Copy
PEDAGOGISCHE TACT
AGENDA
FACEBOOK

Deelthema's volwassenheid

Dit schooljaar zullen onze activiteiten voor een groot deel in het teken staan van volwassenheid. Hier presenteren we de deelthema's die we dit jaar gaan behandelen en alle sprekers van de bijbehorende Onderwijsavonden en masterclasses. We gaan van start met het thema ‘volwassen worden vanuit spiritueel perspectief’. Deze nieuwsbrief biedt alvast een kennismaking met dat thema.

1. Het spirituele perspectief
 2. Het democratisch perspectief
3. Het maatschappelijk perspectief
4. Het filosofisch-ethisch perspectief
5. Het psychologisch perspectief
6. Het domein curriculum
7. Het perspectief van de opvoeding tot volwassenheid

 
LEES VERDER

Désanne van Brederode

Willen we ons laten raken, laten roepen? Willen we wakker zijn?
Voor schrijfster, filosofe en opiniemaker Désanne van Brederode - de eerste spreker op de Onderwijsavond van 6 september - hebben deze vragen alles te maken met een spiritueel perspectief op volwassenheid. 


-  Hier kun je alvast kennismaken met Désannes ideeën over volwassenheid en spiritualiteit. 

Zonnestraal

'Het deed me denken aan een gigantisch uitroepteken, een mysterieus symbool, een verborgen boodschap.' In de les natuurkunde valt opeens een felle zonnestraal binnen. Het markeert een moment voor een leerling waarvan deze pas veel later zich realiseerde wat zijn belevenissen in het lokaal van deze leraar betekend hadden voor zijn eigen levenskeuzes.


 
BLOG

AGENDA EN MEER...

Stemmen op onderwijsfilm

Vanaf vandaag kan er op onze site gestemd worden op de favoriete onderwijsfilm. Geef daarbij aan waarom dit je favoriet is. De top 3 is:
1. Down to Earth
2. De kinderen van juf Kiet
3. Ik alleen in de klas

STEMMEN

Contact met innerlijke 'touchstones'

'We kunnen anderen wel informatie geven, maar geen betekenis. Dat doet de lerende zelf.' Suzanne Niemeijer beschrijft na de masterclass van Sam Crowell afgelopen juni welke essenties dat bij haar raakte.

BLOG

Seminar morele voorbeelden

Voor wie beroeps-matig bezig is met de ontwikkeling van anderen is de voorbeeld-
functie fundamenteel. Met dit thema gaat men aan de slag op het vierde jaarlijkse seminar van het netwerk ‘Werken met deugden’ op 19 september.

LEES MEER

Aandacht

Onderwijs vernieuwt. Steeds weer en voortdurend.
Maar zou het kunnen zijn dat het gevoel ‘samen te zijn, echte oprechte aandacht te krijgen', je leven vooral vormt, vraagt orthopedagoog Peter Mol zich af.

COLUMN
Tweet
Deel
Pin
Deel
Mail
Copyright © 2017 NIVOZ/HetKind, alle rechten voorbehouden.
afmelden voor deze lijst   aanpassen nieuwsbriefvoorkeuren