Copy

Beste, Lieve, Geachte <<Voornaam>>,

Kunnen we de wereld redden?

De uitdagingen van deze tijd hebben geen gezicht.

Eenzaamheid, klimaatverandering, artificiële intelligentie: ze sluipen ons bestaan binnen, ontnemen ons onze houvast, maken ons onzeker.

Sommigen komen in actie.

Zij pakken het groot aan.

Zo organiseert Turnlid Steen Bentall een Mega-brainstorm voor vrede en veiligheid. (zie onder)

Anderen bijten zich vast aan een onderwerp. Soms leidt dat tot succes. Vaak wordt je gedesillusioneerd. Je concludeert: het is niet zo eenvoudig om verandering teweeg te brengen. Er is tegenstand van machtige partijen. Of onverschilligheid bij “het grote publiek”.
 

Was klimaatverandering toch maar veroorzaakt door buitenaardse wezens. We zouden ze, eensgezind en met inzet van al ons militair materieel, vernietigen.  

In een complexe wereld is er helaas geen draak om te bevechten. Geen tikkende tijdbom waar Tom Cruise op de laatste seconde het rode draadje van kan doorknippen. We zijn afhankelijk van elkaar, van de groep, onze medemens om echt een massa te maken die de overhellende Titanic terug overeind kan krijgen. 

Maarrrrr…

Bij onzekerheid, verandering en transformatie is er één aspect van ons helemaal thuis. Dat is onze kunstenaars-mindset.
Simeon Karsten: Maak op 15 & 16 december ruimte voor het niet-weten
“Tijdens het TurnCamp zal ik een uitgebreid diner vormgeven vol gesprekken, verhalen en confessies. Zo maken we naast alle inspiratie, idealen en passies die we delen ook ruimte om het niet-weten en niet-kunnen te omarmen. Laten we onze dromen vertalen naar dat wat realistisch en haalbaar is en een gezonde dosis imperfectionisme tot ons nemen.”  
Geef je op voor Turn Camp!
Casper Vuurmans: Laten we 15 & 16 december radicaal andere vragen stellen
“We reageren continu op wat er allemaal op ons afkomt. Zo banen we ons een weg door het bestaan. Maar we vergeten vaak de juiste vragen te stellen. We doen zelfverzekerd of twijfelen over zaken op een wijze die anderen formuleren. Zo vallen we in uitgesleten patronen van denken en handelen. Hoe pak je je eigen twijfelkracht terug? Hoe stel je radicaal andere vragen en vind je een doorbraak in je leven?”
Geef je op voor Turn Camp!
Behalve het Turncamp organiseert Casper op dinsdag 27 november ook een filosofisch diner. Kijk in de agenda.
Verder op Turn Camp:
Joke Hermsen | Wim Oolbekkink | Ida van der Lee
 
Muziek o.a. van en met Achim Heine

“Ik zal Joke Hermsen's verhaal verbreden met enkele degelijke meditatie oefeningen en muziek. Zo maken we samen een concertmoment met stilte waarin inzichten, plannen en voornemens kunnen groeien”

Het komende TurnCamp is deel één van drie weekends waarin we telkens een stap nemen; van wie we zijn, naar wat we kunnen, naar waar we het verschil kunnen maken.

Personal Being - Local Acting - Global Thinking
Of:
Wakker zijn - Aanpakken - Overzicht houden.

Lees hier over de drie TurnCamps dit seizoen.

The Hague Hacks

Als je niet tot april kunt wachten, maar nu al wereldproblemen wil aanpakken, heeft Turnlid Steen Bentall een voorstel:

“I am organising The Hague Hacks, a multidisciplinary platform that addresses crucial global humanitarian challenges with the goal of finding, or developing real (tech) solutions to these problems. It is our role to bring the often separate worlds of 'human rights' and 'tech' together, to facilitate a trans-disciplinary approach to problem solving and solution finding.

Should you wish, you may also use this occasion to present your own work (and how it can relate to the peace/justice world) in a short (3 minute) presentation.

If you like to become involved, send me an email at: haguehacks@thehaguepeace.org"

Groet! van Merlijn, Jolanda en het hele TurnTeam

AGENDA

LID // Dwarslopers Avond // donderdag 22 november // Zeist

Tijdens de Dwarslopers Avond spreken Turnleden Imre Ploeg en Merlijn Twaalfhoven. Merlijn vertelt o.a. over het woeste gevecht dat we dagelijks moeten leveren om verbeelding en schoonheid een rol te laten spelen bij politieke en maatschappelijke organisaties.

Lees meer...

TIP // Klimaathackton // vrijdag 23 november // Den Bosch

Ben je tussen de 18 en 31 jaar en wil jij écht impact maken in 's-Hertogenbosch? Gaat je hart sneller kloppen bij creatieve, duurzame oplossingen? En wil je graag jouw kennis en vaardigheden inzetten om bij te dragen aan de internationale klimaatdoelen? Meld je aan voor Climathon 2018 in 's-Hertogenbosch.

Lees meer...

LID // Filosofisch Diner: Te - Overal // dinsdag 27 november // Amsterdam

Hebben we een onstilbare honger naar meer? De mens houdt zich graag voor dat hij de enige diersoort is die maat kan houden. Goudvissen eten zichzelf dood, als je ze blijft voeren. Wij doen dat niet… Toch?

Lees meer...

TIP // Social Art Lab // donderdag 29 november // Midden-Nederland

Wat maakt dat een kunst- en/of cultuurproject voor statushouders bijdraagt aan integratie en participatie? LKCA en Kennisplatform Integratie & Samenleving presenteren de resultaten van een verkenning naar werkbare elementen in kunstprojecten voor vluchtelingen.

Lees meer...

LID // Concert Klimaatverandering VU Kamerkoor // zaterdag 8 december // Amsterdam


Hoe ziet de wereld er over 50 jaar uit? Het VU-Kamerkoor grijpt haar 50-jarig jubileum aan om de toekomst met een kunstenaarsblik te beschouwen. Turnleden Chantal Bekker, Imre Ploeg en Merlijn Twaalfhoven werken hierin samen.

Lees meer...

LID // The Hague Hacks Conference // vrijdag 14 december // Den Haag


Ontmoet experts en influencers face to face op de te gekke conferentie van Turnlid Steen Bentall. The Hague Hacks promoot de ontwikkeling en het gebruik van opkomende technologieën voor vrede en rechtvaardigheid.

Lees meer...

CLUB // Turn Camp deel 1: Personal Being // zaterdag 15 en zondag 16 december // Maarssen

Hoe pak je jouw rol als veranderaar in een rusteloze wereld?

Als je een rol van betekenis wilt spelen bij positieve verandering in de wereld, is het nodig om je bewust te zijn van je eigen rol, je specifieke kracht en mogelijkheden om het verschil te maken.

Lees meer...

CLUB // Nacht van het Conflict // zaterdag 15 december // Den Haag

The Turn Club werkt samen met Humanity House en het Nationaal Toneel aan het programma van De Nacht van het Conflict. Hier brengen we mensen met persoonlijke ervaring in conflictgebieden samen, en overbruggen we de grote afstand die tussen verschillende groepen ontstaat als politiek, media en geweld mensen uiteen drijft.

Lees meer...

Dit is lang niet alles...

Heb jij een vraag, dilemma of uitdaging - nodig je clubgenoten uit! Hier een slim formuliertje waarin je in een halve minuut jouw ideeën voor een bijeenkomst, wandeling of excursie kunt inbrengen.


 
Website The Turn Club
Facebookpagina The Turn Club
Facebookgroep The Turn Club
Deel
Retweet
Stuur door

The Turn Club
Tolhuisweg 2
1031 CL AmsterdamVergelijkbare brieven liever niet meer ontvangen? Meld je hier af.