Copy
In deze Turnbrief:
Musici, speel mee bij het kerkasiel!
Breng Changing Stories naar Lesbos
Oproep Turnlid Mahmoud
Social Art Lab

Beste, Lieve, Geachte <<Voornaam>>,
Wat er allemaal gebeurt:
Tinkebell ging in Fukushima, Japan aan de slag om angst voor radioactieve straling letterlijk om te zetten in een kunstwerk...
Lucas Dols zocht met muziek naar nieuwe vormen van communicatie die Syrische vluchtelingen in Jordanië kunnen helpen bij het verwerken van indrukken van de oorlog...
En Merlijn leidde 60 master studenten van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in een tweedaags TurnCamp samen met o.a. Turnleden Thieu Besselink, Matthias van de Poorte, Nicky Dankelman en anderen.

Zo bekijken we de wereld met een andere blik, zoeken we naar concrete en vaak speelse manieren om de ruimte voor verbeeldingskracht te vergroten en maken we complexe uitdagingen tastbaar.

Doe je mee?

Musici!

Kom spelen in Den Haag bij het Kerkasiel van de Armeense familie Tamrazyan.

Sinds afgelopen vrijdag is er een doorlopende kerkdienst aan de gang waarmee de familie, die al negen jaar in Nederland woont, bescherming krijgt en niet kan worden uitgezet. Er ontstaat veel media aandacht en politici worden zo aangesproken op het effect van het kinderpardon, wat nu aan slechts 10% van de kinderen toegekend wordt.

TurnLid Rikko Voorberg roept musici op om te helpen en zo de bureaucratie en kortzichtig regeringsbeleid te doorbreken!

Lees hier meer

Kom langs of mail naar kerkasiel@stekdenhaag.nl en bied je diensten aan.

Foto: ANP
Breng Changing Stories naar Lesbos

Turnlid Matthias voor de Poorte reist binnenkort samen met een aantal andere theatermakers naar het kamp Moria op Lesbos waar hij een interactieve theatervoorstelling ontwikkelt voor kinderen die een nieuw verhaal nodig hebben.

Kinderen die gevlucht zijn voor oorlog en geweld en nu vastzitten op een eiland zonder hoop of uitzicht.
Kom naar het event in Velp waarin Matthias de plannen ontvouwt en waar je kunt horen hoe zij dit project aanpakken.

Meer info

Datum: zondag 18 November 2018
Locatie: Studio26, Larensteinselaan 26-d, 6882 CT Vel

Foto: AP
Oproep Mahmoud

Turnlid Mahmoud Al Nahas is enkele jaren geleden uit Syrië naar Nederland gekomen waar hij direct aan de slag ging met het maken van projecten en tentoonstellingen waarin Syriërs met kunst hun verhaal vertelden in Nederland. Hij wil zich nu inzetten om Syrische kinderen in kampen in Libanon te laten spelen en te helpen met het uiten van hun ideeën op artistieke manier.

Zijn eerste plan is om in Nederland performances te geven en zo geld en betrokkenheid te verzamelen. Hiervoor zoekt hij samenwerking met ondernemende en ervaren organisatoren, kunstenaars of ontwikkelaars.

Foto: Dejan Tomasevic

I am making a live painting show with music. I could do big painting using hands and fingers to paint, first 4 or 5 shows which it can make me more popular in the live painting and then I want to make a big event with music and sell the paintings to buy toys and new clothes to the Syrian children in Lebanon camps.
I want to do something, as an artist and human being and Syrian I want to help, it's my responsibility.

Schrijf Mahmoud (mahmod_n@live.com) als je kans hebt om betrokken te raken, of werk hebt voor hem (graphics design, Art educating in English, or whatever) waarmee hij een professionele basis kan leggen en de ruimte kan vinden om zijn plannen te werken.

Hier is een video met een voorbeeld van zijn werk.

Trouwens: werk jij zelf aan plannen en projecten met/voor/door statushouders?

Op 29 november a.s. organiseren Movisie en LKCA een landelijk “Social Art Lab”.

Op deze bijeenkomst vragen zij: wat werkt er goed als je kunst- en cultuurprojecten voor statushouders ontwikkelt?

Wat maakt dat deze projecten een rol kunnen spelen op het gebied van vergroten sociale contacten en meedoen in de nieuwe leefomgeving?

Lees meer...
Foto: Martin Broek, Flickr.com: moving people,10.010 mini refugees in Amsterdam are telling you about their lives. movingpeople.nu
En tenslotte

Voor plannen en projecten die een Turn geven aan de samenleving is ruimte nodig. Die ruimte begint in je eigen hoofd.

Op een snelweg kun je niet turnen en omdat ons leven vaak zo vol en druk is, organiseert The Turn Club de komende maanden drie keer een offline weekend.

Kom je ook? Het eerste TurnCamp is op 15 & 16 december.

Lees hier meer

Groet van het TurnTeam:

Merlijn, Jolanda, Esther, Moulsari, Anke, Anne, Judith, Aart en Wouter

AGENDA

CLUB // Congres Kunst op recept // dinsdag 13 november // Nieuwegein


Het congres van 13 november met presentaties en workshops is een samenwerking tussen The Turn Club & Kunst op Recept. De inleiding over de rol van kunst, creativiteit en neurobiologische inzichten wordt verzorgd door wetenschapsjournalist Mark Mieras. Merlijn Twaalfhoven en Ida van der Lee presenteren de aanpak van The Turn Club rondom vraagstukken in de zorg.

Lees meer...

LID // Dag van de Muziektherapie // donderdag 15 november // Amsterdam

Als je wilt weten hoe muziek werkt op ons brein bij ziekten en beperkingen, kom dan naar De Dag van de Muziektherapie waar Turnlid Lucas Dols het podium deelt met o.a. neurologen Erik Scherder en Dick Swaab in een vol programma met presentaties, workshops en muziek.

Lees meer...

LID // Changing Sunday // zondag 18 november // Velp


Matthias voor de Poorte maakt samen met andere theatermakers een voorstelling voor kinderen in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos. Een week voordat ze naar het kamp vertrekken organiseren ze Changing Sunday met informatie over het project, filmmateriaal, dansoptredens, muzikanten, workshops, een kinderprogramma en meer.

Lees meer...

LID // Filosofisch Diner: Te - Overal // dinsdag 27 november // Amsterdam

Hebben we een onstilbare honger naar meer? De mens houdt zich graag voor dat hij de enige diersoort is die maat kan houden. Goudvissen eten zichzelf dood, als je ze blijft voeren. Wij doen dat niet… Toch?

Lees meer...

TIP // Social Art Lab // donderdag 29 november // Midden-Nederland

Wat maakt dat een kunst- en/of cultuurproject voor statushouders bijdraagt aan integratie en participatie? LKCA en Kennisplatform Integratie & Samenleving presenteren de resultaten van een verkenning naar werkbare elementen in kunstprojecten voor vluchtelingen.

Lees meer...

CLUB // Turn Camp deel 1: Personal Being // zaterdag 15 en zondag 16 december // Maarssen

Hoe pak je jouw rol als veranderaar in een rusteloze wereld?

Als je een rol van betekenis wilt spelen bij positieve verandering in de wereld, is het nodig om je bewust te zijn van je eigen rol, je specifieke kracht en mogelijkheden om het verschil te maken.

Lees meer...

CLUB // Nacht van het Conflict // zaterdag 15 december // Den Haag

The Turn Club werkt samen met Humanity House en het Nationaal Toneel aan het programma van De Nacht van het Conflict. Hier brengen we mensen met persoonlijke ervaring in conflictgebieden samen, en overbruggen we de grote afstand die tussen verschillende groepen ontstaat als politiek, media en geweld mensen uiteen drijft.

Lees meer...

Dit is lang niet alles...

Heb jij een vraag, dilemma of uitdaging - nodig je clubgenoten uit! Hier een slim formuliertje waarin je in een halve minuut jouw ideeën voor een bijeenkomst, wandeling of excursie kunt inbrengen.


 
Website The Turn Club
Facebookpagina The Turn Club
Facebookgroep The Turn Club
Deel
Retweet
Stuur door

The Turn Club
Tolhuisweg 2
1031 CL AmsterdamVergelijkbare brieven liever niet meer ontvangen? Meld je hier af.