Copy
Meld je nu aan voor jouw gratis proefles!

In dit nummer:
* Vakantie- en examenroosters 2019 - 2020
* Intensive Courses december 2019 en 2020
* Specific Intensive Courses: trainingen met een thema
* Instructeur worden? KMNH organiseert GIC 2020!
* Nieuwe verlotingsactie: doe mee!
* I love Krav Maga: Martijn & Lucas aan het woord
* Colofon 

* Vakantie- en examenroosters 2019 - 2020
Bij Krav Maga Noord-Holland kun je het hele jaar door trainen, ook in alle schoolvakanties. Je mag alle trainingslocaties met elkaar combineren.

De komende feestdagen is het volgende rooster van kracht.
* 5 december a.s. Sinterklaas: geen les op alle locaties;
* 24 - 26 december a.s.: geen les op alle locaties;
* 31 december - 1 januari a.s.: geen les op alle locaties.

Let op:
→ In de schoolvakanties gaan alle lessen voor de kinderen en de tieners gewoon door! 
→ Van 21 december a.s. t/m 5 januari 2020 worden alle lessen van beginners en gevorderden op alle leslocaties samengevoegd. Alle lessen beginnen dan om 19.00 uur!


Examenrooster 2019 - 2020
Ben jij aan je volgende examen toe? Lekker getraind en klaar om getest te worden? Super leuk en van harte welkom. Op onze website vind je alle examendata, via deze link. Voordat je je kunt aanmelden, stuur je een mail naar Marco en/of Bram om even te checken of je klaar bent voor het examen. Als je de link volgt, vind je ook de data voor de pre-tests.

 * Intensive Courses december 2019 en 2020 klik hier voor data!

Naast de reguliere trainingen biedt Krav Maga Noord-Holland speciale lessen en courses aan, zoals een Intensive Course. In deze intensieve training van zes dagen kun je je eerste (P1)of een volgend level halen! Er is nog plek op 6, 7, 8 december en op 13, 14 en 15 december a.s.  In een zesdaagse Intensive Course (IC) krijg je snel belangrijke basisbeginselen van Krav Maga onder de knie. Plaats van handeling is Sportcomplex De Meent aan de Terborchlaan 301 in Alkmaar. We beginnen om 08.00 uur en eindigen de trainingsdagen telkens om 17.00 uur (lunchtijd 12.00-13.00 uur). Op de laatste dag kunnen de P-levels hun examen doen en voor de G-levels is er een proefexamen. Beide tests beginnen die dag na de ochtendtraining om 13.15 uur. We trainen in de schermzaal (tweede verdieping van het sportcomplex). De kosten voor deelname zijn 495 euro, Je kunt je nog aanmelden via deze link.
 


* Specific Intensive Courses: trainingen met een thema
Bij ons kun je een Krav Maga Specific Intensive Course (SPIC) volgen. Heb je weleens een Krav Maga seminar gevolgd en ervaren dat je vaker, langer en met meer persoonlijke aandacht en instructie had willen oefenen op de technieken? Of gaat jouw belangstelling uit naar technieken met een speciaal thema, zoals vuurwapens, grondtechnieken, steekwapens, combat mindset en sparring? Hoe zou het zijn als je dat één tot drie dagen lang, acht uur per dag met volledige focus en directe feedback gaat trainen? In een kleine groep en met veel persoonlijke aandacht?

In een SPIC train je specifiek op varianten van problemen, en oplossingen met een vast thema. Je leert en traint gedurende drie dagen, acht uur per dag, systematisch diverse problemen die met het gekozen thema te maken hebben succesvol op te lossen. In een SPIC krijg je instructie van de Krav Maga top van Nederland: het instructeursteam van Krav Maga Noord-Holland én van gastdocenten uit binnen- en buitenland.

De eerstvolgende SPIC met als thema "Striking for Krav Maga" wordt gegeven door Mike Newman *) en is op 8 en 9 februari 2020 in Sporttcomplex De Meent in Alkmaar. Je kunt je aanmelden via deze link. Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen!

*) Mike Newman is Krav Maga Expert en Boxing/Muay Thai coach. Mike is in verschillende vechtsporten zeker 30 jaar actief als beoefenaar, waarvan 20 jaar als trainer. Na een lange tijd van trainen en werken in de Verenigde Staten heeft hij zich gevestigd als coach en trainer in Tel Aviv, Israël. Daar is hij onder andere actief als trainer voor het Impact Team van KMG Krav Maga-master Ze'ev Cohen. 

 


* Instructeur worden? KMNH organiseert GIC 2020!
De KMG General Instructor Course (GIC) 2020 wordt georganiseerd door Krav Maga Noord-Holland! Wij zijn in maart, april en mei 2020 gastheer en organisator van de KMG General Instructor Course, dé opleiding tot Krav Maga Instructeur. Aan deze Course zullen deelnemers uit binnen- en buitenland deelnemen. Voor geïnteresseerden: meer informatie is verkrijgbaar bij Marco van Breemen of Bram Lekkerkerker. Houd vooral ook onze website en FB-pagina in de gaten.


* Nieuwe verlotingsactie: doe mee!
Onder alle lezers van deze nieuwsbrief verloten we een Personal Training van 3 uur, verzorgd door Marco van Breemen of Bram Lekkerkerker. We trekken er één uit alle e-mailadressen, die in onze adreslijst staan. Je maakt dus alleen kans op deze prijs als je je hebt aangemeld voor de Nieuwsbrief. Let dus goed op of hij niet in je spam terechtkomt. Om dat zeker te weten, moet je ons e-mailadres aan jouw contactpersonen toevoegen.

Vader Martijn en zoon Lucas trainen sinds kort bij KMNH, lees hieronder wat ze er zo leuk aan vinden!
* I love Krav Maga: Martijn & Lucas aan het woord
De redactie interviewde onlangs vader Martijn en zijn zoon Lucas voor de nieuwe rubriek "I love Krav Maga".

Lucas: Het is gewoon hartstikke leuk!’ Martijn: ‘Alsof je geland bent!’
‘Nou, eerst ging pappa en na een poosje vroeg hij aan mij of ik een proefles Krav Maga wilde doen. Dat wilde ik wel en toen vond ik het heel leuk!’ Er verschijnt een grote glimlach bij Lucas en bij zijn vader niet minder. Twee maanden geleden begonnen de wekelijkse trainingssessies voor beiden in sporthal De Bloemen in Castricum. Elke woensdag voor Lucas en woensdag en zaterdag voor Martijn.

Total work-out
‘Schoppen en slaan vind ik het leukste. In het begin was het best wel spannend, maar nu ben ik er wel aan gewend.’ Na het gesprek kijken we een poos naar de training van Lucas en 14 andere kinderen onder leiding van Bram Lekkerkerker. Lucas is meer dan gewend, stellen we vast. ‘Ja, dat gaat al heel goed’, zegt een trotse vader die voor het filmpje op Facebook en de foto in deze Nieuwsbrief maar iets eerder dan anders op woensdag zijn tenue heeft aangetrokken.
We vragen aan Lucas wat Martijn, zijn vader, het leukste vindt van Krav Maga. Lucas kijkt hem aan met die blik van: nou, zeg het zelf maar. Dat doet vader dan ook. ‘Ik vind de totale conditionele training heel erg leuk en goed ook. Ik heb eerder hard gelopen, maar dat was op den duur niet de beste keuze meer voor mijn knieën en enkels. Ik woog bijna honderd kilo. Ik kwam bij Krav Maga terecht en vond het meteen leuk en ik voelde dat het goed voor me was. Die total work out is heel goed en tegelijk leer je dingen. Dat is een fijne combinatie.’

Samen nog even oefenen na afloop
‘Ik wil minstens proberen om level 4 te halen. Daar ga ik aan werken. Ik wil het liefste het hoogste level halen.’ Lucas weet waar hij voor gaat. Z’n vader ook blijkbaar. ‘Ik vind het vooral heel leuk en ik wil graag ergens goed in worden. We gaan wel zien hoever ik kan komen.’ De spreekwoordelijke appel valt niet ver van de Krav Maga boom, blijkt. 
Martijn is altijd bij de training van Lucas, dan gaan ze thuis eten en dan komt Martijn weer terug voor zijn eigen training. Na afloop ligt Lucas in bed, maar ze kunnen het allebei niet laten om dan toch nog even de geleerde technieken samen door te nemen en soms ook nog wel even te oefenen. Maar daarvoor moet Lucas dan toch even uit bed komen………… 
‘Ik vind dat mijn vader heel goed is in schoppen.’ ‘En ik vind dat Lucas heel goed kan slaan.’ 

Iedereen kan trainen
‘Ik heb wel eens tegen mijn vriendjes gezegd: jongens, willen jullie niet eens een proefles doen? Dan zeggen ze: nou dat hoeft niet want ik heb al genoeg sport. In de groep van 8 tot 10 jaar waar ik nu train, heb ik wel vriendjes. Het is een leuke groep van jongens en meisjes door elkaar.’ Martijn heeft zijn enthousiasme voor Krav Maga ook wel vaker ter sprake gebracht in zijn vriendenkring. Eén van z’n maatjes met ervaring in kickboksen wil een proefles gaan doen. En een andere vriend die nu ook traint in kickboksen gaat binnenkort een proefles doen. ‘In vorige sporten die ik heb gedaan was er eigenlijk nooit sprake van gemengde trainingsgroepen. En dat is bij Krav Mag wel bijzonder en positief dat mannen en vrouwen samen trainen. Het is in Castricum een verhouding van ongeveer 25% vrouwen en 75% mannen. De groepen zijn bij Krav Maga sowieso in alle opzichten gemengd: alle leeftijden, alle maten van groot en stevig tot klein en dun. Iedereen kan trainen en traint ook, blijkt wel. 

I love Krav Maga
‘Ik hou van Krav Maga omdat als je ooit iets wordt aangedaan, dan weet je wat je moet doen. En je hebt heel veel conditie opgebouwd. En het is gewoon hartstikke leuk.’ Lucas weet waarvoor hij heeft gekozen. En vader Martijn? ‘Voor mij is het een heerlijke sport. Als je na afloop thuis komt, heb je een heerlijk gevoel, alsof je geland bent.’
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2019 Krav Maga Noord-Holland, All rights reserved.


Wil je jouw e-mail voorkeur wijzigen?
Klik hier update your preferences or unsubscribe from this list.