Nyt fra Bruxelles - 28. februar 2017 
Se nyhedsbrevet i din browser 

Tema
BLIV KLOGERE PÅ ODENSES ROBOT-EVENTYR
I og omkring Odense har forskere, virksomheder og myndigheder i fællesskab skabt et unikt miljø for arbejde med robotter, automatisering og kunstig intelligens.

Med mere end 100 virksomheder, 2600 medarbejdere i branchen og forskning i international verdensklasse er Odense for alvor en by, som europæiske og globale aktører vil samarbejde med om partnerskaber og udvikling af nye produkter, services og forskningsprojekter.

Vi har talt med en ung virksomhed i Odense, robotklyngen Odense Robotics og to professorer fra Syddansk Universitet om, hvad der gør robotmiljøet i Odense attraktivt at være en del af. 

GOLFROBOTTEN KOM TIL ODENSE
SDU-PROFESSOR: INNOVATION SKER I FELTET MELLEM FORSKNING OG PRAKSIS

ARKITEKTUR-PRIS
RIBE NOMINERET TIL MIES VAN DER ROHE-PRISEN 
Kannikegården, Ribe Domsogns nye kirkekontor, er en ud af i alt fem bygninger, der er med i opløbet om at vinde årets store europæiske arkitekturpris, Mies van der Rohe-prisen.

Bygningen er udvalgt blandt mere end 300 europæiske bygningsværker og vinderen bliver afsløret den 16. maj ved en prisoverrækkelse i Bruxelles. 

ARKITEKTEN BAG: DET HANDLER OM BALANCEN MELLEM NYT OG GAMMELT

OPSLAG 
EVALUER ENERGIPROJEKTER
EU's agentur for små og mellemstore virksomheder (EASME) søger eksperter til at evaluere projekter under rammeprogrammet for forskning og innovation, Horizon 2020, med fokus på finansiering af energibesparelser.

Rollen som evaluator henvender sig til dig, der har professionel erfaring med energibesparelser gennem forskning eller arbejde med implementering af energibesparende løsninger.

SE OPSLAGET HER

MATCHMAKING- OG VIDENSREJSE
TAG MED ENTERPRISE EUROPE NETWORK TIL BERLIN
Virksomhedsbesøg hos Mercedes Benz, besøg på Den Danske Ambassade, networking-events og muligheden for meningsfulde partnerskaber er bare nogle af punkterne på dagsordenen, når RoboCluster, Teknologisk institut og Enterprise Europe Network inviterer syddanske virksomheder på matchmaking- og vidensrejse til Berlin.

TAG MED ENTERPRISE EUROPE NETWORK TIL TYSKLAND
NYE INDKALDELSER

TILSKUD
SØG OM STØTTE GENNEM EUopSTART
Fra den 28. februar 2017 er der igen mulighed for at søge tilskud fra EUopSTART-ordningen.
EUopSTART har til formål at intensivere danske virksomheders og videninstitutioners deltagelse i europæisk forskning og innovation. 

Det er danske virksomheder og videninstitutioner, der kan søge om tilskud til det forberedende arbejde med at udarbejde ansøgninger til en række udvalgte europæiske forsknings- og innovationsprogrammer under Horizon 2020.

SØG OM TILSKUD GENNEM EUopSTART

Interreg Europe
DEN TREDJE INTERREG EUROPE-INDKALDELSE ÅBNER 1. MARTS 2017   
Nu kan der igen søges om støtte til tværgående samarbejdsprojekter og platforme for læring om politiske strategier, indenfor INTERREG Europe programmet, der er er EU’s program for udveksling og udbredelse erfaringer og god praksis mellem EU-lande i perioden 2014-2020.

Indkaldelsen er åben fra 1. marts - 30. juni 2017. 

LÆS MERE OM INTERREG EUROPE HER

EaSI
INDKALDELSER OM BESKÆFTIGELSE OG SOCIAL INNOVATION
I 2017 kan du søge om støtte til dit beskæftigelses- eller integrationsprojekt gennem EaSI, Europa-Kommissionens program for beskæftigelse, sociale forhold og inklusion.

LÆS MERE OM EaSI-INDKALDELSERNE

DEADLINE I JUNI
SØG OM STØTTE GENNEM INTERREG 5A
Næste frist for ansøgere til Interreg 5A-programmet er den 19. juni 2017. Programmet har til formål at øge fokus på grænseoverskridende samarbejde og understøtter videreudviklingen af den dansk-tyske grænseregion i perioden 2014-2020. Programmet har 672 mio. kr. til rådighed til projekter - og spørgsmål om ansøgninger og andet kan stilles direkte til programmets sekretariat. 

KONTAKT INTERREG 5A, HVIS DU VIL SØGE OM STØTTE

INNOENERGY
FIND INVESTERINGER TIL DIT ENERGIPROJEKT
Den europæiske innovationsmotor InnoEnergy leder efter nye, banebrydende energiprojekter. Organisationen har netop åbnet for en ny runde for ansøgere, der vil finde midler eller nye samarbejdspartnere til energiprojekter. 

InnoEnergy investerer i virksomheder og hjælper også med udvikling af innovative produkter, services og kommercielle løsninger med stort potentiale. Runden for investering er åben frem til den 7. april 2017. 

FIND FINANSIERING HOS INNOENERGY
I KALENDEREN

OKTOBER 2017
SKRIV WHINN I KALENDEREN
WHINN - Week of Health and INNovation er klar med datoer til årets konference. Fra den 10. til den 12. oktober 2017 kan alle, der vil høre nyt og mere om sundheds- og velfærdsinnovation deltage i konferencen i Odense, der samler aktører fra hele verden til dage konference, side events, en udstilling, netværksmøder og meget mere. 

BESØG WHINN.DK
Website
LinkedIn
Facebook
Twitter
Instagram
South Denmark European Office | Avenue Palmerston 3 | 1000 - Bruxelles | Belgium | Tlf: (+32) 2 285  40 95

Info@southdenmark.be | Afmeld nyhedsbrev This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
South Denmark European Office · Avenue Palmerston 3, 3 floor · Bruxelles 1000 · Belgium