Copy

Aanbevolen artikel

voor opvoeders en onderwijzers, óók in jouw omgeving!

Niet alle kinderen komen uit een warm en veilig nest. Maar bij Carolina thuis dreigt de situatie steeds verder uit de hand te lopen. De zorgen over het meisje stapelen zich op en de hulpverlening werkt traag. Maar dan verschijnt er ineens een lichtpuntje aan de horizon, als Carolina op school komt met nagellak, aangebracht door haar moeder.

Bekijk het artikel in een PDF-bestand

Lees verder

tienbestbekeken

1. Een bijzonder tweeluik over verlies: ‘Degene die me toen begreep was de conciërge. Hij steunde me met z’n knipoog’
2. Een zorgelijke thuissituatie: ‘Hier juf, voor in de klas, wij vieren thuis toch geen kerst dit jaar.’
3. Over het werk van Luc Stevens: ‘de behoefte aan relatie, competentie en autonomie’
4. ‘Je ziet je eigen tekortkomingen meedogenloos weerspiegeld in het gedrag van je kind.’
5. ‘Ik zag dat de jongen even twijfelde, koos voor zijn vader en zich door hem liet troosten.’
6. Een bijzonder tweeluik over verlies: ‘Ze kent de situatie, maar kan moeilijk advies geven’
7. Leerling: ‘Ik zei vanmorgen al dat ik een kort lontje had. Maar nu had ik geen lontje’
8. Een gesprek over vluchtelingen: ‘Het kon niet anders dan dat deze kinderen nu al bevooroordeeld tegenover hun ‘nieuwe’ medelanders zouden staan.’
9. ‘Time-out! Simon kan niet vertellen wat er is en de aanleiding heb ik nog niet gevonden’
10. Als docent op social media: ‘Ik gedraag me op de sociale media niet anders dan dat ik me gedraag voor de klas en in school, punt.’
 
 

nieuweprofielen

Maandelijks bezoeken meer dan 170.000 mensen deze website. De afgelopen week verschenen er weer nieuwe profielen van mensen (leraren, ouders, schoolleiders en/of onderwijsbetrokkenen) die een artikel aanleverden. Klik op hun naam en lees wie ze zijn.
 
  Laura Batstra.. is Universitair Hoofddocent bij de afdeling Orthopedagogiek van de Rijksuniversiteit Groningen en moeder van vier kinderen.
 

Lotte van Kempen.. is werkzaam als stafdocent op specifiek VMBO-school De Rotonde in Breda en volgt de master Leren en Innoveren aan de Marnix Academie in Utrecht.
 

Onderwijscafé Ede 11 november


Op woensdagmiddag 11 november zijn alle onderwijsbetrokkenen welkom in Ede bij Eatcetera, tegenover de Campus, vanaf drie uur. Het thema is dit jaar ruimte. Zowel het ‘nemen’ en krijgen van ruimte, als het ‘behouden’ en geven van ruimte. De organisatie ligt in handen van pabo-docente Alice Vermaat samen met vierdejaars studente Hanneke Schot. Deel je vragen, je verhalen en ervaringen en meld je alvast aan.
Meer informatie lees je hier.

jouwbijdrage

HETKIND is een platform ter inspiratie, legitimatie en verbinding van goed onderwijs. Wil jij bijdragen? Heb jij een blog, artikel, verhaal of filmpje dat je wilt delen en dat onze thema’s raakt? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Copyright © 2015 NIVOZ/HetKind, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp