Copy

Aanbevolen artikel

voor opvoeders en onderwijzers, óók in jouw omgeving!

De zomervakantie van 2016 is weer voorbij, iedereen is weer naar school en aan het werk. Ook Bas ter Avest. Hij is gegrepen door de kwetsbaarheid, de vragen en de twijfels van een tweedejaars PABO-student. 'Wat geeft mij de legitimatie om kinderen te mogen lesgeven? Wie ben ik dat ik dat mag doen? Wat heb ik in me dat ik kinderen kan meegeven? En is dat wat ik in me heb wel genoeg?' Een blog geschreven rond zijn afscheid als lerarenopleider op de HAN, vanuit een diep vertrouwen en de betekenis van ons mens-zijn.

Lees verder

Bekijk het artikel in PDF-vorm

tienbestbekeken

  1. Werken zonder een thema, zonder voorbeelden: ‘Omdat kinderen al genoeg beelden in zich dragen’
  2. ‘Houd ze binnen, help ze, laat ze niet vallen: juist zij die buiten de lijntjes kleuren’
  3. Onderwijs is heel typisch mensenwerk: ‘Het beste komt toch uit jezelf’
  4. De ADHD’er en de Vliegende Appel: even niet leren, maar gewoon fun
  5. Over het werk van Luc Stevens: ‘de behoefte aan relatie, competentie en autonomie’
  6. Ruzie in de klas. En dan zegt Youssra: ‘Tien keer diep ademen, juf.’
  7. ‘Wij, de leraar’ biedt uitzicht ondanks huidige knellende systemen
  8. 'Kunstonderwijs, een vaccin tegen de Waarheid die elke verbeelding in ons doodt’
  9. De uitgangspunten van school zijn pas echt van betekenis als de kinderen in hun gedrag én in hun verhalen ‘hetzelfde verhaal’ vertellen
  10. Ik wil niet naar school!! Ik ga niet! En ik doe het ook niet! Wat speelt hier echt?

nieuweprofielen

Maandelijks bezoeken meer dan 170.000 mensen deze website. De afgelopen week verschenen er weer nieuwe profielen van mensen die een artikel aanleverden. Klik op hun naam en lees wie ze zijn.

Peter Mol is directeur bij Gedragpunt, expertisecentrum voor gedrag en onderwijs en bestuurslid Landelijke Beroepsgroep Begeleiders in het onderwijs.


Manon Ende werk als docent pedagogiek en docent kindercoach, als pedagogisch hulpverlener op een SBO school en is eigenares van Stoere Stappen.Jacqueline Tordoir werkt als Business Developer en Project Manager voor de Universal Education Foundation, een Europese partner van Nivoz die zich inzet voor het welbevinden van leerlingen en leerkrachten in het onderwijs (Learning for Well Being).

 

'Wij de leraar', een pleidooi voor open en eerlijke relaties

In Wij de leraar – de opvolger van bestseller Ik, de leraar – beschrijft Marcel van Herpen zijn bezorgdheid over het huidige onderwijs. Hij fundeert zijn kritische reflectie op basis van de existentiële relatie tussen opvoeder en kind, tussen ‘ik en de ander’. En hij biedt uitzicht. Op vrijdagmiddag 11 november vindt het minisymposium “Wij, de leraar” plaats in het Brabantse Uden, ter gelegenheid van het uitkomen van dit boek. Je kunt het boek HIER bestellen. Over het minisymposium vind je HIER meer informatie.

jouwbijdrage

HETKIND is een platform ter inspiratie, legitimatie en verbinding van goed onderwijs. Wil jij bijdragen? Heb jij een blog, artikel, verhaal of filmpje dat je wilt delen en dat onze thema’s raakt? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Copyright © 2016 NIVOZ/HetKind, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp