Bekijk deze bakbabbel in je browser

BAKBABBEL  |  8 januari 2021

 

We zitten in een nieuw jaar en ik wens je het allerbeste voor 2021. Dat je gezond mag blijven en gedurende het jaar weer meer bewegingsvrijheid gaat krijgen. Wie weet dat we elkaar dan een keer tegenkomen bij een event, bakdemonstratie of workshop. Ik kijk er naar uit! 

Met de lancering van mijn bakboek Heel Holland Bakt Thuis zijn er meerdere interviews van mij verschenen. Die in het Brabants Dagblad was erg persoonlijk en geeft een goed beeld van mijn jaar.

Ik neem je mee langs een paar artikelen en deel een recept voor een heerlijke appelcake.

Anouk bakt door in de media


Op oudjaarsdag publiceerde het Brabants Dagblad in alle regiokaternen een groot artikel over mijn reis door het jaar 2020. In de papieren versie koos de krant voor de kop
'Anouk Glaudemans, een sterke vrouw die een week lang huilde'.

Een voor mij confronterende titel omdat wij als gezin bewust gekozen hebben hoe we met (sociale) media omgaan. Ik heb meegedaan aan HHB en daardoor sta ik gedeeltelijk in de publiciteit, maar mijn gezin wil ik daarvoor beschermen en gun ik een privé leven. Indirect gaat die kop van het artikel over het leed dat we als gezin afgelopen zomer meemaakten. Het was zeker een bewuste keuze van mij om daarover te praten. Met de journaliste had ik een fijn gesprek en we namen uitgebreid de tijd om stil te staan bij 2020 en hoe ik dat beleefd heb. 

Alle artikelen die over mij geschreven worden, lees ik van A tot Z door en corrigeer ik ook. Ondertussen weet ik dat de titel nooit vooraf vrij gegeven wordt en op het laatste moment bepaald wordt. Gelukkig heb ik alleen maar positieve reacties op het artikel gekregen, heb ik weer meerdere mensen blij gemaakt met mijn boek en vind ik het hilarisch dat 'sterke vrouw' dik gedrukt staat, want dat typeert toch wel mij en mijn jaar!

Ook het Leesmagazine van Bol.com publiceerde een interview en besteedde aandacht aan mijn boek. In de Buurt Den Bosch noemde me in het jaaroverzicht en ook zij publiceerde een interview.
Voor de komende tijd staan er nog publicaties gepland met tijdschriften, waarover ik later meer zal delen.

Hebben jullie al gezien dat mijn YouTube kanaal gereed is? Komende maanden komen er receptvideo's.

Frisse appelcake


In Nederland is appeltaart nog steeds één van de taarten die het meest gemaakt wordt. Wil jij een variant op basis van cake en met citroen en rozijnen, probeer dan dit recept. De recepten voor de mascarpone kaneelroom en karamelsaus, worden ook nog in onderstaand recept aangehaald. Beiden combineren heerlijk met de appelcake.
 

Wat heb je allemaal nodig


INGREDIËNTEN

100 gram ongezouten roomboter + extra om in te vetten
1 biologische citroen
4 braeburn (of andere friszure) appels
70 gram donkere rozijnen
3 eieren
180 gram fijne kristalsuiker
230 gram bloem
7 gram bakpoeder
2 theelepels kaneel
200 ml volle melk


BAKGEREI

Springvorm van 24 cm doorsnede of een vierkante bakvorm
Bakpapier
Citrusrasp en -pers

 

Bereiding


1 VOORBEREIDEN

Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 160 graden Celsius. Vet de bakvorm in, leg een bakpapiertje op de bodem en vet dit ook in.
 
Smelt de boter rustig in een steelpan, het mag niet gaan borrelen. Haal de pan van het vuur en laat de boter een beetje afkoelen, maar niet hard worden.
Rasp de citroen en pers de vrucht uit. Schil de appels, snijd in blokjes en meng met het sap en de rasp van de citroen. Voeg de rozijnen toe aan dit mengsel en roer door. Zet koel weg tot gebruik.
 

2 BESLAG

Klop de eieren met de suiker romig en wit met de mixer. Spatel de gesmolten boter door het eimengsel.
Zeef boven een andere kom het bloem, de bakpoeder en de kaneel. Voeg deze droge delen, afgewisseld met de melk, toe aan het eimengsel. Begin en eindig altijd met de droge delen. Spatel rustig om tot een mooi glad beslag.
Voeg tot slot de appels en rozijnen toe, neem het sap en de rasp goed mee en spatel het geheel rustig door.
 

3 BAKKEN

Stort het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in het midden van de oven in 45 tot 50 minuten gaar totdat hij goudbruin kleurt of een prikker er droog uitkomt. Laat afkoelen in de vorm, haal uit de vorm en snijd daarna in vierkantjes om te serveren.

 

4 TIPS

Je kunt voor deze cake de appel vervangen door niet te rijpe peer of de rozijnen door in stukjes gesneden gedroogde abrikoos.
 
Bewaar de appelcake afgedekt met huishoudfolie bij kamertemperatuur, dan is het zeker drie dagen houdbaar.
 
Wil je de appelcake 'aankleden', drizzle dan karamelsaus over de cake en spuit mooie toeven met mascarpone kaneelroom en decoreer naar wens met geroosterde pecannoot of een andere ongezouten noot die je in huis hebt.

Zit de mascarponeroom eenmaal op de appelcake dan moet je de appelcake in de koelkast bewaren. Haal hem dan 20 tot 30 minuten voor het serveren uit de koelkast.


Wil jij ook graag stap voor stap aan de slag met de technische recepten van het huidige seizoen Heel Holland Bakt?

Een bijzonder boek, gemaakt met bijzonder veel liefde, in een bijzonder jaar! Wie had gedacht, dat na de geweldige eer om winnaar van Heel Holland Bakt 2019-2020 te worden, een maand later heel Nederland massaal thuis aan het bakken zou slaan. 
Sociaal, bewust en snel, dat zijn de thema’s van dit allernieuwste seizoensboek Heel Holland Bakt thuis. Want bakken, dat doe je voor elkaar, iets wat nu alleen maar meer telt. 
Behalve mijn 32 recepten, vind je in dit boek ook de 8 technische opdrachten van Robèrt van Beckhoven die te zien zullen zijn in het nieuwe seizoen Heel Holland Bakt en ik kan je al zeggen dat daar pareltjes tussen zitten.
 

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Mijn bakboek kost €24,99. Je ontvangt dan een exemplaar met een persoonlijke boodschap waar je zelf de ingrediënten voor aanlevert. Deze prijs is exclusief de verzendkosten. 

Stuur me een e-mail op info@anoukbaktdoor.nl met je naam, volledige adres en de kern van de persoonlijke boodschap of vul het bestelformulier in op mijn website www.anoukbaktdoor.nl. De betaling gaat via een betaalverzoek dat ik je per e-mail stuur. 

Wil je het boek cadeau geven aan je medewerkers of verkopen in je winkel, neem dan zeker contact met me op. 
Facebook
Instagram
Pinterest
Website
Copyright © 2021 Anouk bakt door, All rights reserved.


Gegevens aanpassen of Afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp