Copy

Aanbevolen artikel

voor opvoeders en onderwijzers, óók in jouw omgeving!

 

Onder opvoeders is het algemeen bekend: het is foute boel om een kind te prijzen om zijn of haar intelligentie. De inspanning die een kind levert, daar gaat het om. De theorie die hieraan ten grondslag ligt, is de mindsettheorie van Carol Dweck. Recentelijk heeft Dweck gereageerd op de populariteit van de theorie door te stellen dat deze vaak verkeerd, ‘leeg’ toegepast wordt. In dit artikel wordt uitgelegd wat zij daarmee bedoelt: ‘De kern van de theorie is dat kinderen beseffen dat hun hersenen een soort spier zijn die je kan trainen en sterker kan maken.’ 

Bekijk het artikel in een PDF-bestand

tienbestbekeken

nieuweprofielen

Maandelijks bezoeken meer dan 170.000 mensen deze website. De afgelopen week verschenen er weer nieuwe profielen van mensen (leraren, ouders, schoolleiders en/of onderwijsbetrokkenen) die een artikel aanleverden. Klik op hun naam en lees wie ze zijn.
 
 Henk ter Haar is leraar Nederlands en teamleider op VMBO Scholengemeenschap Guido de Brès Arnhem.


 
Martijn Sytsma is leraar sport & bewegen op het vmbo en coach op het Groene Lyceum in Almelo. 
 Eveline Kaleveld is leerkracht en schrijft over innovatieve digitale middelen en haar mening over het onderwijs.Sabine Wolters is oud-leerkracht en nu eigenaar van trainingsbureau Jij InZicht.

 Esther Schaareman is docent Kunst Beeldend.


 


Heleen Lordens is trainer, deugden-yogadocent, kindercoach en moeder. Daarvoor werkte ze als leerkracht, en voor haar blogs put ze uit die jarenlange onderwijservaring.


Chantal Harwig heeft jaren in het onderwijs gewerkt en is nu kindercoach bij Eigenwens. 
 
24 februari
Onderwijscafé
Nijmegen

Op woensdag 24 februari vindt voor de 9e keer het Onderwijscafé Nijmegen plaats, opnieuw op de locatie van DROOM Villa Lux. Chantal van Ophuizen, Frank Reijnders en Jan-Jaap Klomp tekenen voor de organisatie.  De avond – waarvoor 5 euro entree wordt gevraagd – wordt opnieuw opgeluisterd met een aantal inspirerende sprekers. Iedereen met een onderwijshart is van harte welkom. Lees meer of meld je aan.

jouwbijdrage

HETKIND is een platform ter inspiratie, legitimatie en verbinding van goed onderwijs. Wil jij bijdragen? Heb jij een blog, artikel, verhaal of filmpje dat je wilt delen en dat onze thema’s raakt? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Copyright © 2016 NIVOZ/HetKind, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp