Copy
Nyt fra Bruxelles - 25. oktober 2016 
Se nyhedsbrevet i din browser 
EUROSTARS-STØTTE
NY SOFTWARE KAN SPARE
OFFSHORE-SEKTOREN FOR TID OG PENGE
 
Danske LICengineering A/S vil optimere arbejdet med vedligehold i offshore-sektoren.

Ingeniørvirksomheden, der bl.a. ligger i Svendborg, har udviklet en ny type software til målinger af vind, vejr og slid på offshore-platforme – en teknologi som Eurostars-programmet har valgt at støtte med 2,2 mio. kroner. 
EUROSTARS-STØTTE TIL LICengineering A/S
EUROSTARS I DANMARK OG BRUXELLES
DET HAR ALPHALYSE FÅET UD
AF ARBEJDET MED EUROSTARS

Sammen med ChromaCon fra Schweiz vil Alphalyse gøre oprensningen af kræftmedicin endnu bedre, før den kommer på markedet. De to virksomheder har fundet hinanden gennem Eurostars-programmet. 

I begyndelsen af oktober var Alphalyse inviteret til Bruxelles for at præsentere erfaringerne fra det internationale samarbejde. 
SE VIDEO: ALPHALYSES ERFARINGER MED EUROSTARS

SE VIDEO
FÅ WHINN 2017 I KALENDEREN

Allerede nu kan du skrive datoen for næste års WHINN - Week of Health and INNovation - i kalenderen. Fra den 10. til den 12. oktober 2017 samles aktører, der arbejder med sundhed og velfærdsteknologi igen i Odense til en uge med fokus på den nyeste viden indenfor feltet. 

Det Syddanske EU-Kontor deltog i dette års udgave af WHINN, der blev afholdt i begyndelsen af oktober. Her kan du høre EU-konsulent Allan Nordby Ottesen fra Det Syddanske EU-Kontor fortælle mere om årets konference i Odense. 

SE VIDEO OM WHINN 2016
I KALENDEREN

November
DIN HOLDNING TIL HORIZON 2020
Forskere, iværksættere og andre, der arbejder med innovation, er inviteret til at give deres holdning til EU's rammeprogram Horizon 2020, til kende.

Frem til den 15. januar 2017 kan alle interesserede tage del i en offentlig høring om programmet, der frem til 2020 - og med et samlet budget på 72 mia. euro - støtter forskning og innovation i Europa.

I forlængelse af svarfristen vil Europa-Kommissionen udgive et resume af de indsendte besvarelser, der også vil blive en del af den formelle midtvejsevaluering af Horizon 2020, der bliver gennemført i 2017.

DIN HOLDNING TIL HORIZON 2020

November 
MATCHMAKING FOR VIRKSOMHEDER I OFFSHORE-, OLIE- OG GASINDUSTRIEN

Den 8. november har du mulighed for at deltage i Offshoreenergy.dk og Enterprise Europe Networks OGIB Matchmaking event. Arrangementet kobler virksomheder fra offshore-, olie- og gasindustrien sammen gennem korte, 15. minutters møder.

Arrangementet kan være din indgang til nye samarbejder, kundekontakter og netværk - både i Danmark og udlandet. 

LÆS MERE OM OGIB MATCHMAKING I NOVEMBER

November
HØR NYT OM SHIFT2RAIL

Trafik- og Byggestyrelsen holder orienteringsmøde om Shift2Rail den 9. november. Shift2Rail er et europæisk initiativ, der gennem forskning, innovation og markedsorienterede løsninger skal integrere nye, avancerede teknologier i arbejdet med det europæiske jernbanenet.

På mødet kan du høre om, hvordan det er gået med EU-projekter i 2016 - og hvad der er på vej i 2017. Du kan også møde Transport DTU, der vil fortælle om RailTech DTU, Center for Jernbaneteknologi, og om transportforskning på Transport DTU. Jose Soler, Associate Professor på DTU Fotonik, vil også fortælle om, hvordan han og kollegerne på DTU er kommet med i to af de projekter, der var en del af sidste års udbud. 

Orienteringsmødet finder sted den 9. november 2016 kl. 13:00-15:00 i nabobygningen til Trafik-og Byggestyrelsen, Arne Jacobsens Allé 15-17, Ørestad City, 2300 København S, mødelokalerne Oslo og Bergen.  

Spørgsmål om mødet kan stilles til Adnan Jelin fra Trafik- og Byggestyrelsen på: adjn@tbst.dk 

LÆS MERE OM SHIFT2RAIL

December
WORKSHOP MED
FOKUS PÅ PROJEKTUDVIKLING
 
I forbindelse med arbejdsprogrammerne Erasmus+ og Horizon 2020, kan du den 9. december deltage i en workshop i Bruxelles, hvor der er fokus på projekt- og kompetenceudvikling. I 2017 kommer der til at være ekstra fokus på videns- og kompetenceudvikling i de forskellige indkaldelser og denne workshop har til formål at skabe kontakt mellem forskellige partnere og derigennem udvikle projektideer, der kan være med i 2017 indkaldelserne.

Vil du gerne være med i EU projekter i 2017? Så har du nu muligheden for at melde dig til workshoppen, hvor der er 11 fastlagte projektideer på programmet. 

Deadline for tilmelding er i morgen, onsdag den 26. oktober 2016

SE UDVAlGTE PROJEKTIDÉER
Website
LinkedIn
Facebook
Twitter
Instagram
South Denmark European Office | Avenue Palmerston 3 | 1000 - Bruxelles | Belgium | Tlf: (+32) 2 285  40 95

Info@southdenmark.be | Afmeld nyhedsbrev This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
South Denmark European Office · Avenue Palmerston 3 · Brussels 1000 · Belgium