Copy

Aanbevolen artikel

voor opvoeders en onderwijzers, óók in jouw omgeving!
 'Wat wil je later worden?' is in wezen een achterhaalde vraag
 

‘We zijn op en buiten school heel druk om onze kinderen omhoog te stuwen op de maatschappelijk ladder, maar straks kom je boven en blijkt de trap tegen de verkeerde muur aan te staan. En dan?’ Volgens pedagoge Jasja van den Brink staan we in ons onderwijs voor nieuwe uitdagingen, nu het in de nabije toekomst steeds minder zal gaan om ‘Wat’ je wilt worden, en steeds meer om ‘Hoe’ en/of ‘Wie’ je wilt zijn. 

tienbestbekeken

  1.  Over beelddenken: ‘Het zit er wel in, maar het komt er niet uit’
  2. Ik pink stiekem een traantje weg: ‘Niemand weet dat Lamyae opgroeit zonder moeder en dat ze daarom altijd zo stil is’
  3. Twee aan twee, in een rij en mondjes dicht: ‘De juf weet wat ze vraagt en waarom’
  4. De dramadriehoek: ‘Als dader, slachtoffer en redder elkaar versterken’
  5. ‘Er is geen vergadering. Deze truc gebruiken ze altijd als een oudergesprek te lang duurt.’
  6. ‘Je bent nu even moeder: Moeder van het Jaar. Omdat je zoveel liefde voor ze hebt’
  7. ‘De goede, oprechte aanraking is niet beladen, de goede aanraking verbindt’
  8. Wat zou je doen, als je voor één dag weer kind zou mogen zijn?
  9. Naar een nieuwe legitimering van onderwijs: ‘Waar ben jij goed in en hoe maakt dat jou een betere leerkracht?’
  10. Over het werk van Luc Stevens: ‘de behoefte aan relatie, competentie en autonomie’

nieuweprofielen

Maandelijks bezoeken meer dan 170.000 mensen deze website. De afgelopen week verschenen er weer nieuwe profielen van mensen (leraren, ouders, schoolleiders en/of onderwijsbetrokkenen) die een artikel aanleverden. Klik op hun naam en lees wie ze zijn.
 
            
Karim Boulidam                   Corine van de Mortel 

          
Jelly Bijlsma          

boeken

Dit is een selectie van onze eigen publicaties. Onze nieuwste publicatie is magazine hetkindDe verhalen in dit eerste magazine (64 pagina’s en rijk geïllustreerd) laten zien hoe visie op goed onderwijs op vele manieren vorm kan krijgen in de dagelijkse onderwijspraktijk. Dit keer binnen het thema 'passend onderwijs'.

                
Magazine                         Levenslessen   

         
Jaarboek                           Ik. de leraar
 

Moedervanhetjaar

Femke Cools – Leraar van het jaar – bracht haar jongste zoon voor het eerst naar school. Hij had er zo’n zin in, en zij was trots. Maar het liep niet zoals ze het zich hadden voorgesteld, want hij moest huilen: ‘Ik wil niet mama!’ Femke ging direct op zoek naar een oplossing, maar werd verscheurd door haar dubbelrol als moeder en lerares. Haar bijdrage, over streng zijn tegen jezelf en de hoogste titel haalbaar: Moeder van het jaar. Lees verder.

13 april
Onderwijsavond
Heerenveen


Marcel van Herpen en Peter Heerschop treden nog een derde keer gezamenlijk op, zonder in herhalingen te willen vervallen. Na twee succesvolle – en uitverkochte – nieuwjaarsconferences in Driebergen zullen ze ook op maandagavond 13 april in Heerenveen het podium opstappen en elkaar willen uitdagen. Een mix van speelsheid, humor en serieuze woorden passeren de revue, waarin de gezamenlijke liefde voor het onderwijs en de betrokkenheid bij alle opgroeiende kinderen de boventoon voert. Het is de tweede Onderwijsavond die plaats zal vinden in het Posthuis theater in Heerenveen. Op 19 mei is de derde in de reeks voor de zomervakantie. De entreeprijs is 20 euro. Lees meer of meld je aan.

jouwbijdrage

HETKIND is een platform ter inspiratie, legitimatie en verbinding van goed onderwijs. Wil jij bijdragen? Heb jij een blog, artikel, verhaal of filmpje dat je wilt delen en dat onze thema’s raakt? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Copyright © 2015 NIVOZ/HetKind, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp