Solliciteren op een billboard, werkt dat?
OAD Banenhulp op Facebook
Referenties, de vijf momenten waarop zij tellen!
Aaltje Vincent & Company
                                                                           

Jobmarketing 2.0 nu 3 uur live! op 16 november a.s.

 

De Jobmarketing 2.0 Masterclass - 'Slim Nieuw Werk Veroveren', op zaterdag 15 juni 2013 in Utrecht was zeer geslaagd. Het is fijn om ook live! met werkzoekers en loopbaanprofessionals te delen.
 
Wegens succes wordt de masterclass herhaald op zaterdag 16 november. Inclusief boek!
Naast de vele in-company masterclasses, is deze open inschrijving een unieke kans voor iedereen om Aaltje live te horen met de belangrijkste praktische adviezen uit de bestsellers ‘Jobmarketing 2.0’, ‘Solliciteren via Linkedin’ en ‘Werk vinden met Social Media’.
 
Je kunt je hier aanmelden en maak kans op de speedcoaching!

Solliciteren op een billboard; 10 creatieve campagnesCreatieve sollicitatiecampagnes halen met grote regelmaat de pers. Het recruitmentvakblad Werf& schreef een artikel over 10 aansprekende cases met de hamvraag: heeft het ze geholpen?
De campagnes die gericht worden gedeeld in een vakgericht on- en offline netwerk zijn het meest succesvol, zo blijkt. Lees, download in pdf en deel met werkzoekers: Creatief door de crisis.
 
Overweeg je ook een abonnement op Werf&, profiteer dan van de actiekorting met code AV1013.

BNR Darwin over slim solliciteren
Op 23 september was ik samen met Sjoerd Burger, recruiter bij Reinier De Graaf Groep ziekenhuizen en Sander Vastbinder, adviseur bij C3Werkt!, het mobiliteitscentrum voor de creatieve industrie, in de BNR Darwin uitzending over solliciteren, zoals: breng je eigen arbeidsmarkt in kaart. Lees het verslag én luister het hier terug!

OAD Banenhulp op Facebook

Op 25 september schrok ik enorm van het faillissement van de grootste werkgever in mijn geboorte- en familiedorp Holten. In het dorp zelf werkten 500 mensen. OAD HR en de Gemeente Rijssen-Holten sloegen snel de handen ineen voor een avond in het Kulturhus in Holten. De zaal was vol met 170 OAD mensen. Vele partijen kwamen helpen, de burgemeester, de vakbond, loopbaanprofessional Marieke Langenberg, ROC Twente en uitzend- en w&s bureaus. Voor mij was het zeer dankbaar om met hen te kunnen delen over solliciteren anno nu.
De reiswereld en de vakbond beheren samen de Facebook pagina Oad Banenhulp. Hier worden vacatures uit de reiswereld gedeeld.
Deze twee uitzonderlijke initiatieven mogen van mij zeker navolging verdienen als er bij grote ontslagen geen sociaal plan is.

Drie boeken, drie nieuwe drukken

Drie nieuwe drukken voor drie boeken.
Jobmarketing 2.0 kent inmiddels de zeventiende druk sinds 2007!
Solliciteren via LinkedIn is in de tiende druk weer aangepast aan de nieuwste veranderingen op LinkedIn.
Werk vinden met social media kent in de vijfde druk een geheel nieuw hoofdstuk over De Valkuilen:
“De vier valkuilen die je absoluut moet vermijden zijn:
  1. Op social media delen over 'hoe slecht de arbeidsmarkt - voor jou – is’
  2. Te snel en daarmee onzorgvuldig reageren op vacatures
  3. Op social media delen over 'hoe je sollicitaties op niets uitlopen'
  4. Op social media delen over lopende sollicitatie procedures."
In het hoofdstuk over Facebook is nu Social Graph opgenomen, lees daarover ook in mijn blog.

Referenties, de  vijf momenten waarop zij tellen!

Referenties staan er bekend om dat zij pas van belang zijn in een vergevorderd stadium van het sollicitatieproces. Maar het kan veel meer betekenen. Ik neem je mee naar alle stadia waarbij referenties je snel verder brengen in het veroveren van nieuw werk. Vanaf het begin tot het eind.

Vragen aan Aaltje? Bel gerust!

Elke maandag, tussen 09.00 en 10.00 uur ben ik telefonisch bereikbaar om al je vragen te beantwoorden. Je krijgt mij persoonlijk aan de lijn en ik sta je graag te woord!
Telefoonnummer: 06-30446827. Mocht ik in gesprek zijn, dan word je later teruggebeld!
Copyright © 2013 Aaltje Vincent & Company, All rights reserved.