Copy

Aanbevolen artikel

voor opvoeders en onderwijzers, óók in jouw omgeving!

'Willen we ouders labelen? Juist in een periode waarin we het bij kinderen proberen terug te dringen?'

Denken in stereotypen komt (helaas) nog veel voor: zowel van ouders over leraren als andersom. Onderzoeker Frederik Smit typeerde in 2005 nog zes soorten ouders, met als doel ‘het schoolteam handvatten bieden voor het opbouwen en onderhouden van partnerschapsrelaties met de ouders en de buurt.’ In dit artikel gaan onderwijsadviseurs Cees de Wit en Maartje Reitsma in op een aantal vragen die dit denken oproept.

tienbestbekeken

nieuweprofielen

Maandelijks bezoeken meer dan 170.000 mensen deze website. De afgelopen week verschenen er weer nieuwe profielen van mensen die een artikel aanleverden. Klik op hun naam en lees wie ze zijn.

Josua Ossendrijver (geboren Klaas Slegt) heeft over zijn levensverhaal een boek geschreven: Verdoezeld verleden, kind van de oorlog.Bert Mollema is teamleider havo/vwo en docent Nederlands op het Guido de Bres in Arnhem. Hij heeft een eigen blog over onderwijs.

Opvoeding in optima forma


Als Wilma van Esch boodschappen aan het doen is in de supermarkt, valt haar een jonge moeder op met twee kleine jongens bij zich. Ze wordt geraakt door deze vrouw, omdat ze ontspannen, vol aandacht en stimulerend met haar kinderen omgaat. Als ze achter elkaar bij de kassa staan, grijpt Wilma haar kans om tegen de moeder te zeggen hoe ze onder de indruk was van haar. Lees verder.

Belang van vroege ontwikkeling'Onze emotionele hardware wordt gecodeerd in de leeftijd van 0-8 jaar', aldus Alain de Botton. In dit animatiefilmpje legt hij uit wat de grote invloed kan zijn van gebeurtenissen in de kindertijd. Kijk hier het filmpje.

jouwbijdrage

HETKIND is een platform ter inspiratie, legitimatie en verbinding van goed onderwijs. Wil jij bijdragen? Heb jij een blog, artikel, verhaal of filmpje dat je wilt delen en dat onze thema’s raakt? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Copyright © 2016 NIVOZ/HetKind, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp