Copy
Destination oktober 2016. Ett nyhetsbrev om hållbara transportsystem som ges ut av nätverket Kompass.
Ser mailet konstigt ut? Klicka här!
ORDFÖRANDEN HAR ORDET

Parisavtalet och ett fossilfritt Sverige möjliggörs genom ny satsning på ny, klimatvänlig teknik


Omställning till fossiloberoende och mer klimatvänligt och tillgängligt resande är en nödvändighet inte bara i Sverige utan också runt om i världen. De beslut vi tar nu behövs för att ge effekt framöver.
Ett exempel är att Sverige och EU ratificerar klimatavtalet som slöts i Paris som ett led i att minska klimatpåverkan.

I Sverige pågår diskussioner för ett fossilfritt Sverige - i de samtal som förs framöver behövs konkreta åtgärdsplaner för hur vi minskar klimatpåverkan. En klimatvänlig och tillgänglig kollektivtrafik är nödvändig så att fler kan ställa bilen och välja bättre alternativ.

Det behövs att faktiska medel avsätts för att premierar ny teknik och innovationer som spårbil och ökad samverkan mellan stat, landsting och kommun och privata aktörer för att få utvecklingen att hända.
Gör vi det kommer vi en bra bit på vägen.

/Ann-Christin


Ann-Christin L Frickner, ordförande KOMPASS
KOMPASS på Facebook
KOMPASS webb
Maila oss!
GÖRAN NORLIN HAR ORDET

Från science fiction till fullständigt rationellt - reflektioner från en spårbilskonferens

Jaha, då var min fjärde spårbilskonferens avklarad och det som första gången verkade som ren science fiction och nörderi känns efter ett gäng seminarier och trevligt nätverkande som verkligheten runt hörnet och fullständigt rationellt.

Antwerpen visade under några septemberdagar upp sig från sin finaste sida. Solsken och sommartemperaturer, en fantastisk centralstation, ett magnifikt stadshus och en fullspäckad och välordnad konferens i universitetets lokaler mitt i stan. Mellan konferensdagarna tillät det ambitiösa konferensprogrammet, om än med nöd och näppe, både musslor, några belgiska öl, lite choklad och mycket trevligt umgänge med övriga KOMPASS-delegater.

Studiebesöket i Rotterdam var mycket intressant. Tänk att dessa automatiska bussar varit i drift i fjorton år utan en enda allvarlig incident med personskada. Det är ju fantastiskt. Även när en orädd delegat med fara för sitt eget liv kastade sig ut framför en buss stannade bussen tutandes och med god marginal utan att skada någon.

Men det är dock lätt att låta sig förföras av allt prat om teknikutvecklingen kring autonoma fordon som framförs automatiskt med understöd av GPS, kameror, sensorer, radar, laser och gud vet vad som gör föraren överflödig. Flera seminarier på Podcar City & Advanced Transit handlade nämligen om det. Självklart kommer bilar att finnas över överskådlig tid och trafiksystemet kommer att effektiviseras med hjälp av teknikutvecklingen, men det finns ju fortfarande bara ett begränsat utrymme i det existerande vägnätet. När det är fullt så är det fullt! Vad gör vi då? Och var ska alla bilar stå när de inte används? Under marken i dyra parkeringsgarage? Är det okej? Nej, det är dags för ett nytt trafikslag som inte belastar, utan snarare kompletterar, de redan existerande systemen. Häst-båt-tåg-bil-flyg-? Med spårbilstrafik på någon typ av banor ovanför markytan som på begäran kan ta en eller flera personer från A till B utan att hindras av köande bilar, bussar och spårvagnar, kan man resa tryggt, säkert, effektivt, miljövänligt och ballt.

Med risk för att svära i kyrkan, men vem vet, i framtiden kanske till och med de autonoma bilarna är en del av spårbilssystemet? Du kanske kan åka från vischan i din samägda bil som du först kör hemifrån din grusväg. Sedan när du kommer till motorvägen tar autopiloten över och när du närmar dig stan kopplar autopiloten ihop bilen med spårbilssystemet. Via din smartphone avgör du om du vill ta med dig passagerare eller inte. Under rusning måste du erbjuda medresenärer för att få tillträde till systemet. Under resan kan du jobba, umgås, handla mat, läsa, kolla på en film eller bara slappa.

/Göran Norlin


Göran Norlin, miljö- och trafikchef i Tyresö kommun.
Share
Tweet
Forward
VAD HÄNDER I VERKSAMHETEN?

Spårbilsfoldern uppdateras inom kort!

Som vi tidigare meddelat finns en informationsbroschyr om spårbilar tillgänglig.

Tyvärr har ett tryckfel i ett diagram smugit sig in i denna och vi kommer därför att inom kort trycka foldern igen. Håll ögonen öppna efter nyheter gällande färdigställandet av spårbilsfoldern 2.0!

Share
Tweet
Forward
VAD HÄNDER I VÄRLDEN?

Fler rapporter från Podcar City i Antwerpen

(Olja för Blåbär) Johan Landgren, som driver bloggen "Olja för Blåbär" (www.peak-oil.se) och som tidigare skrivit flera krönikor i Destination, var en av de många besökarna vid årets internationella konferens för spårbilar och automatiserade fordon i Antwerpen. I den första av flera artiklar ger Johan en genomgång av de automatiserade system som idag finns runt om i världen och länkar till ett flertal mycket intressanta videoklipp som visar hur bland annat företaget 2getthere tagit fram ett system för självkörande "busspoddar".

Johan har filmat samtliga presentationer från konferensen. Dessa kommer löpande att läggas upp på "Olja för blåbär" och på deras youtube-kanal för att alla ska kunna ta del av den mycket informatiiva Podcar City -konferensen i Antwerpen.

Läs hela inlägget här!

PCAT Antwerpen, Olja för blåbär
Share
Tweet
Forward

Dubai PRT till "Blue Water Island" öppnar i år

(dotemirates.com) Dubai i Förenade Arabemiratet, öppnar i december i år upp förbindelsen till Blue Water island med ett PRT-system, enligt landets väg- och transportmyndighet, RTA). Blue Water Islands främsta besöksmål kommer att bli världens största parishjul, "Dubai Eye". Ön kommer att försörjas med ett automatiskt PRT-system som sammankopplar den med befintlig tunnelbana (metro). 

Läs hela artikeln här!

Bildkälla: http://dubaieye1038.com/
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2016 Nätverket Kompass, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp