Nyt fra Bruxelles - 20. december 2016 
Se nyhedsbrevet i din browser 
Julehilsen
RIGTIG GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR
FRA DET SYDDANSKE EU-KONTOR

Før juletræet tændes og Outlook-kalenderen melder 2017, er det tid til en julehilsen fra os i Det Syddanske EU-Kontor

2016 har været et rigtig godt – og ikke mindst - udbytterigt år for vores regions engagement i EU. Med syddansk deltagelse i en række internationale konferencer, paneldebatter, projekter, partnersøgninger og meget andet, har aktører fra Syddanmark sat deres præg på det europæiske landkort - både i Danmark, i Bruxelles og i resten af Europa. 

Igen i år har vi haft masser af besøgende forbi vores kontor i Bruxelles. Det gælder blandt andet studerende på årets Summer School, læger og forskere fra Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet, virksomheder, politikere, klynger og mange andre af vores syddanske og europæiske samarbejdspartnere.

Vi er altid rigtig glade for at få besøg i Bruxelles – og specielt i år har vi sat stor pris på, at flowet af gæster i huset er fortsat ufortrødent trods kampklædte soldater i gaderne og lange lufthavskøer grundet begivenhederne i marts måned i år. Tak til alle jer, der kiggede forbi til møder, workshops, oplæg eller andet i vores hus på Avenue Palmerston i 2016. 

Vi oplever generelt en stigende interesse for dét at arbejde med europæiske samarbejdspartnere om EU-finansierede projekter. Det kan vi konstatere gennem de projekter, partnerskaber og konferencer, vi har været en del af i det nu snart forgangne år. Det fører for vidt at præsentere dem alle sammen her. I 2016 har vi i Det Syddanske EU-Kontor samarbejdet med syddanske aktører om 46 indsendte EU-projekter, og per 1. december var 12 gået hjem til Syddanmark; projekter til en værdi af 36,7 mio. kroner i samlet hjemtag. 

Et markant eksempel er Tuco Marine Group fra Faaborg, der har fået EU-støtte til en serie af lette kulfiberbåde til offshore-sektoren. En anden aktør, som EU har valgt at støtte i 2016, er Middelfart Kommune og projektet INTENSSS-PA, der handler om grøn omstilling gennem bæredygtig energiplanlægning. De syddanske professionshøjskoler har også haft succes med nye EU-projekter i år, bl.a. UC Lillebælt, der sammen Det Syddanske EU-Kontor og tre europæiske universiteter har fået støtte til projektet Co-Creating Welfare, der skal få flere fagprofessionelle fra velfærdssektoren til at arbejde med samskabelse.

Nye ansigter I Bruxelles og Odense
I 2016 har vi fået trykt visitkort til tre nye medarbejdere. Vi har opprioriteret indsatsen indenfor transport og valgte derfor i foråret at ansætte Lars Berg Schovsbo til vores team for energi og transport. Her skal han sammen med Thomas Jensen varetage regionens arbejde med innovativ mobilitet, bæredygtige brændstoffer og meget mere. 

Quick guide til EU's transport-område

I foråret fik kontoret også ny kommunikationskonsulent, Jonas Nørholm Larsen, og senest har vi fået en ny kollega i Odense, Jesper Vestergård Hansen, der sammen med Bjarne Andersen skal varetage de syddanske virksomheders muligheder i det globale SMV-netværk Enterprise Europe Network.

I sidste halvdel af 2016 har vi desuden valgt at gøre endnu mere for de kommunale muligheder i EU. Cathrine Holm Frandsen varetager nu fuldt ud opgaven med de syddanske kommuner i EU, hvor vi bl.a. tilbyder et nytkoncept for kommunernes mere langsigtede arbejde med, hvordan EU-samarbejde kan understøtte deres udvikling. Her er det målet at afsøge de enkelte kommuners muligheder i EU – et koncept som du kan læse mere om i vores nyhedsbrev i begyndelsen af det nye år. 

Syddansk synlighed i Europa
Gennem matchmaking, møder, events, konferencer og andet, har syddanske aktører i 2016 spillet en aktiv rolle i Europa. Det så vi fx på årsmødet for Eurostars-programmet, ved Design Days 2016 i Bruxelles, til matchmaking ved WHINN-konferencen i Odense og senest i begyndelsen af december, hvor vores region modtog en ny status som firestjernet referencested for sund og aktiv aldring i Europa. Den hæder er tildelt af Europa-Kommissionen, der hermed placerer Syddanmark i den absolutte elite, når det gælder tiltag, der skal gøre livet bedre og lettere for ældre medborgere.

Alt i alt har 2016 været et godt år for Syddanmark i Europa – og dermed også for Det Syddanske EU-Kontor. Vi ser frem til 2017, hvor vi igen står klar til at være bindeleddet mellem Syddanmark og EU. 

Med ønsket om en god jul og et godt nytår.

 
Rasmus Anker-Møller, direktør 
Website
LinkedIn
Facebook
Twitter
Instagram
South Denmark European Office | Avenue Palmerston 3 | 1000 - Bruxelles | Belgium | Tlf: (+32) 2 285  40 95

Info@southdenmark.be | Afmeld nyhedsbrev This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
South Denmark European Office · Avenue Palmerston 3, 3 floor · Bruxelles 1000 · Belgium