'Groei in aantal vacatures!' - let op de valkuil om dit klakkeloos voor 'waar' aan te nemen 
Toonaangevende onderzoeken over solliciteren en de arbeidsmarkt. 4 artikelen cadeau! 
De 'geheime' sollicitatieknop op LinkedIn
View this email in your browser

Beste <<Voornaam>>,

Onderzoeken over vacatures en over hoe mensen aan de sollicitatietafel komen, presenteren de media met koppen als: ´De 24 meest gevraagde functies´, ‘Groei in aantal vacatures’, ‘LinkedIn blijft het belangrijkste wervingskanaal’ en ‘De belangrijkste aannamekanalen’.
 
Om te voorkomen dat je in de valkuil stapt van deze koppen klakkeloos voor ‘waar’ aan te nemen, schreef ik voor ons vakblad LoopbaanVisie vier artikelen over het duiden van deze arbeidsmarktdata.
 
Conclusies
Een paar eindconclusies: er zijn op jaarbasis 2,2 miljoen vacatures*, waarvan 50% via uitzendbureaus/detacheerders wordt vervuld. Wát exact de doorslag geeft in hoe iemand aan de sollicitatietafel komt is niet te onderzoeken. Het is altijd multi-factoraal!
 
In nagenoeg álle sollicitatieprocedures speelt op enig moment je netwerk op social media en ‘in real life’ een bepalende rol. En dat geldt ook voor je socialmediagebruik.

Cadeau voor jou
Mijn vier artikelen zijn nu te downloaden vanaf mijn website. Ik ben blij dat ik ze nu met iedereen, dus ook met jou als sollicitant of loopbaanprofessional, gebundeld én gratis kan delen. Doe er je voordeel mee!

* in het jaar 2015

Open trainingen
Dit jaar geef ik naast mijn coaching, niet alleen masterclasses en in-companytrainingen. Wederom kun je op basis van open inschrijving deelnemen aan mijn voor jou impactvolle, en daarom hooggewaardeerde, trainingen: 

  • 4-daagse training Advanced Jobmarketing op 7 april, 12 mei, 9 en 30 juni
  • Training Werk vinden met social media op 14 april - 
    voor loopbaanprofessionals én voor werkveroveraars!
  • en - nieuw - de training 'Advanced Solliciteren via LinkedIn’ op 19 mei, hierover binnenkort meer informatie!
  • Training LIVE cv-coaching op 31 maart de ochtend
  • en - pilot - de training 'Videosolliciteren', op 31 maart in de middag, ook hierover publiceer ik binnenkort meer informatie!

Over al deze trainingen kun je mij altijd mailen of bellen, ik spreek je er graag over. 

Meest gelezen
Het meest gelezen blog afgelopen week is Onzichtbaar -geheim- ‘Beschikbaar’ op LinkedIn, het blog van Recruitment Architect Jacco Valkenburg en mij samen. De Volkskrant schreef over deze geheime sollicitatieknop op LinkedIn.

Hartelijke groet,

Aaltje Vincent

Share
Tweet
Share
Forward
+1
Read Later
P.S. Elke maandag tussen 09.00 en 10.00 uur, ben ik telefonisch bereikbaar om al je vragen te beantwoorden. Je krijgt mij persoonlijk aan de lijn en ik sta je graag te woord! Telefoonnummer: 06-30446827. Mocht ik in gesprek zijn, dan bel ik je later terug!
Twitter
LinkedIn
YouTube
Facebook
Website
Email
Copyright © 2017 Aaltje Vincent & Company, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences