Copy

Kennisplatform & Community van professionals werkzaam op het snijvlak van HR & Communicatie - Januari 2016

Wat leven we in een prachtige tijd! 

Het is bijna een gevleugelde uitspraak: de enige constante is verandering. Alles, maar dan ook alles in ons vak staat ter discussie. Nadat we eerst onze medewerkers jarenlang voor enorme budgetten naar allerlei trainingen en cursussen hebben gestuurd, is dat nu misschien niet meer nodig. En een van belangrijkste aspecten van ons werkzame leven – het pensioen – moet hoognodig afgestoft worden want anders is daar in de toekomst geen vraag meer naar. Je krijgt de HR & Communicatie -informatie de komende maanden dan ook nog via een nieuwsbrief. Tenzij jullie een nieuwer medium weten? 


Communicatietrainingen: hoe minder hoe beter!

Jan de Jonge, directeur van het congresbureau TCG en mede-oprichter en partner van Nieuw Organiseren start zijn blog-serie voor HR-Communicatie met een prikkelende stelling voor HR: 'Luisteren en feedback geven zijn misschien wel de enige vaardigheden die zinvol zijn om te trainen.' In veel organisaties praten mensen wel over elkaar maar niet met elkaar.
Wil je ook Nieuw Organiseren? TCG organiseert 8 maart aanstaande een onconventionele bijeenkomst in Utrecht. 

Pensioenbewust in zeven tips

We lopen niet warm of koud voor onze pensioenregeling. 'Dodelijk saai. Onbegrijpelijk. Straks niets meer waard.' Zo denken veel werknemers over hun pensioen. En dat terwijl heel wat werkgevers flink investeren in een goede pensioenregeling. HR-communicatie expert Ellen Kraft heeft zeven tips en schreef de white paper 'Stop het pensioenpessimisme' over hoe je deze arbeidsvoorwaarde een ereplaats kan geven in de communicatie. 


De uitreiking van de Magneten van SJP

'De overheid trekt de aandacht' kopt de eerste blog van Gertjan de Waal. Vijf van de zes winnende cases zijn afkomstig van de overheid. Juryvoorzitter Marcel van der Quast legt uit: 'Werkgevers uit de overheidshoek moeten wel continu aandacht besteden aan de arbeidsmarkt omdat daar ook de structurele knelpuntdoelgroepen zitten.’ 

Het creatieve werk is nog te zien tijdens de Employer Branding Experience 2016 op 10 maart in het DeLaMar in Amsterdam.
 


HR & Social Media is een frisse wind in HR

Over sociale media wordt veel getweet, gepraat en geblogd. In het HR-vak denk je daarbij al snel aan het twitteren van vacatures en het profileren van je organisatie op LinkedIn. Maar er is veel meer mogelijk. Het boek schetst toekomstige ontwikkelingen, beschouwt de nieuwe generaties op de arbeidsmarkt en is een routeplanner voor HR die zich een weg moet zien te banen in de veranderende wereld om ons heen. 
Recensie geschreven door Marjolijn Vlug


UITNODIGING
Bloggersborrel 25 februari 

HR & Communicatie nodigt alle bloggers en geïnteresseerden uit om aanwezig te zijn bij de Bloggersborrel. Op 25 februari willen we elkaar ontmoeten en ideeën uitwisselen over thema’s en interessante ontwikkelingen waar we in de toekomst verder mee kunnen. We starten om 16.30 in Utrecht. Jij komt toch ook? 
  Tweet      Share       Share        Forward to friend      +1

Advertentie

8 maart in Utrecht: Nieuw organiseren,
de belangrijkste uitdaging voor HR! 

De moderne tijd vraagt om nieuwe vormen van organiseren, waarbij hiërarchie en bureaucratie plaats maken voor zelforganisatie en zelfsturing. Stimuleert u de gewenste omslag of staat u (onbewust) op de rem? Wat is/wordt de plek van HR?

Kom het ontdekken op 8 maart. Organisator TCG maakt gebruik van onorthodoxe werkvormen die een appèl doen op kennis, ervaring en creativiteit van de deelnemers.Schrijf u nu in voor deze spannende ‘broedplaats van vernieuwing’ met inspirerende verhalen, verdiepende werkplaatsen, praktische ehbo-posten en een keur aan proeverijen. 

Neem deel aan deze onorthodoxe dag en krijg het boek 'HR & Social Media' cadeau!
Sponsors & Partners


 


Ook partner worden?


Voel je vrij deze nieuwsbrief te delen met vakgenoten. Onze community is op weg naar 1000 leden.
 
HR-communicatie.nl