Copy

Kennisplatform & Community van professionals werkzaam op het snijvlak van HR & Communicatie - November 2015

‘Social’ van social media betekent sociaal

Vorige maand publiceerde Inge Beckers het #HRsocialBook wat zij samen met Diana Russo schreef. Klaar met schrijven! Klaar met kluizenaar spelen! Tijd om weer aangenaam onder de mensen te zijn en daarom faciliteren wij in 2016 interessante Social Events. ‘Het delen van kennis en ervaringen werkt zeer stimulerend en verbindend’, schreef één van de leden van dit netwerk na een energieke sessie op zomaar een vrijdagmiddag. En dat is waar HR-Communicatie.nl zich komend jaar weer voor gaat inzetten. Naast het publiceren van kennis van onze zeer gewaardeerde bloggers. In deze nieuwsbrief tref je er drie aan.

Is 'angst' een goede manier om je medewerkers te motiveren?

Bij verandertrajecten zou angst een belangrijke drijfveer zijn voor medewerkers. Niet echt de meest sympathieke methode... en, veranderen medewerkers hun gedrag dan om de juiste reden? Wat is het effect? Het lijkt Manon van der Zwaluw niet de meest effectieve methode, maar ze hoort graag - via LinkedIn - hoe jullie daarover denken

Gezocht: redactielid / community manager HR & Communicatie

Bij HR-Communicatie.nl is een redactieplek vrij voor een lid van deze community. We zijn op zoek naar een vakgenoot met enige werkervaring in het Communicatie- of HR-vak. Je hebt affiniteit met schrijven en je weet op aangename wijze onze leden te informeren, motiveren en verbinden.
Mail je motivatie of je vragen voor meer informatie naar Inge Beckers

Fulltime parttimers. Luxe of noodzaak?

Steeds meer mensen hebben meerdere parttime banen. Soms is dit vanuit luxe, maar vaak ook vanuit pure nood. 
Michel den Daas zegt: 
De fulltime parttimer heeft de toekomst!

Medewerkers praten niet met hun manager

Gerline Douwes helpt organisaties en medewerkers tijdens veranderingstrajecten. In deze blog vijf tips hoe om te gaan met medewerkers die ervoor kiezen om in de aanval te gaan.
Hoe los jij dit op

10 redenen voor Social media monitoring door HR

Diana Russo schreef samen met Inge Beckers 'HR & Social Media, HR in de rol van gebruiker, business partner & change agent'. In het boek een heel hoofdstuk over monitoring en in deze blog alvast 10 redenen waarom het zinvol is om gesprekken op sociale media te monitoren. 
  Tweet      Share       Share        Forward to friend      +1

Advertentie

Win een exemplaar van HR & Social Media! 
Wil jij een gratis exemplaar van HR & Social Media? Meld je aan voor het schrijven van een boeksamenvatting of recensie. De auteurs geven ieder één exemplaar weg aan geïnteresseerden die in de pen willen klimmen! Plaats je reactie in 'Doe mee!' en krijg het #HRsocialBook cadeau!
Sponsors & Partners