Copy
In deze Turnbrief:
Chemische reactie
Organisaties kunnen de wereld verlammen

Wie neem je mee op Turn Camp?
Agenda

Beste, Lieve, Geachte <<Voornaam>>,

Het begon wat ongemakkelijk.
Een aantal Turnleden presenteerden hun idee voor een duurzame stad bij The InterCompany Association op de Amsterdamse zuidas.

Maar toen ging het stromen.

“Wat een ontzettend fijne avond, werkelijk!”
- Jaïr Tchong

“Grappig... Waar de 'Zuid-assers' in pak en de 'kunstclubbers' op afgetrapte gympies elkaar in konden vinden en vooral ook aanvullen.”
- Elinor Archer

Het voelt bevrijdend als verschillende werelden elkaar vinden, als hokjes openbreken en zoveel nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Zo werkt onze missie twee kanten op: Wij brengen een kunstenaars mindset naar plekken waar het keihard nodig is, en verbinden zakelijke expertise, opdrachtgevers en een breed netwerk aan de idealen van de Turnleden.

Steeds vaker vinden organisaties, instellingen en bedrijven ons als zij op zoek zijn naar een frisse aanpak, het losmaken van vaste kaders of het doorbreken van een hardnekkig patroon.

Ken jij een organisatie die hiervoor ruimte heeft?
Introduceer ons en breng ons op een plek waar een chemische reactie kan ontstaan.

Chemische reactie

Op 13 november maken we opnieuw een brug tussen kunst en organisaties samen met CultuurWerkt! in het EYE Filmmuseum.
Ken jij mensen binnen een organisatie die best wat verbeeldingskracht in zichzelf willen aanwakkeren?

Nodig hen uit! Of introduceer ons.
Er zou best eens een chemische reactie kunnen ontstaan.
Organisaties kunnen de wereld verlammen

Turnlid Anne Gehring deed met Vera Ketelaars onderzoek bij grote instituten als het UWV, het IND en het Ministerie van Justitie. In 'Het laatste gesprek', nemen ze de verhouding tussen ambtenaar en cliënt onder de loep.

Zo bestuderen ze een aspekt van onze maatschappij dat vaak onzichtbaar blijft.

Anne: ‘Natuurlijk zijn deze instanties belangrijk, juist, maar we hebben er op persoonlijk niveau liever niet mee te maken, die controle van bovenaf. We kunnen er slecht tegen dat iemand over ons beslist. En dan dat dossier, waarin het allemaal staat opgeschreven alsof het precies zo klopt. Alsof er geen andere kant is.’

Want welke kant van de waarheid wordt er uiteindelijk uitgelicht op papier?

Ken je iemand die in een taaie procedure is verwikkeld of juist werkt bij een log instituut?
Neem hem of haar mee naar 'Het laatste gesprek'!

Lees hier het interview met Anne en Vera. (onderaan de pagina)

11 & 12 dec try outs in WOW

13 dec première

Kijk hier voor verdere speeldata.

Wie neem je mee op Turn Camp?

Niet alleen de samenleving zit soms vast in logge systemen of starre hokjes. Ook in je eigen leven kun je in een patroon terecht komen of worstelen met gebrek aan tijd, geld of invloed.

Om jouw Turnkracht naar boven te krijgen organiseren we op 15/16 december het TurnCamp!

Ben jij toe aan een nieuwe stap? Of ken jij iemand die de ruimte zoekt voor flinke omslag?
Een turn waarin het persoonlijke en professionele zijn verweven?
Neem hem of haar mee op TurnCamp!

Bemachtig hier jullie tickets
Groet! van Merlijn, Jolanda en het hele TurnTeam

AGENDA

LID // Eerste gesprek over Het laatste gesprek // donderdag 8 november // Amsterdam

Gehring & Ketelaars organiseren een gratis inspiratiemiddag ter voorbereiding op de voorstelling ‘Het laatste gesprek’, waarin ze de verhouding tussen ambtenaar en cliënt onder de loep nemen. Daarvoor ben jij ook van

Ze spelen (soms onaffe) scenes uit de nieuwe voorstelling, vertellen over de totstandkoming ervan en Arjan Widlak van de Kafkabrigade zal voor de bureaucratische verdieping zorgen en hen interviewen.

Lees meer...

CLUB // Congres Kunst op recept // dinsdag 13 november // Nieuwegein


Het congres van 13 november met presentaties en workshops is een samenwerking tussen The Turn Club & Kunst op Recept. De inleiding over de rol van kunst, creativiteit en neurobiologische inzichten wordt verzorgd door wetenschapsjournalist Mark Mieras. Merlijn Twaalfhoven en Ida van der Lee presenteren de aanpak van The Turn Club rondom vraagstukken in de zorg.

Lees meer...

LID // Dag van de Muziektherapie // donderdag 15 november // Amsterdam

Als je wilt weten hoe muziek werkt op ons brein bij ziekten en beperkingen, kom dan naar De Dag van de Muziektherapie waar Turnlid Lucas Dols het podium deelt met o.a. neurologen Erik Scherder en Dick Swaab in een vol programma met presentaties, workshops en muziek.

Lees meer...

LID // Changing Sunday // zondag 18 november // Velp


Matthias voor de Poorte maakt samen met andere theatermakers een voorstelling voor kinderen in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos. Een week voordat ze naar het kamp vertrekken organiseren ze Changing Sunday met informatie over het project, filmmateriaal, dansoptredens, muzikanten, workshops, een kinderprogramma en meer.

Lees meer...

LID // Filosofisch Diner: Te - Overal // dinsdag 27 november // Amsterdam

Hebben we een onstilbare honger naar meer? De mens houdt zich graag voor dat hij de enige diersoort is die maat kan houden. Goudvissen eten zichzelf dood, als je ze blijft voeren. Wij doen dat niet… Toch?

Lees meer...

TIP // Social Art Lab // donderdag 29 november // Midden-Nederland

Wat maakt dat een kunst- en/of cultuurproject voor statushouders bijdraagt aan integratie en participatie? LKCA en Kennisplatform Integratie & Samenleving presenteren de resultaten van een verkenning naar werkbare elementen in kunstprojecten voor vluchtelingen.

Lees meer...

CLUB // Turn Camp deel 1: Personal Being // zaterdag 15 en zondag 16 december // Maarssen

Hoe pak je jouw rol als veranderaar in een rusteloze wereld?

Als je een rol van betekenis wilt spelen bij positieve verandering in de wereld, is het nodig om je bewust te zijn van je eigen rol, je specifieke kracht en mogelijkheden om het verschil te maken.

Lees meer...

LID // The Hague Hacks Conference // vrijdag 14 december // Den Haag


Ontmoet experts en influencers face to face op de te gekke conferentie van Turnlid Steen Bentall. The Hague Hacks promoot de ontwikkeling en het gebruik van opkomende technologieën voor vrede en rechtvaardigheid.

Lees meer...

CLUB // Nacht van het Conflict // zaterdag 15 december // Den Haag

The Turn Club werkt samen met Humanity House en het Nationaal Toneel aan het programma van De Nacht van het Conflict. Hier brengen we mensen met persoonlijke ervaring in conflictgebieden samen, en overbruggen we de grote afstand die tussen verschillende groepen ontstaat als politiek, media en geweld mensen uiteen drijft.

Lees meer...

Dit is lang niet alles...

Heb jij een vraag, dilemma of uitdaging - nodig je clubgenoten uit! Hier een slim formuliertje waarin je in een halve minuut jouw ideeën voor een bijeenkomst, wandeling of excursie kunt inbrengen.


 
Website The Turn Club
Facebookpagina The Turn Club
Facebookgroep The Turn Club
Deel
Retweet
Stuur door

The Turn Club
Tolhuisweg 2
1031 CL AmsterdamVergelijkbare brieven liever niet meer ontvangen? Meld je hier af.