Sollicitatiegesprek via Skype – dé tips
RTL Nederland: 15 seconden videoselectie
Videopitchen via YouTube en Whatsapp
View this email in your browser
Facebook
LinkedIn
Twitter
Website
Email
YouTube
Het perfecte sollicitatiegesprek via Skype
Het Perfecte Skype sollicitatiegesprek
Steeds vaker krijg ik vragen over de do’s en don’ts bij een sollicitatiegesprek via Skype. In mijn boek 'Sollicitatiegesprekken doe je zo' besteed ik er uitgebreid aandacht aan. En ik trof een heldere infographic via Jacco Valkenburg, ik deel hem graag met je!
Download de complete infographic
Koop het boek of e-book 'Sollicitatiegesprekken doe je zo'
RTL Nederland: 15 seconden videoselectie
15 seconden videoselectie RTL Nederland
RTL werft jaarlijks drie trainees en meer dan zevenhonderd sollicitanten reageren op deze vacatures. Nina van Kats, senior hr-adviseur bij RTL Nederland vertelt graag over hun inzet van video's van slechts 15 seconden bij de werving van trainees. “Het zijn gewilde traineeships; dat brengt enorm veel selectietijd en administratie met zich mee. In 2015 hebben we het anders aangepakt, en wel met behulp van een 15-secondenvideo: voor ons als mediabedrijf een bij uitstek geschikt medium. ….”
Lees de gehele RTL Nederland case
RTL Nederland werkt hierin samen met Startmonday en zij geven deze tips voor een goede sollicitatievideo.
Videopitchen via YouTube
Cobi Zondag heeft een videopitch om zichzelf te profileren als beschikbare teamleider. Daarmee viel zij op bij mij en ik belde haar op 23 mei 2016 om te vragen wat haar videopitch van 1:35 minuten haar gebracht heeft. De videopitch is 3 februari 2016 online gegaan. Cobi heeft haar pitch op een viertal manieren onder de aandacht gebracht:
  1. via haar update op LinkedIn en in een tweet – op twee momenten
  2. als vast onderdeel van haar LinkedInsamenvatting – zie hierboven
  3. als bijlage bij haar sollicitaties per e-mail
  4. om direct recruiters van w&s-bureaus te benaderen 
Haar pitch is al bijna 900 keer bekeken. En heeft concreet geleid tot vier sollicitatiegesprekken met recruiters van werving- en selectiebureaus! Cobi is blij dat haar pitch oproept tot ‘haar wil ik spreken’. Zij komt graag met u in gesprek als teamleider in het onderwijs, de zorg en de financiële dienstverlening.
Bekijk de videopitch van Cobi Zondag
Videopitchen via Whatsapp
Young Capital biedt bij veel van haar vacatures ook de kans om te solliciteren met een video via een e-mail of via Whatsapp. Bijvoorbeeld ook voor magazijnmedewerkers. Dit versnelt het sollicitatie- en selectieproces.
Bekijk vacature voor magazijnmedewerker
Spreekuur voor alle werkveroveraars
Elke maandag tussen 09.00 en 10.00 uur, ben ik telefonisch bereikbaar om al je vragen te beantwoorden. Je krijgt mij persoonlijk aan de lijn en ik sta je graag te woord! Telefoonnummer: 06-30446827. Mocht ik in gesprek zijn, dan word je later teruggebeld!
Share
Tweet
Share
Forward
+1
Read Later
Copyright © 2016 Aaltje Vincent & Company, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences