Stap 1. voor de Twitter Banenmarkt
RTL Nieuws over werk vinden met social media
Test de beste foto voor Twitter!
View this email in your browser
Facebook
LinkedIn
Twitter
Website
Email
YouTube
Stap 1. voor de Twitter Banenmarkt
Twitter Banenmarkt
Twitter houdt op donderdag 19 mei weer haar jaarlijkse banenmarkt #JouwBaan. In hun blog lees je er alles over. Werkgevers delen er hun vacatures en werkzoekers kunnen gevonden worden en écht laagdrempelig contact leggen. 
Twitter's eigen blog #JouwBaan
Grijp je kans en doe mee! Vandaag stap 1.: een goede bio. Een goed Twitterprofiel (je bio) is een uitgelezen kans om jezelf scherp onder de aandacht te brengen en gevonden te worden.
 
  • Gebruik je eigen naam en dezelfde foto als op LinkedIn, dat creëert herkenbaarheid en daarmee ook vertrouwen. Twijfel over je foto? Zie ook verderop in deze nieuwsbrief.
  • Je bio: bestaat uit maximaal 160 tekens. Vermeld hier in ieder geval de functietitels die passen bij de oplossing die jij bent voor een werkgever en ook de trefwoorden die selecteurs gebruiken om jouw vakmanschap te vinden.
  • Bij website noem je je LinkedIn-publicprofile-adres; men ziet dan meteen jouw openbare cv met mooie aanbevelingen! Dit kan hét verschil maken tussen wel of niet oproepen: ‘die wil ik spreken!’.
  • Je kunt ook jouw mobiele nummer opnemen. Dan ben je nog sneller bereikbaar.
NB. Tips voor de beste zoekwoorden lees je in mijn vorige nieuwsbrief.
Lees de zoekwoordentips!
Twitter voor werkveroveraars in het kort:
  1. maak een bio met functietitels en trefwoorden uit je vak, een LinkedIn-url en een foto
  2. volg werkgevers die jouw vakmanschap goed kunnen gebruiken
  3. volg vakgenoten en hun selecteurs > managers, recruiters/HR en bureaus
  4. tweet - niet te vaak - voor welk werk je beschikbaar bent + regio + vraag tips
  5. deel over je vak, reageer op tweets en stel vragen > kan ook privé in DM
In de 9e druk (juni 2015) van het boek ‘Werk vind je met social media’, geheel geactualiseerd, lees je alles over Twitter en het veroveren van werk!
RTL Nieuws over werk vinden met social media
Juweeltjes.nl
RTL Nieuws schrijft over hoe bedrijven social media gebruiken om goede kandidaten te vinden en hoe copywriter Marcel van Stigt via Facebook en LinkedIn succesvol nieuw werk vond.
 
Wil jij dat ook? Lees dan mijn 10 tips op de RTL Nieuws site. Nog meer weten? Lees dan ook het volgende artikel in deze nieuwsbrief.
 
10 tips: solliciteren via social media
Solliciteren anno 2016: Carrière Jaarboek
Carrière Jaarboek
In april vond de Carrière Jaarbeurs plaats. Iedere bezoeker kreeg een exemplaar van het Carrière Jaarboek met daarin ook een interview met mij over solliciteren via social media.
 
Gelukkig kun jij het bovenstaande artikel, vol met tips, ook lezen op Jobnet. Doe het nu, nog vóór de Twitter Banenmarkt start!
 
Lees alle tips van het JobNet
Wekt je Twitterfoto vertrouwen?
Wekt je Twitterfoto vertrouwen?
Heb je een aantal foto’s voor Twitter in overweging? Test ze dan uit. Dat kan op Photofeeler. Kies ‘business’ als test en noem je beroep in het Engels. Als je eerst ook andermans foto’s beoordeelt is het gratis. Laat je verrassen hoe je overkomt.
Spreekuur voor alle werkveroveraars
Elke maandag tussen 09.00 en 10.00 uur, ben ik telefonisch bereikbaar om al je vragen te beantwoorden. Je krijgt mij persoonlijk aan de lijn en ik sta je graag te woord! Telefoonnummer: 06-30446827. Mocht ik in gesprek zijn, dan word je later teruggebeld!
Share
Tweet
Share
Forward
+1
Read Later
Copyright © 2016 Aaltje Vincent & Company, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences