Copy

Aanbevolen artikel

voor opvoeders en onderwijzers, óók in jouw omgeving!

‘Dromen-versnellers’ noemt Michel Linthorst ze: leraren in je leven die voor jou echt het verschil gemaakt hebben. Meestal hebben die leraren iets gemeen: ze volgen hun eigen dromen, denkbeelden en idealen en laten zich niet door regeltjes leiden of beperken door systemen, maar zetten de leerlingen centraal. Dit is zijn blog.

Lees verder

Lees verder in een PDF bestand.

tienbestbekeken

  1. De gelukkige klas: de zes gelukspijlers van de Piramide in Vught
  2. Hoe sociale leraren echt het verschil maken
  3. Over het werk van Luc Stevens: ‘de behoefte aan relatie, competentie en autonomie’
  4. #lerarenregisteruitdeweg: ‘Professionele keuzes maak je waar ze gemaakt moeten worden. Op school, in de klas en langs vragen en gesprekken’
  5. De inclusieve klas in het speciaal onderwijs: ‘Grotere verschillen dan in deze klas had ik nooit eerder gehad’
  6. ‘Houd ze binnen, help ze, laat ze niet vallen: juist zij die buiten de lijntjes kleuren’
  7. Onderwijsfilm ‘De klas van Ellen’: leerkracht en leerling zijn full partners
  8. ‘Kunstonderwijs, een vaccin tegen de Waarheid die elke verbeelding in ons doodt’
  9. ‘Als ik met haar op de open dag van de kappersopleiding ben, zie ik een glunderend koppie’
  10. Een dilemma…een botsend concept… Een uitdaging

nieuweprofielen

Maandelijks bezoeken meer dan 150.000 mensen deze website. De afgelopen week verschenen er weer nieuwe profielen van mensen die een artikel aanleverden. Klik op hun naam en lees wie ze zijn.

Mireille Aafs is mbo-docent. Naast haar onderwijsbaan heeft zij sinds bijna twee jaar een eigen bedrijf, waar ze ouders en jongeren begeleidt bij het maken van een bewuste studiekeuze. 

speelruimte
in onderwijs &
opvoedingVanaf 1 november is ons nieuwe magazine verkrijgbaar over Speelruimte in Onderwijs & Opvoeding centraal en maken we ‘werk van spelen’ door ‘de spelende pedagoog’ in onszelf wakker te maken. We spreken met acteur Gijs Scholten van Aschat en met ex-profvoetballer Ruud van Nistelrooy, in relatie tot toneel/theater en sport. Daarnaast zijn er schoolreportages van het Vathorst College en De Nieuwste School, blogs en nog veel meer. Het magazine SPeEL-ruimte is vanaf 1 november verkrijgbaar, maar nu al te bestellen.

jouwbijdrage

HETKIND is een platform ter inspiratie, legitimatie en verbinding van goed onderwijs. Wil jij bijdragen? Heb jij een blog, artikel, verhaal of filmpje dat je wilt delen en dat onze thema’s raakt? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Copyright © 2016 NIVOZ/HetKind, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp