Wereld zonder werk: nemen robots ons werk over?
Investeren in inzet en expertise van mensen werkt
Zet in je agenda: 17 juni OPEN Masterclass Jobmarketing 3.0!


 
View this email in your browser

Beste <<Voornaam>>,

Vorig jaar rondde ik mijn studie 'Strategisch Ondernemen met Arbeid' aan de AOG School of Management af. Het visiedocument waarop ik afstudeerde ging over strategisch ondernemen met arbeid in tijden van digitalisering. Met andere woorden: welk werk wordt straks overgenomen door robots en wat betekent dat? 
Deze week heb ik daarom met veel interesse de driedelige NOS-documentaire 'Wereld zonder werk' gevolgd. Voor mij is dit onderwerp heel herkenbaar en ik vind het super dat dit onderwerp steeds meer mensen bezighoudt.

Deze serie is echt leuk én interessant, ik raad je aan om er zeker een avond voor te gaan zitten en deze 3-delige documentaire te bekijken. 
Deel 1: 'Zo groot is de kans dat een robot jouw baan inpikt'
Deel 2: 'Dit zijn de banen van de toekomst'
Deel 3: 'Hoe voorkom je chaos als iedereen werkloos thuis zit?'

Dat het onderwerp actueel is mag duidelijk zijn: ook Annet Aris van het FD publiceerde deze week een artikel over dit onderwerp. Zij stelt in dit artikel de vraag: leidt digitalisering tot meer of minder werk? Een zeer lezenswaardig artikel. Haar conclusies volgen volgende week in een tweede artikel. Ik ben benieuwd. 

Je zichtbaarheid en je netwerk zijn cruciaal 
Afgelopen vrijdag was ik in Assen bij een bijzonder boeiende lezing van Prof. dr. Beatrice van der Heijden. Beatrice is Hoogleraar Strategic HRM aan de Radboud Universiteit van Nijmegen en tevens verbonden aan de OU en Kingston University London. Zij deelde haar visie op loopbaanontwikkeling. Vele onderzoeken rondom employability en leven-lang-leren heeft zij op haar naam staan. Haar boodschap, dat het investeren in de expertise van mensen (door werkgever én werknemer) en netwerken werkt, onderschrijf ik van harte. Ik kan niet vaak genoeg zeggen dat je zichtbaarheid en je netwerk cruciaal zijn. 

Ik wens je weer een inspirerende week en ben benieuwd wat je van de NOS-documentaires vindt!

Hartelijke groet,

Aaltje Vincent

Share
Tweet
Share
Forward
+1
Read Later

P.S. Zet het alvast in je agenda! Op 17 juni a.s. organiseer ik weer een OPEN Masterclass Jobmarketing 3.0!
Dit mag je niet missen als je nu of over een tijd nieuw werk wilt vinden! Ook loopbaanprofessionals zijn van harte welkom. 

Jobmarketing 3.0 spreekuur

Elke maandag tussen 09.00 en 10.00 uur, ben ik telefonisch bereikbaar om al je vragen te beantwoorden. Je krijgt mij persoonlijk aan de lijn en ik sta je graag te woord! Telefoonnummer: 06-30446827. Mocht ik in gesprek zijn, dan bel ik je later terug!
Twitter
LinkedIn
YouTube
Facebook
Website
Email
Copyright © 2017 Aaltje Vincent & Company, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences