Adviezen in de pers op RTL Z en in het AD
Minister Asscher en LinkedIn succes
Zó werkt Boolean Search op LinkedIn!
View this email in your browser
Facebook
LinkedIn
Twitter
Website
Email
YouTube
Zó werkt Boolean Search op LinkedIn!
Op LinkedIn kun je op drie manieren zoeken:
  • Eenvoudig zoeken via de bovenbalk;
  • Geavanceerd zoeken in meerdere zoekvelden tegelijk;
  • Geavanceerd zoeken met boolean operators;
Boolean operators zijn handig! Zij helpen je jouw zoekresultaten te verbeteren, doordat je beter kunt aangeven wat je wel én wat je niet zoekt. Deze manier van informatie zoeken is genoemd naar George Boole (1815-1864). Lees meer in mijn blog over hoe je hiermee, bijvoorbeeld, slim vacatures vindt op LinkedIn, en ook over hoe selecteurs, zoals intercedenten, ermee werken om jou te vinden!
Lees meer en doe er je voordeel mee!
Loopbaan- en cv-adviezen in de pers
In juli en augustus deelde ik loopbaan- en cv-adviezen, onder andere over geboortedatum op het cv en cv-tips naar aanleiding van het nieuws over Melanie Trump, die loog op haar cv. Mijn adviezen kwamen op RTL Z en in het AD terecht.
Lees meer
Minister Asscher en succes met LinkedIn
Asscher in gesprek met professionals die via LinkedIn werk vonden
Minister Asscher was op 13 juli in gesprek met drie mensen die succesvol solliciteerden met behulp van LinkedIn. In de basis hadden zij hun LinkedIn-profiel tiptop op orde. Vervolgens is ieder op een andere manier via LinkedIn aan de sollicitatietafel terecht gekomen:
  • Saskia Waldekker is op haar functietitel en trefwoorden gevonden door de recruiter van Paphos Group en uitgenodigd;
  • Mirjam Dijkstra bekeek de profielen van de selecteurs op haar targetlist van werkgevers, die bekeken haar vervolgens ook weer en daarop werd ze uitgenodigd door Nova College;
  • Edwin Mars kwam op LinkedIn in het vizier van een oud-collega. Die nodigde hem uit en nu zijn ze weer collega’s bij State Street Global Advisors.
Nadat minister Asscher met Saskia, Mirjam en Edwin had gesproken, ging ik met hem in gesprek over hoe Linkedin voor werkzoekend Nederland onmisbaar is. Ik vind het top dat hij de succesverhalen heeft gehoord en het was erg leuk om er met hem over door te praten. Aansluitend ging hij naar het kantoor van LinkedIn Benelux om een LinkedIn-workshop voor werkzoekers bij te wonen. 
Minister Asscher en Aaltje Vincent in gesprek
LinkedIn Profiel Checklist: juli 2016
De LinkedIn Profiel Checklist voor Solliciteren
Dé ‘LinkedIn Profiel Checklist voor Solliciteren’ is er speciaal voor jou, voor als je nu nieuw werk wilt.

LinkedIn kent vele soorten van gebruik: voor je vakmanschap, voor marketing, voor sales of social selling, voor recruitment en voor in het solliciteren. Deze LinkedIn Profiel Checklist is speciaal gemaakt voor slim LinkedIn-gebruik in het solliciteren, bijvoorbeeld over hoe je je ‘huidige functie’ opneemt.

LinkedIn is aan verandering onderhevig, dus tijd voor een actuele versie van juli 2016. Ik neem je mee in 17 stappen, van je foto - doorslaggevend! - tot en met de extra profielonderdelen, de LinkedIn-groepen en het opbouwen van een goed netwerk. Praktisch en compact, op 3 pagina’s A4.

De bron voor deze checklist is het boek Solliciteren via LinkedIn van Aaltje Vincent & Jacco Valkenburg. Dit boek is sinds publicatie in 2009 een bestseller met een oplage van meer dan 23.000 exemplaren. Iedere druk is door ons geactualiseerd. Dé meest actuele druk is de 15e druk van juli 2016.

De Checklist is enthousiast ontvangen en gedeeld! 
Download de LinkedIn Profiel Checklist
Spreekuur voor alle werkveroveraars
Elke maandag tussen 09.00 en 10.00 uur, ben ik telefonisch bereikbaar om al je vragen te beantwoorden. Je krijgt mij persoonlijk aan de lijn en ik sta je graag te woord! Telefoonnummer: 06-30446827. Mocht ik in gesprek zijn, dan word je later teruggebeld!
Share
Tweet
Share
Forward
+1
Read Later
Copyright © 2016 Aaltje Vincent & Company, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences