Kennis delen over Jobmarketing 3.0: het mooiste wat er is 
De kwaliteit van je sollicitanten inschatten met behulp van data-analyse
Hudson's Bay zoekt 1.800 mensen. Solliciteren mét video!
Hoe vind en word ik de beste kandidaat op LinkedIn?

 
View this email in your browser

Beste <<Voornaam>>,

Jobmarketing 3.0: ik mail je erover, ik post er van alles over op social media en organiseer er seminars over. En toch... het al-ler-leuk-ste is het live delen van mijn kennis. Over je vak vertellen en zien dat je verhaal aankomt. Interactie met je toehoorders. Kennis delen en ervaringen uitwisselen. Dat blijft prachtig. En of ik dit nu deel met werknemers die duurzaam inzetbaar willen blijven of met een groep vakgenoten, dat maakt niet uit. Dit mooie loopbaanvak is in beweging en daardoor blijft het altijd intrigerend en boeiend. 

Vorige week was ik bij ACE Arnhem/Achterhoek/Liemers voor een mini-masterclass Jobmarketing 3.0. Een uur lang mocht ik mijn verhaal doen en interactie hebben met de zaal. Geweldig. Van zoveel enthousiasme ga ik helemaal opgeladen en vol inspiratie en ideeën weer naar huis! 

De kwaliteit van je sollicitanten inschatten op basis van data-analyse
Misschien heb je deze casus al gelezen, maar hij is te mooi om niet met je te delen. In het kader van de Werf& Awards 2017, categorie Recruitment, las ik over de samenwerking tussen Jumbo en Endouble. (Voor wie in december bij mijn seminar was: Jeroen Kneppers, Directory Strategy & Business Development bij Endouble, sprak toen over hun data-gedreven aanpak). 
Jumbo is in een paar jaar explosief gegroeid (van 30.000 medewerkers in 2014, naar 65.000 anno nu) en groeit nog steeds. De kwaliteit van de sollicitanten is daarbij een speerpunt.

In samenwerking met Endouble zijn aan de achterkant van de site van Jumbo vele koppelingen toegevoegd die data-analyse mogelijk maken. Jumbo kan nu per vacature, per recruiter, per vakgebied voor de hele kandidaatreis tot en met de aanname, precies meten welke bronnen leiden tot goede kandidaten. Nieuwsgierig? Lees de hele casus. 

Hudson's Bay zoekt 1.800 mensen. Solliciteren mét video!
Dat videosolliciteren HOT is, bleek wel uit de vele aanmeldingen van vorige week voor de pilot van mijn training 'Videosolliciteren!'. Binnen drie kwartier na verzending van mijn nieuwsbrief was ie vol!

Een mooi voorbeeld uit de praktijk van het videosolliciteren is de recruitment voor Hudson's Bay. Dit voor ons nog relatief onbekende warenhuis, opent binnenkort 10 vestigingen in Nederland. En voor al die vestigingen hebben zij maar liefst 1.800 vacatures. Hoe zij hun eerste selectie maken? Precies: met video! Neem een kijkje op hun website om te zien hoe ze dit aanpakken. 

Ik wens je weer een inspirerende week en tot ziens, ergens in ons mooie loopbaanvak! 

Hartelijke groet,

Aaltje Vincent

Share
Tweet
Share
Forward
+1
Read Later

P.S. Vorige week was ik samen met toprecruiters Jacco Valkenburg en Gordon Lokenberg bij Werkverkenners van BNR. Het onderwerp van deze radio-uitzending was 'Hoe vind en word ik de beste kandidaat op LinkedIn?'. Heb je de uitzending gemist? Je kunt 'm nog terugluisteren. Veel plezier! 

Sollicitatie spreekuur

Elke maandag tussen 09.00 en 10.00 uur, ben ik telefonisch bereikbaar om al je vragen te beantwoorden. Je krijgt mij persoonlijk aan de lijn en ik sta je graag te woord! Telefoonnummer: 06-30446827. Mocht ik in gesprek zijn, dan bel ik je later terug!
Twitter
LinkedIn
YouTube
Facebook
Website
Email
Copyright © 2017 Aaltje Vincent & Company, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences