Copy

Aanbevolen artikel

voor opvoeders en onderwijzers, óók in jouw omgeving!

Als Dieuwke Vermeulen met de stopwatch in de hand aan het kijken is hoeveel woorden haar leerlingen kunnen lezen in een minuut, treft ze een jochie dat graag een uitdaging aan wil gaan met haar. 22 woorden, dat wordt het! Hij begint voorspoedig, maar blijft dan hangen bij een woord en komt niet verder. Voor Dieuwke het teken om de stopwatch aan de kant te leggen: nu eerst dit kind. Wat is hier aan de hand? Het duurt even, maar dan vertelt het jochie met dikke tranen de reden.

Bekijk het artikel in een PDF-bestand.

tienbestbekeken

  1. ‘Weg met de stopwatch. Eerst jij, kleine man’
  2. Bedoel je dat ik ‘sorry’ kan zeggen tegen de directrice terwijl ik het eigenlijk tegen mijn meester wil zeggen? 
  3. De andere jongen fluistert ‘sukkel’. Voordat Freek het doorheeft stompt hij hem in zijn buik.
  4. Marcel van Herpen: ‘Geef kinderen de vrijheid die past bij de verantwoordelijkheid die ze aankunnen’
  5. Over het werk van Luc Stevens: ‘de behoefte aan relatie, competentie en autonomie’
  6. ‘De enige waarheid die ik zie is jouw pijn en jouw verdriet’
  7. Brené Brown over vertrouwen, moed en een pot met knikkers
  8. Het pedagogische moment en de plicht tot weerstand
  9. Een leerling die je nooit meer vergeet
  10. Een lastige groep maakt een statement: ‘Wij willen een groep zijn die verbonden is met elkaar, we willen er voor elkaar zijn als we elkaar nodig hebben…’

nieuweprofielen

Maandelijks bezoeken meer dan 170.000 mensen deze website. De afgelopen week verschenen er weer nieuwe profielen van mensen (leraren, ouders, schoolleiders en/of onderwijsbetrokkenen) die een artikel aanleverden. Klik op hun naam en lees wie ze zijn.
 
Dieuwke Vermeulen is werkzaam als intern begeleider, leer- en gedragsspecialist en coach. Ze is moeder van drie zoons en heeft een eigen, persoonlijk, blog.


Wouter van der Schaaf werkte zijn hele professionele leven in en voor het onderwijs: als leraar aan een basisschool, als beleidsontwikkelaar voor de onderwijsvakbeweging, nationaal en internationaal.

 
Brené Brown over knikkers, vertrouwen en moed

Wat betekent het om iemand te vertrouwen? En jezelf te vertrouwen? De wereldberoemde onderzoekster van begrippen als schaamte, kwetsbaarheid en schuld, Brené Brown, ontleedt nu het concept vertrouwen. ‘Het is kristalhelder: vertrouwen wordt opgebouwd uit kleine momenten. Om hulp vragen is een van die momenten.’ Bekijk hier het filmpje.

jouwbijdrage

HETKIND is een platform ter inspiratie, legitimatie en verbinding van goed onderwijs. Wil jij bijdragen? Heb jij een blog, artikel, verhaal of filmpje dat je wilt delen en dat onze thema’s raakt? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Copyright © 2016 NIVOZ/HetKind, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp