Copy

Aanbevolen artikel

voor opvoeders en onderwijzers, óók in jouw omgeving!

Elke wijziging in het rooster, al was het maar éénmalig een les in een ander lokaal, bracht Patrick van slag. Hij had een stoornis in het autistische spectrum, zoveel was duidelijk. In de vakantie stierf plots zijn vader. Zijn docent Frans Droog zag hoe uniek Patrick was en liep een aantal jaren mee aan zijn zij op school. Hij vertelt over hun reis samen.

Bekijk het artikel in een PDF-bestand

tienbestbekeken

  1. Een lastige groep maakt een statement: ‘Wij willen een groep zijn die verbonden is met elkaar, we willen er voor elkaar zijn als we elkaar nodig hebben…’
  2. ‘Juf, waar denkt u aan?’ Ik durfde het eigenlijk niet te vertellen.
  3. ‘De enige waarheid die ik zie is jouw pijn en jouw verdriet’
  4. ‘Opvoeding is in veel gevallen verworden tot een puppy-training’
  5. Over het werk van Luc Stevens: ‘de behoefte aan relatie, competentie en autonomie’
  6. Wanneer je kunt luisteren naar een kind en de tijd neemt, geven zij hun ‘handleiding’ prijs
  7. Weer een sterfgeval op school: ’Moeten wij ze écht alweer gaan vertellen dat iemand dood is gegaan van wie zij houden?’
  8. Column: ‘Hoe komt het dat je het snoepje weigert, maar de zenuwen wel aanneemt?’
  9. Video: ‘Als ik meer fouten maak dan jij, dan win ik’
  10. Brené Brown over vertrouwen, moed en een pot met knikkers

nieuweprofielen

Maandelijks bezoeken meer dan 170.000 mensen deze website. De afgelopen week verschenen er weer nieuwe profielen van mensen (leraren, ouders, schoolleiders en/of onderwijsbetrokkenen) die een artikel aanleverden. Klik op hun naam en lees wie ze zijn.
 
Miranda Timmermans is lector Leerkracht bij pabo Avans Hogeschool. Ze geeft daar leiding aan het onderzoeksprogramma van de pabo en haar samenwerkingspartners.Hans Bakker is onderwijspedagoog en schreef een proefschrift over expansief leren van een schoolorganisatieTamara van der Woerdt is oprichter van de praktijk I am Bodysense - teaching & support in Amersfoort.
Onderwijsavond
met Ido Weijers op 13 april


‘Over veelplegers, over stoppen of volharden en de rol van onderwijs’.
In zijn laatste boek – Stoppen of volharden. Portretten van jonge veelplegers – presenteert Weijers een analyse van het moeizame proces van stoppen met criminaliteit als die eenmaal tot routine is geworden. Op deze onderwijs avond zal hij de vraag proberen te beantwoorden hoe we kunnen voorkomen dat jongeren in een criminele carriere geraken en wat er van het onderwijs gevraagd mag worden.
Meer informatie en kaarten bestellen

jouwbijdrage

HETKIND is een platform ter inspiratie, legitimatie en verbinding van goed onderwijs. Wil jij bijdragen? Heb jij een blog, artikel, verhaal of filmpje dat je wilt delen en dat onze thema’s raakt? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Copyright © 2016 NIVOZ/HetKind, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp