Nyt fra Bruxelles - 18. januar 2017 
Se nyhedsbrevet i din browser 

NYT KONCEPT
SÅDAN STYRKER VI DE SYDDANSKE KOMMUNER 
Ved du, at en lang række af EU’s programmer kan gøre en aktiv forskel for udviklingen af din kommune? Og ved du, hvordan du kommer i gang med et EU-projekt? Der er masser at spørgsmål at stille sig forud for arbejdet med europæiske projekter og partnerskaber. I 2017 skal et nyt koncept spore de syddanske kommuner ind på projekter og partnerskaber i Europa, der matcher de lokale ønsker og behov. 

MERE OM DET NYE KONCEPT FOR KOMMUNER

NYT PÅ ENERGIOMRÅDET
EUROPA-KOMMISSIONENS LÆNGE VENTEDE VINTERPAKKE
EU skal i fremtiden være førende på energiområdet på globalt plan. Det er den overordnede målsætning i den længe ventede Vinterpakke, der karakteriserer en række nye lovforslag fra Europa-Kommissionen. Vinterpakken er den største energipolitiske begivenhed i EU i mange år. Pakken rummer en række forskellige lovforslag inden for områderne: energimarkedet, energieffektivitet og vedvarende energi.

Læs mere om reaktionerne på Vinterpakken her

OVERBLIK: FÅ DE VIGTIGSTE POINTER FRA KOMMISSIONENS VINTERPAKKE

NYT KONCEPT
SYDDANMARK REPRÆSENTERET VED
KONFERENCE OM SMARTE BYER

Den 12. januar var aktører fra hele Europa samlet til konferencen Connected Smart Cities i Bruxelles. Her blev der gennem oplæg, paneldiskussioner og workshops sat fokus på, hvordan forskellige sektorer kan spille sammen i de europæiske byer. Allan Nordby Ottesen fra Det Syddanske EU-kontor var inviteret med til konferencen. Her præsenterede han det syddanske arbejde med sundhed og smart specialisering - blandt andet med eksempler fra Odense og Svendborg - i en paneldebat med sundheds- og velfærdsteknologiske eksperter fra Europa.  

Du kan høre Allan fortælle om konferencen, ved at klippe på billedet herover.

HENT ALLANS PRÆSENTATION FRA CSCC

NYT KONCEPT
NYT NETVÆRK TIL UC SYD
SHE-netværket har flyttet sit sekretariat fra Holland til Haderslev. Fremover skal UC SYD varetage organiseringen af netværket, der promoverer sundhed i skoler på tværs af 45 lande. 

FRA HOLLAND TIL HADERSLEV
NYE INDKALDELSER

EaSI
INDKALDELSER OM BESKÆFTIGELSE OG SOCIAL INNOVATION
I 2017 kan du søge om støtte til dit beskæftigelses- eller integrationsprojekt gennem EaSI, Europa-Kommissionens program for beskæftigelse, sociale forhold og inklusion.

LÆS MERE OM EaSI-INDKALDELSERNE

URBACT
BEDRE LØSNINGER PÅ URBANE UDFORDRINGER
Den 5. december 2016 blev der åbnet for en ny indkaldelse under URBACT III-programmet. URBACT-programmet gør det muligt for europæiske byer at arbejde sammen og udvikle integrerede løsninger på fælles urbane udfordringer.

OVERSIGT OVER DE NYE INDKALDELSER

SHIFT2RAIL
NYE INDKALDELSER PÅ SKINNER
Den 10. januar åbnede en række nye indkaldelser under det europæiske jernbaneinitiativ Shift2Rail. I indkaldelserne er der blandt andet fokus på fremtidens stationer og lettere materialer til tog.

Deadline for ansøgere er den 30. marts 2017.

LÆS MERE OM DE SHIFT2RAIL INDKALDELSERNE

URBAN INNOVATIVE ACTIONS
CIRKULÆR ØKONOMI, MOBILITET OG INTEGRATION
Den 16. december blev der åbnet for anden runde af indkaldelser under EU’s Urban Innovative Actions (UIA). 

Budgettet for de nye indkaldelser er på 50 mio. euro, og er målrettet større europæiske byers arbejde med cirkulær økonomi, urban mobilitet og integration og flygtninge. Fristen for ansøgere er den 16. april 2017.

LÆS MERE OM URBAN INNOVATIVE ACTIONS

EUREKA TURBO
SØG STØTTE GENNEM NYT PILOT-PROGAM

 EUREKA Turbo er et nyt, industriorienteret pilot-program for projekter med fokus på forskning og innovation. Både virksomheder, forskningsendheder og universiteter kan søge om støtte gennem programmet, der er sat til at løbe over 36 måneder. Budgettet lyder på mellem 2-5 mio. euro alt efter antallet af partnere i projekter.

Udover Danmark deltager Frankrig, Spanien, Østrig og Finland i EUREKA Turbo - der er frist for ansøgere den 17. marts 2017. 

LÆS MERE OM PILOT-PROGRAMMET
Website
LinkedIn
Facebook
Twitter
Instagram
South Denmark European Office | Avenue Palmerston 3 | 1000 - Bruxelles | Belgium | Tlf: (+32) 2 285  40 95

Info@southdenmark.be | Afmeld nyhedsbrev This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
South Denmark European Office · Avenue Palmerston 3, 3 floor · Bruxelles 1000 · Belgium