Copy

Kennisplatform & Community van professionals werkzaam op het snijvlak van HR & Communicatie - Oktober 2016

Ga jij de verbinding aan?

Werkend op het snijvlak van Communicatie en HR zien we hoeveel waarde het heeft als mensen écht verbonden zijn met de organisatie waar ze werken – in bijvoorbeeld bedrijfscultuur, merk, kernkwaliteiten en arbeidsvormen. In deze nieuwsbrief een aantal inspirerende blogs vol ideeën en gespreksonderwerpen.
 
Ook binnen dit platform maken we graag de verbinding met elkaar. We nodigen je graag uit om onze nieuwste leden en andere vakgenoten te ontmoeten, een stevige boom op te zetten, te netwerken en nieuwe inzichten op te doen. De eerstvolgende gelegenheid? Onze najaarsborrel op 17 november in Utrecht. Zie je daar!    


Gaat HRM meer invloed hebben op het merk? 

Er is vanuit HR nog niet veel interesse voor internal branding. Leg je dit naast competentiemanagement dan zie je dat de disciplines HRM en Communicatie elkaar veel dichter raken dan zij beseffen. Waar competenties van medewerkers vooral van toegevoegde waarde zijn binnen de context van de functie, hebben houdings- en gedragskenmerken vanuit de merkwaarden daar bovenop een organisatie-overstijgende relevantie: Intern waarmaken wat extern wordt beloofd. Lees verder >


Bedrijfscultuur is bepalend voor toptalent

Potentiële medewerkers kijken steeds meer naar de kernwaarden van een organisatie; naar de manier waarop het bedrijf georganiseerd is en hoe het functioneert; naar het profiel en de persoonlijkheid van de leidinggevenden. Het blijkt dat werkgevers die rekening houden met deze criteria als beste uit de bus komen. Maar het belang van een match met de bedrijfscultuur - zo stelt Judith van der Westen van Meltwater - wordt vaak onderschat en daar ligt dus een kans. Lees verder >


Digital natives: de zelfstandige ondernemers

Een groot deel van Generatie Z (geboren vanaf 1994) maakt steeds vaker de bewuste keuze om in flexibelere arbeidsvormen aan de slag te gaan. Deze ‘digital natives’ weten zij niet beter dan dat zij ongebonden zijn aan werktijden en -plekken. Hoe verschilt deze generatie van eerdere generaties?
Lees verder > 


Medewerkers betrekken als stromend water

Door een herijkte visie turnde Vitens van traditioneel nutsbedrijf om naar een klantgerichte organisatie. In het nieuwe DNA staan een drietal kernkwaliteiten centraal: fris vakmanschap, relevant zijn voor klanten en grenzen verleggen. Marc Amaral sprak met Koosje Zomer van Vitens en deelt in zijn blog de lessons learned. 


Bijna 1000 leden! 

HR-Communicatie.nl blijft groeien, in de afgelopen maanden kregen we er weer meer dan 50 nieuwe leden bij. Met meer dan 900 leden op deze site en ruim 600 op LinkedIn zijn we een forse club bij elkaar, verenigd in onze interesse: de overlappende vakgebieden Communicatie en HR. We zijn een evenwichtig en divers gezelschap bij elkaar.
Lees verder >
  Tweet      Share       Share        Forward to friend      +1

Laat je snel weten of je erbij bent?

HR & Communicatie Najaarsborrel

Op donderdag 17 november organiseren we een gloednieuw initiatief: een borrel speciaal voor nieuwe leden en iedereen die hen (en elkaar) graag leert kennen. RSVP via Inge Beckers

Sponsors & Partners 

Ook partner worden?


Voel je vrij deze nieuwsbrief te delen met vakgenoten. 


HR-communicatie.nl This email was sent to ingebeckersiii@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
HR & Communicatie · WS IJselstroom · Zoutkeetsgracht 196-N · Amsterdam, Noord-Holland 1013 LC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp