Copy
Nyhetsbrev december 2021

I månadens nyhetsbrev välkomnar vi december och advent med alla dess julmarknader, presentinköp och andra trevligheter. Ni hittar även decembers öppettider längst ner. Vi vill också passa på att önska er en God Jul!
Äntligen december!

December är här om bara några dagar vilket innebär att det äntligen är dags att ställa fram chokladkalendern! Har du inte hunnit skaffa din än så är det inte för sent. På Globalen hittar ni finfina kalendrar från både Zotter och Divine.

Zotter har exklusiva kalendrar med nya smaker på nästan varje bit, vilken blir din favorit? Kanske Raspberry Coconut eller Thousand Layer Praline. En av kalendrarna passar den som föredrar vegansk choklad.

Divine har två kalendrar att välja på, en med mjölkchoklad och med mörkchoklad (även den är vegansk).
Marknader i mängder

Årets första julmarknad ägde rum i mitten på november i Österbybruk och följdes av ytterligare än på Stora torget i Uppsala nu i helgen. Kul att träffa och snacka fair trade med så många av er. Missade ni dessa tillfällen, eller helt enkelt inte kan få nog av fair trade, så hittar ni oss både på Walmstedtska gården den 4 december och på Schysst jul den 11 december. Vi dyker även upp på Rättvik Stiftsgård under Globala trettonhelgen 3-6 januari. 
Schysst jul Uppsala

I år arrangerar vi återigen Schysst Jul tillsammans med Studieförbundet Bilda, Uppsala Missionskyrka och Uppsala Fairtrade City. Den 11 december hittar ni vår popup butik i Missionkyrkan med mängder av perfekta produkter för både julmys och klappar till stora och små. Mer info finns på vår hemsida: https://globalen.nu/schysst-jul/

Från 1 december gäller nya restriktioner för inomhusevenemang och det innebär att arrangören beslutat att vaccinationsbevis kommer krävas för att komma in på evenemanget. Läs mer och skaffa ditt bevis på https://www.ehalsomyndigheten.se/covidbevis/
Presenttips för de små

Kanske skulle någon liten i din närhet bli glad för denna polisbil med poliser och tjuvar som går att plocka ur och leka med. Eller varför inte en skolbuss, ambulans, traktor eller brandbil?

Leksakerna i trä ni hittar hos oss är tillverkade av Fairwood som har sin fabrik på Sri Lanka. Fabriken drivs och ägs av en familj och startades på 80-talet. De har idag ungefär 60 anställda som alla får hjälp om de behöver ta ut lån eller för att bekosta mediciner.

Leksakerna är tillverkade av gummiträd som avverkas först när de är ca. 25 år och inte längre tillverkar latex. På Sri Lanka är både plantering och avverkning noga reglerad. Produkterna målas sedan med giftfria färger.
Presenttips för de stora

Inför december har vi fått in många nya matvaror från el Puente. Perfekt present för den mattokige eller för att laga julmaten.

Bland annat finns en ny olivolja från Chile, couscous från Palestina, och varför inte smaksätta det med lite harissakrydda från Sydafrika.
Globalens öppettider

Under advent utökar vi öppettiderna i butiken med en timme på lördagar samt söndagsöppet. Under jul och nyår håller butiken stängt.

Lördagar 10–17
Söndagar 12–17
Julafton – stängt  
Juldagen – stängt
Annandag jul – stängt
Nyårsafton – stängt
Nyårsafton – stängt
I kalendern under december
  • 4 december – julmarknad på Walmstedtska gården i Uppsala
  • 11 december – Schysst jul i Uppsala Missionskyrka
Facebook
Instagram
Hemsida
E-post
Copyright © *2018* *Fair Trade Shop Globalen*, All rights reserved.

Fair Trade Shop Globalen
Kungsängsgatan 20
753 22 UPPSALA
Telefon: 018-10 11 71
E-post: info@globalen.nu
https://globalen.nu/ 

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<E-post>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fair Trade Shop Globalen · Kungsängsgatan 20 · Uppsala 753 22 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp