Copy
Destination november 2014. Ett nyhetsbrev om hållbara transportsystem som ges ut av nätverket Kompass.
Nätverket Kompass
Klicka här för att logga in på medlemssidorna. Där har du som medlem tillgång till information, bilder, artiklar och mycket mer. 

Klicka här för att läsa ett faktablad om spårbilar. 


KOMPASS växer och välkomnar Täby kommun


Täby kommun med ca. 67 000 invånare är den senaste i raden av kommuner att ansluta KOMPASS.

Täby blir ny medlem i KOMPASS. Detta beslöts på styrelsemötet den 5 november. Politikerna i Täby vill följa utvecklingen av spårbilar och så här säger nyvalda kommunalrådet Annica Nordgren (C) som jag kontaktade strax efter mötet.

-Vi tror att det kan vara ett system för framtiden.

Täby styrs av Allianspartierna. Spårbilar har diskuterats i kommunen en tid och det är därför extra roligt att man nu bestämt sig och sökt och fått medlemskap. Christer Lindström, sekreterare och konsult i Nätverket KOMPASS har haft kontakt med kommunföreträdare och också informerat om vad som är på gång kring spårbilar både i världen och i Sverige. Fem nya banor har tagits i drift de senaste fem åren och i Sverige ligger Arlanda City långt framme.


Illustration för kommande stadsutvecklingsprojekt vid Täby Galopp som ska ge kommunen 6000 nya bostäder och ca. 4000-5000 nya arbetsplatser. Bild och siffror från Täby kommuns webbplats. 
 

Vad skulle spårbilen kunna sättas in i Täby?

-Det skulle vara spännande att  titta på den regionala  kärnan, säger Annica Nordgren.


/Hans Lindqvist, ordförande i KOMPASS.
 

 

Intresserad av att anordna en utställning i kommunen?

Att anordna en utställning om spårbilar är ett mycket bra sätt att skapa bättre förståelse kring systemen och ett utmärkt sätt till kommundialog med medborgare. Flera har kommuner har redan gjort det, med mycket positiva utfall. KOMPASS erbjuder sina medlemmar möjligheten att hyra utställningen (Pilot Spårbilar) till ett förmånligt pris. Kontakta oss för mer information.För mer information, kontakta Magnus Hunhammar, magnus.hunhammar@podcar.org
eller Christer Lindström, christer@4dialog.com.

Skytran@NASA

(DireGiovani.IT): Trafik-stockning, förseningar, olyckor och miljöförstöring - dagens bilberoende transportsystem har många utmaningar att komma tillrätta med. En av lösningarna stavas PRT (Personal Rapid Transit) och nu planeras för projektet SkyTran. Läs om Skytran@NASA här!

Spårbilar på gång till Raleigh, North Carolina?

(Business Triangle Journal): Nu utreds möjligheterna att integrera ett system med spårbilar i campusområdet vid Raleigh, North Carolina, USA. Läs hela artikeln här.
Copyright © 2014 KOMPASS.