Nyt fra Bruxelles - 8. november 2016 
Se nyhedsbrevet i din browser 
TEMA
HER ER EU'S PRIORITETER INDENFOR FØDEVARER

Europa-Kommissionen vil løse fremtidens udfordringer indenfor fødevareproduktion gennem ny viden, der kan implementeres i den jord og det vand, som de europæiske fødevareproducenter arbejder med.

Her ser vi på kommissionens prioriteter og på innovative initiativer i Syddanmark.
LÆS ARTIKLEN OM FØDEVARER I EU
I KALENDEREN

NOVEMBER
WORKSHOP OM BIOBASEREDE FIBRE
Dansk Teknologisk Institut og netværket FiberTies afholder d. 28. og 29. november en workshop og netværksarrangement om biobaserede fibre.
Fokus vil være rettet mod nye muligheder, alternative materialer, interessante produkter samt forretningsudvikling inden for området.

LÆS MERE OM WORKSHOPPEN HER

5. DECEMBER
WORKSHOP OM SUND OG AKTIV ALDRING
D. 5. december afholder det Syddanske EU-Kontor i samarbejde med Dacob en up-scaling workshop med fokus på sund og aktiv aldring.

Temaet for workshoppen er evaluering og vurdering af arbejde med sund og aktiv aldring og på programmet er blandt andet udveksling af brugeroplevelser samt en bred vifte af best practise eksempler fra hele Europa.


Tilmelding til arrangementet skal ske senest d. 28. november til info@southdenmark.be 

LÆS MERE OM WORKSHOPPEN HER
NYE INDKALDELSER

CEF OG INTERREG-PROGRAMMERNE

Connecting Europe Facility
Under CEF Transport-programmet åbnede der d. 13. oktober 4 nye indkaldelser; 2 under AP arbejdsprogrammet og 2 under MAP arbejdsprogrammet. I arbejdsprogrammerne skelnes der mellem Cohesion og General indkaldelser. For de syddanske aktører er det General indkaldelserne som man skal have fokus på, da det kun er igennem disse at aktører i Danmark kan søge om støtte til projekter. Alle 4 indkaldelser har deadline d. 7. februar 2017.
Du kan læse mere om programmerne her.

Interreg Europe
Den 3. indkaldelse til Interreg Europe programmet åbner d. 1. marts 2017 og deadline for at søge er d. 30. juni 2017. I januar 2017 vil yderligere informationer om indkaldelsen blive offentliggjort.
Du kan holde dig opdateret her.

Interreg Baltic Sea Region
De overordnede prioriteter i Interreg BSR programmet dækker; Kapacitet innovation, effektiv håndtering af naturressourcer og bæredygtig transport. Den 3. indkaldelse til programmet vil åbne i midten af 2017. 
Du kan holde dig opdateret her.

Interreg North Sea Region
Forberedelsesfasen til den 4. indkaldelse til Interreg NSR programmet er nu startet. Selve indkaldelsen åbner i juli 2017 og deadline for interessetilkendegivelse vil være i august 2017.
Du kan holde dig opdateret her.

NYE ENERGI-INDKALDELSER I 2017

Energi-området er højt placeret på Europa-Kommisionens dagsorden. Budgettet for Energiprojekter i Horizon 2020 har i de seneste år været stigende og det forventes at udviklingen fortsætter. Via Europa-Kommissionens nye infografik, kan du se hvilke emner de kommende indkaldelser i 2017 kommer til at dække. Emnerne spænder bredt fra vedvarende energiteknologier, opvarmning og køling, bygning og industri samt tjenester og produkter.  

 

Ny indkaldelse til Erasmus+ programmet

Erasmus+ er EU's program for områderne uddannelse, ungdomsaktiviteter og sport og i 2017 er der blevet afsat mere end 25 millioner euro til danske aktører.
Den 4. indkaldelse til Erasmus+ programmet er nu åbnet. Indkaldelsen er delt op i fem indsatsområder, der alle indeholder forskellige deadlines. 
Du kan læse mere om indkaldelsen og dine muligheder for at søge støtte her.

SE FLERE EU-INDKALDELSER
Website
LinkedIn
Facebook
Twitter
Instagram
South Denmark European Office | Avenue Palmerston 3 | 1000 - Bruxelles | Belgium | Tlf: (+32) 2 285  40 95

Info@southdenmark.be | Afmeld nyhedsbrev This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
South Denmark European Office · Avenue Palmerston 3, 3 floor · Bruxelles 1000 · Belgium