Nyt fra Bruxelles - 8. december 2016 
Se nyhedsbrevet i din browser 
EIP on AHA-dage i Bruxelles
PRIS OG TOPKARAKTER TIL SUND OG AKTIV ALDRING I SYDDANMARK

Region Syddanmark tilhører sammen med syv andre europæiske regioner den europæiske elite inden for sund og aktiv aldring.

Det blev i går understreget i Bruxelles af Europakommissionen, da Karsten Uno Petersen  på vegne af Region Syddanmark modtog prisen som 4-stjernet referencested for regionens arbejde med sund og aktiv aldring. 

På billedet ses Karsten Uno Petersen (tv) med Markku Markkula, der er formand for Det Europæiske Regionsudvalg
PRIS OG TOPKARAKTER TIL SYDDANMARK
Sund og aktiv aldring i Bruxelles
Firestjernet uge om sund og aktiv aldring 

Opskalering, ældrevenlige hjem og en firestjernet status som europæisk referencested.

Region Syddanmark har i uge 49 sat sit tydelige præg på det europæiske arbejde med sund og aktiv aldring ved en række arrangementer i Bruxelles. 
OPSKALERING, OPLÆG OG AWARD TIL SYDDANMARK
Ernæring og fysisk aktivitet
SUNDHEDSPROJEKTER
PRÆSENTERET I BUDAPEST

I Europa vejer næsten hver 6. borger for meget. Det medfører en række sociale og sundhedsmæssige problemer blandt udsatte grupper, og EU-Kommissionen støtter derfor europæiske initiativer, der forbedrer borgernes ernæring og fysiske aktivitet.

I begyndelsen af december blev en række projekter med EU-støtte i ryggen præsenteret på et møde i Budapest – og 5 af dem var syddanske.
SYDDANSKE EU-PROJEKTER PRÆSENTERET I BUDAPEST
Polis-konference i Rotterdam
MOBILITY STATIONS
OG MYLDRETID I ROTTERDAM

30 procent af al biltrafik i centrum af Köln består af folk, der leder efter et sted at parkere.

Løsninger på det problem var et ud af en række punkter på Polis-konferencen i Rotterdam i sidste uge. Det Syddanske EU-Kontor var med for at høre nyt om innovative transportløsninger fra hele Europa.
NYE TRANSPORTPROJEKTER I EUROPA
I KALENDEREN

14. DECEMBER
WEBINAR OM EUROSTARS PROGRAMMET
Forud for den næste cut off deadline for ansøgninger til Eurostars programmet, bliver der onsdag d. 14. december fra kl. 11.00-12.00 afholdt et webinar. 

Webinaret vil bl.a. dække følgende emner:

  • Eurostars-processer: Ansøgning, evaluering og overvågning.
  • Forklaring af de støttekriterier som projekter er underlagt.
  • Tips og tricks til en succesfuld ansøgning.

Har du spørgsmål vedrørende Eurostars-programmet eller vil du vide mere om webinaret kan du kontakte EU-Konsulenter ved teamet for Erhverv & Innovation Siri Raahede Bentzen og Else Dyekjær Mejer.

Næste deadline til Eurostars-programmet er d. 2. marts 2017, du kan læse mere her.

TILMELD DIG WEBINARET HER
NYE INDKALDELSER

NY EASME / EMFF INDKALDELSE
FOKUS PÅ DEN MARITIME TURISME

Europa-Kommissionen har åbnet en ny indkaldelse for projekter inden for maritim turisme langs de europæiske kyster. Der er sat 1,5 millioner euro af til projekter, hvor formålet er at etablere maritime ruter, der skal forbinde kystområder i Europa på tværs af landegrænser samt skabe synergier mellem forskellige grene af turisme-sektoren. 

En ansøgning skal have minimum to kystnære partnere fra mindst to forskellige lande, hvoraf mindst én aktør skal komme fra et af EU's medlemslande.

Ansøgningsfristen er den 15. marts 2017.

LÆS MERE OM INDKALDELSEN OM TURISME

CEF OG INTERREG-PROGRAMMERNE

Connecting Europe Facility
Under CEF Transport-programmet åbnede der d. 13. oktober 4 nye indkaldelser; 2 under AP arbejdsprogrammet og 2 under MAP arbejdsprogrammet. I arbejdsprogrammerne skelnes der mellem Cohesion og General indkaldelser. For de syddanske aktører er det General indkaldelserne som man skal have fokus på, da det kun er igennem disse at aktører i Danmark kan søge om støtte til projekter. Alle 4 indkaldelser har deadline d. 7. februar 2017.
Du kan læse mere om programmerne her

Interreg Europe
Den 3. indkaldelse til Interreg Europe programmet åbner d. 1. marts 2017 og deadline for at søge er d. 30. juni 2017. I januar 2017 vil yderligere informationer om indkaldelsen blive offentliggjort.
Du kan holde dig opdateret her

Interreg Baltic Sea Region
De overordnede prioriteter i Interreg BSR programmet dækker; Kapacitet innovation, effektiv håndtering af naturressourcer og bæredygtig transport. Den 3. indkaldelse til programmet vil åbne i midten af 2017. 
Du kan holde dig opdateret her

Interreg North Sea Region
Forberedelsesfasen til den 4. indkaldelse til Interreg NSR programmet er nu startet. Selve indkaldelsen åbner i juli 2017 og deadline for interessetilkendegivelse vil være i august 2017.
Du kan holde dig opdateret her

NYE ENERGI-INDKALDELSER I 2017

Energi-området er højt placeret på Europa-Kommisionens dagsorden. Budgettet for Energiprojekter i Horizon 2020 har i de seneste år været stigende og det forventes at udviklingen fortsætter. Via Europa-Kommissionens nye infografik, kan du se hvilke emner de kommende indkaldelser i 2017 kommer til at dække. Emnerne spænder bredt fra vedvarende energiteknologier, opvarmning og køling, bygning og industri samt tjenester og produkter.  

NY INDKALDELSE TIL ERASMUS+ PROGRAMMET

Erasmus+ er EU's program for områderne uddannelse, ungdomsaktiviteter og sport og i 2017 er der blevet afsat mere end 25 millioner euro til danske aktører.
Den 4. indkaldelse til Erasmus+ programmet er nu åbnet. Indkaldelsen er delt op i fem indsatsområder, der alle indeholder forskellige deadlines. 
Du kan læse mere om indkaldelsen og dine muligheder for at søge støtte her

SE FLERE EU-INDKALDELSER
Website
LinkedIn
Facebook
Twitter
Instagram
South Denmark European Office | Avenue Palmerston 3 | 1000 - Bruxelles | Belgium | Tlf: (+32) 2 285  40 95

Info@southdenmark.be | Afmeld nyhedsbrev This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
South Denmark European Office · Avenue Palmerston 3, 3 floor · Bruxelles 1000 · Belgium