Copy

Kennisplatform & Community van professionals werkzaam op het snijvlak van HR & Communicatie - Mei 2016

De medewerker als belangrijkste kapitaal 

Valt het jou ook op? Het lijkt wel of er weer meer aandacht is voor de menselijke maat binnen organisaties. Mensen doen er weer toe. En na jaren van reorganiseren is dat wel weer eens een prettig geluid om te horen. We maken het ook steeds beter concreet: de medewerker staat centraal omdat hij of zij een belangrijke rol heeft in het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Marnix Geus gaat zelfs nog een stapje verder in zijn boek. Hij stelt: 'Wat bedrijven uniek maakt, zijn de creativiteit, denkkracht en ideeën van hun medewerkers.'  

Bij HR & Communicatie staat het verbinden van medewerkers centraal en daarom vind je in deze nieuwsbrief vooral verhalen over deze nieuwe trend. Heb je ook zo'n positief verhaal? Stuur het in


WWZ werkt drempelverhogend in het ontbinden van een arbeidsovereenkomst 

De rol van de HR/P&O afdeling binnen een bedrijf is door de invoering van de WWZ nog belangrijker geworden. Er worden strengere eisen gesteld aan ontslag en in de wet is nu verankerd dat de werkgever scholing moet aanbieden aan de werknemer. De verantwoordelijken voor het personeelsbeleid dienen de processen binnen het bedrijf nog beter vast te leggen en serieus werk te maken van dossieropbouw, aldus Irwin Dankoor in zijn laatste blogEuropean Company Sport Games in Nederland?

Eric van der Veen zet zich in om bedrijfssport in Nederland op de kaart te zetten. Sport levert een belangrijke bijdrage aan ontspanning, werkprestaties, werkplezier en veerkracht. Sport & Zaken heeft de vitaliteit van werknemers in Nederland hoog in het vaandel staan en heeft de ambitie uitgesproken om de European Company Games naar Nederland (Gelderland) te halen. Het evenement is te groot om alleen op Papendal te organiseren. Zondag 5 juni is de stemming op Palma de Mallorca. Lees verder >


Durf je je medewerkers belangrijker te maken dan je handel?

Marjolijn Vlug heeft een boek gelezen om te smullen als je medewerker engagement als aandachtgebied hebt. Het is het aantrekkelijk geschreven boek: 'MensenHandel' van Marnix Geus. In de verhalen laat hij zijn visie zien op ondernemerschap maar ook op communicatie en met name – een eigenwijze en interessante blik – op HR. Lezen dus deze recensie!


De waarde van testen

Plat reclame maken in blogs is op HR & Communicatie niet toegestaan. Maar wat als je leest dat iemand gewoon super trots is op een product en ook nog waarde toevoegt? De nieuwe blog van Gerline Douwes gaat over testen. Hoe je toch een keuze maakt aan het brede scala van testen. Wat eigenijk de toegevoegde waarde is van testen? En dat het gesprek over de uitkomst leidend - natuurlijk - en niet de test zelf. 


FEEDBACK VERZOEK

We hebben plannen voor de toekomst van HR-Communicatie.nl en willen deze graag afstemmen op jouw wensen en verwachtingen.

Via een enquête vragen we je dit kennisplatform en de community te beoordelen. Graag willen we weten wat we kunnen verbeteren en waar onze prio's zouden moeten liggen. Ook willen we weten wat dit platform je eigenlijk waard is. 
  Tweet      Share       Share        Forward to friend      +1

Uitnodiging

Volgende netwerklunch in Amsterdam

Wil je je netwerk in HR & Communicatie vergroten, je laten inspireren en anderen inspireren, samen kennis creëren of brainstormen over vraagstukken in je eigen organisatie? Of je nu een ervaren HR & Communicatie-professional bent, (zelfstandig) ondernemer of een bevlogen junior, als je raakvlakken hebt met HR en communicatie dan ben je van harte welkom tijdens deze lunch op woensdag 6 juli in Amsterdam. 

'De kracht van deze sessie is dat we allemaal onze vragen inbrengen, elkaar vertellen wat onze ervaringen en meningen zijn en best practices delen. Die openheid en dat vertrouwen is een fijne basis voor goede gesprekken en levert de beste inzichten op', zegt  Marjolijn Vlug.

Meer informatie en reserveren 
Sponsors & Partners 

Ook partner worden?


Voel je vrij deze nieuwsbrief te delen met vakgenoten. Onze community is op weg naar 1000 leden.
 
HR-communicatie.nl