Copy

Aanbevolen artikel

voor opvoeders en onderwijzers, óók in jouw omgeving!

De verwachtingen waren ook bij Mark Weghorst hoog, toen hij anderhalve week terug de documentaire ‘De kinderen van juf Kiet’ bekeek. De film was bejubeld bij de première. Mark heeft zijn vragen, met name over het pedagogisch handelen. Zijn blog: ‘Uiteindelijk gaan ook de kinderen voor de bijl voor de complimenten, de stickers en de aanmoedigingen van juf Kiet.’ Dit blog is eerder gepubliceerd op oudersonderwijs.nl

Lees verder online

Lees verder in een PDF bestand

tienbestbekeken

  1. Over de praktijk van Juf Kiet: ‘En dit vinden we goed in het land van Theo Thijssens De Gelukkige Klas?’
  2. Een indringend verhaal: ‘Onderwijs staat voor een gigantische opdracht. Maar er is hoop: we weten het eigenlijk allemaal al.’
  3. ‘Ook de kinderen gaan voor de bijl voor de complimenten, de stickers en de aanmoedigingen van juf Kiet’
  4. ‘Ik moet ervoor waken dat ik gemeten niveaus van kinderen nooit als vaststaande feiten ga benaderen’
  5. Over het werk van Luc Stevens: ‘de behoefte aan relatie, competentie en autonomie’
  6. Onderwijsdroom en realiteit: ‘Op mijn manier zet ik kleine stapjes’
  7. Blik in de klas: ‘Verbetert medicatie tegen ADHD de leerprestaties van Janno?’
  8. ‘Is dit hoe ik mijn kinderen groot wil zien groeien? Met de boodschap dat ze het spel moeten leren spelen?’
  9. ‘De dag dat iemand je kan laten weten dat-ie je waardeert’
  10. Het kind in de leerkracht

nieuweprofielen

Maandelijks bezoeken meer dan 150.000 mensen deze website. De afgelopen week verschenen er weer nieuwe profielen van mensen die een artikel aanleverden. Klik op hun naam en lees wie ze zijn.

Ankie Niessen is trainee bij Eerst de Klas, werkzaam als docent Frans op het Koningin Wilhelmina College in Culemborg en loopt stage bij het NIVOZ. 
 

Judith Rotink is trainee bij Eerst de Klas, werkzaam als docent scheikunde op het Thomas a Kempis College in Arnhem en loopt stage bij het NIVOZ.Chris Hazelebach is leraar bewegingsonderwijs en tevens verbonden aan de KVLO , de Koninklijke Vereniging Lichamelijke Opvoeding.
 

DECEMBERACTIE


Doe je collega's aan het einde van het jaar een plezier. Wie magazine nummer 5 (SPEELRUIMTE) namelijk bestelt (vanaf 10 exemplaren), krijgt nummer 4 (GRENZEN) er gratis bij.
Bestel dus 10 magazines  en ontvang er 20. De prijs blijft slechts 20 euro. Klik hier voor meer informatie of om te bestellen.

agendavanhetkind

jouwbijdrage

HETKIND is een platform ter inspiratie, legitimatie en verbinding van goed onderwijs. Wil jij bijdragen? Heb jij een blog, artikel, verhaal of filmpje dat je wilt delen en dat onze thema’s raakt? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Copyright © 2016 NIVOZ/HetKind, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp