Copy
De Stichting Suriname Jaarkalender ondersteunt kleinschalige projecten
op het gebied van zorg, onderwijs en welzijn.
Bekijk dit bericht in uw browser

Beste betrokkenen bij de SurinameKalender,

U ontvangt hierbij alweer de tweede nieuwsbrief in korte tijd. Op de nieuwsbrief van november zijn veel positieve reacties binnengekomen. Dat smaakt dus naar meer en er is ook weer genoeg aanleiding om u deze nieuwsbrief te sturen. Dat komt mede doordat door de corona maatregelen de presentatie van de nieuwe kalender helaas niet is doorgegaan.
U kunt onder andere lezen wie de winnaar is geworden van de fotowedstrijd 2021 en voor het geval u hem nog niet heeft of iemand een leuk cadeau wil geven maken we graag reclame voor de SurinameKalender 2021. Ook staat in deze nieuwsbrief de oproep om foto’s in te sturen voor de SurinameKalender 2022.

Met hartelijke groeten,
Mark Zwaan
voorzitter

Kalender 2022: stuur uw foto's in

We zijn begonnen met de voorbereidingen voor de SurinameKalender van 2022. 
Heeft u ook foto’s van Suriname? Foto’s die bijdragen aan een realistische beeldvorming van Suriname? Foto’s die positieve herinneringen en gevoelens aan Suriname weergeven?
Net als voorgaande jaren ontvangt Stichting Suriname JaarKalender graag  foto’s om te gebruiken voor publicatie op de SurinameKalender 2022, onze Facebookpagina en op onze website surinamekalender.nl
 
Voor de SurinameKalender 2022 ontvangen wij de foto’s graag voor 15 maart 2021 (via redactiesurinamekalender@gmail.com maar liever via www.wetransfer.com ).
In de bijlage kunt u meer informatie lezen, onder andere de voorwaarden voor het inzenden van foto’s.
 
Wij zijn zeer benieuwd naar uw inzendingen!
 
Met vriendelijke groeten,
Redactie SurinameKalender,
Marian Adriaansen
Mariëlla Wielingen-Steeman

Dick Spijker
De belangrijkste voorwaarden voor het inzenden van foto's:
  • Maximaal 5 foto's per fotograaf
  • Formaat liggend,
  • Resolutie minimaal 300 dpi,
  • Foto's zijn voorzien van titel, locatie, jaartal
  • U heeft zonodig het portretrecht geregeld
Stichting Suriname JaarKalender mag ingezonden foto’s vrij gebruiken op de kalender, op haar website, Facebookpagina en op andere uitingen van de stichting.
Lees het volledig overzicht van voorwaarden hier.

 
Winnende foto van de kalender 2021

Op verzoek van de redactie heeft Franc Knipscheer van uitgeverij In de Knipscheer een jury samengesteld om de foto te selecteren. Deze jury bestond uit: Judith Heinsohn (beeldend kunstenaar en fotograaf), Jona Jungerman (webdesigner) en Peter de Rijk (redacteur bij Uitgeverij In de Knipscheer).
 
Juryrapport
“Uit de dertien foto's werden drie foto's gekozen die zowel de schoonheid van Suriname weergaven, als fototechnisch grote waardering wisten op te roepen. Een lastige aangelegenheid omdat iedere foto nostalgische gevoelens opriep.
 
De foto van een over boten lopende man van Ken Overman kreeg de derde plaats onder de uitverkoren 'beste' foto's. Mooi is het contrast tussen de haast bruine rivier en de kleurige schepen.
 
Op de tweede plaats eindigde de foto van Ian Beck waarop kleur en vreugde onder mensen de boventoon vormt. De naar zichzelf op zijn mobiel kijkende man staat model voor alle aanwezigen, bewust als ze zijn van hun nieuwe kleuren.
 
De onbetwiste winnaar is Suzette Eeltink geworden met een haast iconische foto van het Brokopondostuwmeer. Slim is gebruik gemaakt van palmtakken op de voorgrond die diepte aan de foto geven. Het lijnenspel ervan staat diagonaal op de dode bomen die uit het water steken. Als kleurelement liggen daar weer horizontaal twee eilandjes tussen. Tel daarbij op een majestueuze wolkenpartij en je hebt een plaat die ertoe doet. Zo idyllisch als de foto op het eerste gezicht oogt, geeft het ook het verleden weer. Het is een foto die lang interessant blijft doordat licht en donker volledig in balans zijn. Kortom Suzette Eeltink heeft een foto van hoge kwaliteit gemaakt.”

Wij feliciteren Suzette Eeltink hiermee van harte, en natuurlijk ook Ian Beck en Ken Overman met hun eervolle tweede en derde plaats. Wij hopen voor volgende kalenders ook weer mooi materiaal van hen te mogen ontvangen.
Tevens danken wij Franc Knipscheer, Judith Heinsohn, Jona Jungerman en Peter de Rijk heel hartelijk voor die tijd zij hebben besteed en de vakkundige blik waarmee zij de foto’s hebben beoordeeld.


Redactie SurinameKalender,
Mariëlla Wielingen-Steeman, Marian Adriaansen, Dick Spijker

SurinameKalender 2021


Heeft u de SurinameKalender 2021 al besteld? Het jaar is al een maand oud, maar dat hoeft u er niet van te weerhouden de kalender alsnog in huis te halen. Bestellen kan via het formulier op onze website of bij een van de verkooppunten in Suriname en Nederland. Ook deze staan natuurlijk op de site. De verkoopprijs van de kalender bedraagt € 14,95 exclusief verzendkosten.
Schoolkrijtjes

Naar aanleiding van onze oproep in de vorige nieuwsbrief, hebben verschillende mensen een donatie gedaan als bijdrage in het schoolkrijtjesproject. In totaal hebben wij € 250 ontvangen. Heel hartelijk dank daarvoor!
We zijn begonnen om de schoolkrijtjes in te kopen en naar Suriname op te sturen.
De Blik van Dick

Bestuurslid Dick Spijker publiceerde een bundel korte verhalen over zijn belevenissen in Suriname.
Popular Places Suriname schreef in haar recensie:
‘In dertig korte verhalen neemt Dick Spijker je mee op reis naar Suriname en laat hij je kennis maken met het land, de bewoners, cultuur, natuur en nog veel meer. Hij beschrijft alles zo beeldend dat je het gevoel krijgt er zelf bij te zijn.’
De bundel is verschenen bij uitgeverij Spruijt & Spruyt en kan worden besteld via www.deblikvandick.nl. De verkoopprijs bedraagt € 9,95 (excl. verzendkosten). Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de SurinameKalender.
Onze sponsoren
Stichting Suriname Jaarkalender                            
De Stichting Suriname Jaarkalender ondersteunt kleinschalige projecten op het gebied van zorg, onderwijs en welzijn.
Secretariaat:
Marianne Beekman
Prins Hendrikweg 2
3941 GG  Doorn                                                                   
+31 6 2708 2737
info@surinamekalender.nl 
www.surinamekalender.nl
NL 66 INGB 0001622418
KvK nummer 41093343
Email
Facebook
Website
Copyright © 2021 Stichting Suriname JaarKalender
Alle rechten voorbehouden


Wilt u deze mailberichten niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp