Copy

HR-Communicatie.nl is het kennis- en discussieplatform voor professionals op het snijvlak van HR en communicatie.

Leefstijl & vitaliteit: waar bemoei je je mee?

In hoeverre mag je je bemoeien met leefstijl van medewerkers? We vroegen er naar via een online poll. De huiver om in te grijpen in andermans leven blijkt groot. Stimuleren dat medewerkers gezonder eten en meer bewegen? Altijd doen. Maar dan houdt het al snel op. Slaapgewoonten, manieren van ontspannen en partnerkeuzes horen in het privédomein thuis. Punt. Wat kun je dan wel doen? Zes professionals gingen een middag de hei op en legden de basis voor een whitepaper vol tips en cases. Co-creatie in de community - dat smaakt naar meer!

Online poll leefstijlbeïnvloeding

Via een poll vroegen we leden naar hun opvattingen over Vitaliteit & Leefstijl. Opmerkelijk: volgens 75% is het lijnmanagement primair aan zet bij het beïnvloeden van leefstijl; HR en Communicatie hebben een beperkte rol. 

Whitepaper: lessen uit de praktijk

Wat zijn de do's en dont's als je de leefstijl van medewerkers wilt beïnvloeden? Wat zijn aansprekende projecten dit gebied? Je leest het in dit whitepaper van de hand van zes leden van dit netwerk: Hoe bevorder je leefstijl en vitaliteit op de werkvloer?

Happy cows

Hoe voorkom je mentale slijtage, hoe stimuleer je vitaliteit? Door te blijven sturen op duurzame ontwikkeling. Happy cows give more milk!

Nee, tenzij...

In principe mag een werkgever zich niet ‘bemoeien’ met het privéleven van een werknemer, tenzij... Wat zijn precies die tenzij's? Wat zegt het arbeidsrecht? 

Hoe doet-ie het?

Ricardo Semler is vermaard om zijn managementstijl. Hoe zet deze Braziliaan HR en Communicatie in om zijn doelen te bereiken? Lees de boeiende blog van Marc Amaral.
  Tweet      Share       Share        Forward to friend      +1

© Copyright Kennisplatform HR-Communicatie.nl / 2015


René Ravestein| 06 53902966 | rr@ravestein-zwart.nl
Inge Beckers| 06 280 90 755 | mail@ingebeckers.nl

Partners hr-communicatie.nl