Copy

Aanbevolen artikel

voor opvoeders en onderwijzers, óók in jouw omgeving!

‘Vertrouwen’ heette het decembernummer van hetkind-magazine, met daarin een reportage van een Achterhoekse paarden-BSO. Het leek Tjitske Ypma wel wat voor haar zoon en dochter (4 en 3). Maar is spelen met paarden, hout en vuur in het echt ook zo idyllisch? Als Tjitske haar kinderen de eerste keer gebracht heeft, belt ze na een paar uur een tikje bezorgd op. ‘Je dochter had het koud en was moe. Ze zit er wel een beetje doorheen’, zegt de leidster. ‘Zie je wel!’, denkt Tjitske. Totdat ze aankomt bij de BSO… 

Bekijk het artikel in een PDF-bestand.

tienbestbekeken

nieuweprofielen

Maandelijks bezoeken meer dan 170.000 mensen deze website. De afgelopen week verschenen er weer nieuwe profielen van mensen (leraren, ouders, schoolleiders en/of onderwijsbetrokkenen) die een artikel aanleverden. Klik op hun naam en lees wie ze zijn.
 
Tjitske Ypma is journalist. Duurzaamheid en landbouw behoren tot haar specialismen, maar ook onderwijs en opvoeding komen, met haar zoon van 4 en dochter van 3, steeds nadrukkelijker in beeld. www.tjitskeypma.nl.


Wouter van der Schaaf werkte zijn hele professionele leven in en voor het onderwijs: als leraar aan een basisschool, als beleidsontwikkelaar voor de onderwijsvakbeweging, nationaal en internationaal.

 

Onderwijscafé Tilburg 31 maart

Op donderdagavond 31 maart om 19 uur is er in Tilburg een onderwijscafé, waarin gesproken wordt over ‘kinderen betrekken bij beslissingen over onderwijs, hoe doe je dat?’ Filosoof en kinderrechten-onderzoeker Marieke Hopman (PhD) zal de bijeenkomst vanuit haar eigen ervaringen en wetenschappelijke expertise inleiden. Naar aanleiding van deze introductie gaat iedereen in groepen uiteen om in dialoog te gaan.
Lees meer

uithetnetwerk


19 maart
Nieuwe IBBO-school in oprichting, Gelderse Vallei: informatiemiddag!

21 maart
‘The Battle for Education’ in Amsterdam, kennisdeling over de lerarenbeurs (VO)

22 maart
‘The Battle for Education’ in Amsterdam, kennisdeling over de lerarenbeurs (MBO)

22 maart
Geluk raakt je, voorstelling door Simone Mark en Vincent Bijlo in Eindhoven

23 maart
Conferentie over Essential Schools in Oss: ‘Be Kind – Work Hard: Een goed gesprek over onderwijs’

25 maart
Presentatie afstudeeronderzoek ‘Verbindende Communicatie en conflicthantering binnen het onderwijs’ – Amstelveen

30 maart
‘The Battle for Education’ in Amsterdam, kennisdeling over de lerarenbeurs (PO Oost)

31 maart
Onderwijscafé Tilburg op 31 maart: ‘Hoe doe je dat, kinderen betrekken bij beslissingen over onderwijs?’

jouwbijdrage

HETKIND is een platform ter inspiratie, legitimatie en verbinding van goed onderwijs. Wil jij bijdragen? Heb jij een blog, artikel, verhaal of filmpje dat je wilt delen en dat onze thema’s raakt? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Copyright © 2016 NIVOZ/HetKind, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp