Copy

Aanbevolen artikel

voor opvoeders en onderwijzers, óók in jouw omgeving!

Als Erma Tigelaar, opkrabbelend na een burn-out, met de kleuterklas van haar dochter een dagje naar het bos gaat, valt haar een al wat ouder jongetje op dat nauwelijks contact maakt, een trieste blik in zijn ogen heeft en een beetje buiten de groep lijkt te vallen. Hij rijdt met haar mee in de auto, en al snel krijgt ze contact met hem. Wat hij vertelt, is een verdrietig verhaal van een jochie dat al veel meemaakte. Tijdens het tienuurtje in het bos echter, laat de jongen Erma zien dat hij haar ook begrijpt, en een grote wijsheid in pacht heeft. Lees verder.

Bekijk het artikel in PDF vorm.

tienbestbekeken

nieuweprofielen

Maandelijks bezoeken meer dan 170.000 mensen deze website. De afgelopen week verschenen er weer nieuwe profielen van mensen die een artikel aanleverden. Klik op hun naam en lees wie ze zijn.

Tabitha van den Berg is conflict- en communicatieprofessional bij Mediation Amsterdam. Zij traint professionals in zorg en onderwijs.Fatima Haddouch is docent Maatschappijleer op een vmbo in Amsterdam-Oost.
Erma Tigelaar werkte jarenlang met haar partner als gezinshuisouder voor jeugdzorg. Inmiddels is ze moeder van een dochter en pleegouder van twee jongens.

 

Met een groep onderwijsprofessionals in gesprek over je onderwijspraktijk? Over je pedagogische waarden, je vragen en twijfels? Waar leden ‘critical friends’ zijn, elkaar steunen in ambitie, maar ook kritisch bevragen. Dan is de Coalitie van hetkind misschien iets voor jou. Op 21 september 2016 start de nieuwe groep. We nodigen jou (als leraar/docent, als schoolleider/rector) uit om met één van jouw collega’s om mee te doen. Meer informatie krijg je via Rikie van Blijswijk.

jouwbijdrage

HETKIND is een platform ter inspiratie, legitimatie en verbinding van goed onderwijs. Wil jij bijdragen? Heb jij een blog, artikel, verhaal of filmpje dat je wilt delen en dat onze thema’s raakt? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Copyright © 2016 NIVOZ/HetKind, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp