Future of Recruitment – semantic search
IBM’s Watson en videoselectie
InnovatieBanen – bouw je eigen baan
View this email in your browser
Facebook
LinkedIn
Twitter
Website
Email
YouTube
Intelligent Machines and
the Future of Recruitment
Intelligent Machines and the Future of Recruitment
Op 2 juni nam ik deel aan het internationale congres ‘Intelligent Machines and the Future of Recruitment’. Het was een fascinerende keur aan sprekers over kunstmatige intelligentie, semantic search, machine learning en robotisering.
 
Glen Cathey
De eerste spreker was Glen Cathey en hij vertelde over gevonden worden op basis van je cv en LinkedInprofiel via boolean search (‘geef me precies wat ik zoek’) versus semantic search (‘geef me de kandidaten die ik wil’). Boolean search wordt door 70% van de recruiters helemaal niet gebruikt stelt Cathey. En de recruiters die het wel gebruiken kunnen in zijn optiek geen goede zoekvragen stellen. Zijn stelling, die ik helemaal herken in mijn praktijk, is dat mensen hun kennis en werkervaring enorm tekort doen in hun cv en ook niet de juiste zoekwoorden en functietitels gebruiken. Met semantic search hoef je niet perse alle precieze zoekwoorden te gebruiken, omdat gerelateerde zoektermen 'automatisch' worden meegenomen. Dat maakt het mogelijk om ook goede kandidaten te vinden in de ‘Dark Matter’ die anders niet naar boven zouden zijn gekomen. Gunstig, want zo maak je nog meer kans om gevonden te worden. Zelfs voor een functie waaraan je zelf misschien nog niet gedacht zou hebben.
Colin Lee
Colin Lee hoorde ik over zijn algoritme onderzoek naar preselectie van kandidaten uit cv databases. En dat met 80% nauwkeurigheid voorspeld kan worden wie er worden uitgenodigd. De grootst bepalende factor, met 53,2 %, is de leeftijd van de kandidaat. De NRC schreef over dit onderzoek aan de Rotterdam School of Management, van de Erasmus Universiteit. En het FD schreef over de argwaan die er in NL heerst om ‘big data’ een centrale rol te laten spelen bij werving & selectie.
Lees de NRC met cv-tips!
Lees het FD over hoe NL-werkgevers hiernaar kijken
Blogs over de sprekers
In het blog van Recruitment Matters vind je tien verslagen van sprekers op die dag met het zoekwoord #intelligence16 en dat is ook de hashtag op Twitter.
Tien verslagen op blog Recruitment Matters
Mijn conclusie voor solliciteren
Uitgenodigd worden voor het sollicitatiegesprek via je LinkedInprofiel, je cv op het internet, zoals bij een vacaturesite, of via je cv dat je uploadt in een cv-database bij een werkgever, draait om je vakmanschap, concreet en met de juiste zoekwoorden en functietitels. Zowel via boolean search, semantic search als via de good-old netwerkweg :-) en de brieven-/motivatieweg.
 
NB. Tips voor de beste zoekwoorden in je cv lees je in het Volkskrantartikel over het onderzoek door Colin Lee.
Lees de zoekwoordentips in de Volkskrant
IBM Watson en videoselectie
15 seconden videoselectie RTL Nederland
Als lid van de Advisory Board van StartMonday ben ik door Ray Gibson bijgepraat over de unieke eerste resultaten van hun samenwerking met Watson: IBM's Machine-learning Supercomputer. De analyse van de video’s van degene die uiteindelijk zijn uitgenodigd op o.a. de duur van de video, het oogcontact, gebruikte keywords en de toonhoogte, leveren waardevolle data op wie uit te nodigen voor het sollicitatiegesprek.
Deze zomer ga ik mee naar een internationale opdrachtgever van StartMonday om de ervaringen uit de eerste hand te horen. Zin in!
Bekijk de video over IBM Watson
Lees de RTL Nederland Startmonday case
Dé Advanced Jobmarketing Training
voor Loopbaanprofessionals.
Meld je nu aan!
De Advanced Jobmarketing Training voor Loopbaanprofessionals. Meld je nu aan!

'Meteen succesvol, vanaf de intake met werkzoeker', dat is de Training Advanced Jobmarketing voor Loopbaanprofessionals!
 
Dit voorjaar ben ik op 'werkbezoek' geweest bij loopbaanprofessionals die de Jobmarketing methode in hun praktijk toepassen, vaak al jaren. Met veel plezier en succesvol.
Wat ik van hen hoor is:
√ 'Praktisch en expliciet in 'arbeidsmarktklaar' aanpak
√ Meteen vanaf de intake met werkzoeker direct resultaat
√ Een samen gemaakt cv leidt tot meer dan een sollicitatiegesprek
√ Netwerken met vakgenoten, dat is pas echt effectief
√ Solliciteren met LinkedIn voor gevorderden, mijn kandidaten kunnen het nu ook.'

Wil jij de Jobmarketingmethode ook succesvol inzetten in jouw dagelijks werk? Meld je dan nu aan, Lees de aanbevelingen, de brochure en doe mee vanaf 7 oktober 2016.

Ik spreek je er ook graag over op 06-30446827 of stuur mij een whatsappje.

Hartelijke groet,
Aaltje Vincent

ACTIE: de € 300,- kortingsactie loopt tot 1 september 2016.

De training is bij Aristo Zalen in Utrecht naast het treinstation en gratis parkeren.
Download de brochure
InnovatieBanen
InnovatieBanen, dat vind ik zo’n goed initiatief dat ik het graag met je deel.
 
Je kunt denken als een ondernemer, maar je wilt liever zelf geen ondernemer worden... Je weet dat je van bijzondere waarde kan zijn voor werkgevers... Dan kun je ook zelf je volgende baan bouwen. Dat kan met Stichting InnovatieBanen. Er komt witte rook vanuit het UWV om een pilot te starten voor kandidaten met een ww-uitkering om zelf hun baan te creëren bij ondernemers - vanuit de ww. Ik deel deze bijzondere kans graag met je!
Lees er alles over op InnovatieBanen
'Werk vinden met social media',
voor loopbaanpro's en werkzoekers

Ook leren hoe je jouw werkzoekende cliënten meeneemt in slim gebruik van social media als LinkedIn, Twitter en Facebook voor nieuw werk? 

Ik train je vrijdag 14 oktober hoe jouw cliënten meteen worden gevonden voor het sollicitatiegesprek! Meld je snel aan, het kan nu nog!

Ik spreek je er graag over op 06-30446827 of stuur een Whatsappje. 
Meer informatie
ACTIE: wanneer je vóór 15 augustus inschrijft, ontvang je € 50 euro korting. Ik spreek je er graag over op 06-30446827 of stuur een Whatsappje. 
Spreekuur voor alle werkveroveraars
Elke maandag tussen 09.00 en 10.00 uur, ben ik telefonisch bereikbaar om al je vragen te beantwoorden. Je krijgt mij persoonlijk aan de lijn en ik sta je graag te woord! Telefoonnummer: 06-30446827. Mocht ik in gesprek zijn, dan word je later teruggebeld!
Share
Tweet
Share
Forward
+1
Read Later
Copyright © 2016 Aaltje Vincent & Company, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences