Copy
Nyhetsbrev november 2021

I månadens nyhetsbrev kan du läsa om hur det gick under höstens kampanj, Fairtrade-veckorna, och spännande event som händer i november. Bland annat farsdag och julmarknader.
Fairtrade veckorna

I mitten på oktober ägde Fair Trade veckorna rum vilket såklart uppmärksammades extra inne på Globalen och såklart på våra sociala medier med härliga rabatter på olivoljan från Palestina och choklad från Ghana. Några av er kanske också såg att Fairtrade Sveriges generalsekreterare, Hewan Temesghen, besökte oss på Globalen?
Allt ljus på Uppsala

Den 4 november lyses Uppsala åter upp av vackra konstverk i Allt ljus på Uppsala som pågår fram till 21 november. Första konstverket hittar ni på forumtorget men passa på att börja vandringen med ett stopp på Globalen och köpt med er schyssta ljus att lysa upp hemma med.

Under hela Allt ljus på Uppsala får alla kunder 20% på de fina regnskogsljusen från Peru. De är gjorda av kapseln som paranötter växer i, en restprodukt som annars ofta går till spillo. Ljusen finns i en många olika färger och dofter. 
Farsdag

I år infaller farsdag söndagen den 14 november. Varför inte uppmärksamma papporna i ditt liv med ett fint badrumskit. 

Schampokakan kommer från Palestina och är gjord av ekologisk olivolja, en av Palestinas viktigaste handelsvaror, sandelträolja och sheasmör. 

Tvålkoppen är gjord av obehandlat, omålat kokosträd i Vietnam. 

Den vackra fiskformade kammen kommer också från Vietnam och är tillverkad av horn. 

Deodoranten från Urtekram har en trevlig doft av enbär och innehåller en kombination av baobab, lakrits och aloe vera. Aloe vera lugnar och föryngrar huden. Baobab, lakrits och zinkricinoleat skyddar huden och minskar lukt. 
Fair Friday
 
Fredag den 26 november är den så kallade Black Friday. En dag (eller en helg eller till och med vecka) som har kommit att handla pressa ner priser som redan är lågt satta, bara för att företag ska öka sni försäljning ytterligare. Dessvärre är sällan de som producerat varorna rättvist ersatta för sitt hårda arbete bakom de varor vi konsumerar. Hos oss är det annorlunda, när du väljer att handla fairtrade ser du till att alla som haft en hand med i produktionen blir rättvist ersatta för sin insats. 

Precis som förra året deltar vi därför inte i Black Friday utan kör istället en dag helt utan rabatter (ingen medlemsrabatt gäller) och kallar det Fair Friday. Välkomna in till Globalen för att handla med gott samvete!
Vill du engagera dig i föreningen? 

Är du sugen på att fixa ett event? Stå på en marknad? Har du kanske öga för ekonomi? Eller vill du helt enkelt lära dig om hur föreningen jobbar och träffa ny fantastiska människor? 

Svarar du ja på någon av frågorna finns det plats för dig i någon av föreningens arbetsgrupper. 

Hör av dig till info@globalen.nu om du är intresserad eller bara vill höra mer om vad som finns att göra. 
Nytt i sortimentet!

Det finns många spännande, nya produkter i butiken nu. Bland annat denna ingefärssmakande varma chokladen. En god och värmande dryck att njuta av i höst och vintermörkret. Toppa med lite kanel för extra julig känsla. 

På bilden avnjuts de i fantastiska koppar från Isuna som nu är tillbaka i sortimentet. Porslinet från Isuna kommer från Kapstaden, Sydafrika. Det startades redan 2006 av keramik konstnärer från utsatta områden runt Kapstaden som genom sin konst hoppades kunna sätta stopp för sin dagliga kamp för överlevnad och få en stadig försörjning. De ville göra det genom att fånga Afrikas hoppfulla, ljusa och glada färger, mönster och symboler på keramik.
I kalendern under november

-    4-21 november – Allt ljus på Uppsala
-    13-14 november – Julmarknad i Österbybruk
-    26 november – Fair Friday
-    27 november – Julmarknad på Stora torget
Facebook
Instagram
Hemsida
E-post
Copyright © *2018* *Fair Trade Shop Globalen*, All rights reserved.

Fair Trade Shop Globalen
Kungsängsgatan 20
753 22 UPPSALA
Telefon: 018-10 11 71
E-post: info@globalen.nu
www.fairtradeshop.se/uppsala/

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<E-post>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fair Trade Shop Globalen · Kungsängsgatan 20 · Uppsala 753 22 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp