Copy

Aanbevolen artikel

voor opvoeders en onderwijzers, óók in jouw omgeving!

Heleen Bos zit rustig op een bankje in de speeltuin waar haar dochter speelt, als er een vervelende situatie dreigt te ontstaan tussen een aantal kinderen. Nadat Heleen eerst haar dochter getroost heeft, gaat ze wat later ook even naar de kinderen toe. Maar in plaats van de scheidsrechter te spelen of te oordelen, luistert ze actief naar wat alle partijen te zeggen hebben. En dan ontstaat er zomaar iets moois op een koude wintermiddag.

Bekijk het artikel in een PDF-bestand

Lees verder

tienbestbekeken

nieuweprofielen

Maandelijks bezoeken meer dan 170.000 mensen deze website. De afgelopen week verschenen er weer nieuwe profielen van mensen (leraren, ouders, schoolleiders en/of onderwijsbetrokkenen) die een artikel aanleverden. Klik op hun naam en lees wie ze zijn.
 
  Heleen Bos is moeder van een dochter en Gordon Communicatietrainer, licentie opvoeding.


 
  Marisa Hofman is basisschoolleerkracht op een openbare basisschool in West-Friesland.

 

 
 
4 februari
Symposium
'Ik ben ook een mens'


Op 4 februari 2016 wordt, tijdens een symposium op Rotterdams Vakcollege De Hef, het nieuwe boek van Joop Berding ten doop gehouden: ‘Ik ben ook een mens. Opvoeding en onderwijs aan de hand van Korczak, Dewey en Arendt.’ Het symposium biedt naast pedagogische verdieping en inspiratie ook gelegenheid voor praktische vertaling om de (eigen) onderwijspraktijk te verbinden met pedagogiek. De pedagogiek of ‘het pedagogische’ staat deze middag dan ook centraal als lens om naar onderwijs en de omgang met kinderen en jongeren te kijken en op basis hiervan keuzes te maken. Lees meer of meld je aan.
 

jouwbijdrage

HETKIND is een platform ter inspiratie, legitimatie en verbinding van goed onderwijs. Wil jij bijdragen? Heb jij een blog, artikel, verhaal of filmpje dat je wilt delen en dat onze thema’s raakt? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Copyright © 2016 NIVOZ/HetKind, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp