Creatief cv, wat vindt de selecteur?
Ken jij de drie manieren waarop je gevonden wordt met je cv?
View this email in your browser
Facebook
LinkedIn
Twitter
Website
Email
YouTube
Creatief cv: wat vindt de selecteur? 
Elon Musk's cv
RTL Z Nieuws publiceerde het 1 pagina cv van Elon Musk (Tesla) met mijn reactie o.a. over de creatieve vormgeving, het ontbreken van getallen en de kracht van het cv samen maken!
Lees mijn 7 tips!
Tierelantijnen, Volkskrant 13042016
Een week eerder schreef de Volkskrant over creatieve cv’s en over hoe selecteurs de voorkeur geven aan rustige, zakelijke cv’s.
Reactie van selecteur op 
'Geboortedatum op cv: weg ermee'
Opiniestuk in NRC
Juweeltjes.nl
Op 5 april jl. publiceerde NRC mijn opiniestuk Geboortedatum op cv: weg ermee’ met daarin ook mijn advies voor vacatureteksten. Het riep een lawine aan reacties op. Zoals ook van selecteur Marjolein te Kolsté. In haar artikel beschrijft zij hoe het ontbreken van de geboortedatum haar verrassende kandidaten bracht, zie ook haar woorden hierboven.
 
Lees reactie van de selecteur
Geboortedatum op cv: weg ermee
Lees het opiniestuk in de NRC
3x gevonden worden met je cv
Cosmopolitan, maart 2016
Je cv is dé basis van gevonden worden op drie manieren:
  • via je LinkedIn profiel, je cv is daarvoor de basis
  • via een ATS = Applicant Tracking System (automatische cv-selectie)
  • via je cv op een vacaturesite
LinkedIn
Ook op LinkedIn mogen de zoekwoorden van je vakmanschap absoluut niet ontbreken. Er wordt op gezocht. Je cv met gangbare functietitels en zoekwoorden uit je vak is hiervoor de basis. Gebruik de tips uit de Cosmopolitan hierboven en in mijn LinkedIn checklist van 2 pagina’s A4. En, wist je dat, dat als je geconnect bent met de zoekende selecteur jij dan bovenaan de zoekresultaten staat? Je leest in mijn blog hoe dat werkt.

LinkedIn logo

ATS
Bij bedrijven met continu veel vacatures moet je je cv uploaden in een ATS. Je komt dan ‘automatisch’ door de selectie heen op basis van de harde criteria die de werkgever heeft gesteld, zoals opleiding en ervaring in het vak. Zonder de juiste zoekwoorden gaat je dat niet lukken. Zie de tips in de Cosmopolitan hierboven en in de Volkskrant hieronder.

Vacaturesite
Als je jouw cv uploadt op een vacaturesite, zoals Monsterboard, word je daar ook gevonden op de zoekwoorden die de selecteur gebruikt. Hieronder vind je het eindresultaat van een enquête die ik daarover hield op Twitter. Er zijn functies waarop volop wordt gezocht op die sites, bijvoorbeeld monteur en docent, en voor andere weer helemaal niet. Ontdek hoe het voor jou werkt. Lees ook de tips in Cosmopolitan, de Volkskrant en in mijn cv-checklist van 1 pagina A4.
 
Tweet Aaltje Vincent: benaderen selecteurs jou? 04042016
De Volkskrant schreef ook over je cv in een zoekmachine in het kader van voorkomen van discriminatie, en gaf daarin onderstaande tips:
Spreekuur voor alle werkveroveraars
Elke maandag tussen 09.00 en 10.00 uur, ben ik telefonisch bereikbaar om al je vragen te beantwoorden. Je krijgt mij persoonlijk aan de lijn en ik sta je graag te woord! Telefoonnummer: 06-30446827. Mocht ik in gesprek zijn, dan word je later teruggebeld!
Share
Tweet
Share
Forward
+1
Read Later
Copyright © 2016 Aaltje Vincent & Company, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences