Copy

Aanbevolen artikel

voor opvoeders en onderwijzers, óók in jouw omgeving!

‘Ik wil niet naar zwemles, zwemles is saai en stom!’ Roept mijn zoon op zondagochtend, twee uur voordat hij naar de zwemles mag. Oei, denk ik, dit is zijn vijfde les en hij vindt er nu al niets meer aan. Nicole Wouters probeert te achterhalen waarom de zwemlessen zo stom zijn voor haar zoon, maar ontdekt gaandeweg ook iets belangrijks over zichzelf. Een blog over mindset, zelfinzicht en groei. Lees verder.

Bekijk het artikel in PDF vorm.

tienbestbekeken

nieuweprofielen

Maandelijks bezoeken meer dan 170.000 mensen deze website. De afgelopen week verschenen er weer nieuwe profielen van mensen die een artikel aanleverden. Klik op hun naam en lees wie ze zijn.

Tabitha van den Berg is conflict- en communicatieprofessional bij Mediation Amsterdam. Zij traint professionals in zorg en onderwijs.Fatima Haddouch is docent Maatschappijleer op een vmbo in Amsterdam-Oost.
Erma Tigelaar werkte jarenlang met haar partner als gezinshuisouder voor jeugdzorg. Inmiddels is ze moeder van een dochter en pleegouder van twee jongens.

 

Hoe weet je of je een goede moeder bent?

Filosoof Stine Jensen trekt de wereld in voor een nieuwe reeks van de televisieserie Dus Ik Ben. In de aflevering van 19 juni ging het over opvoeden. Want behalve filosoof is Stine Jensen ook moeder van de zesjarige Vicky. Een duidelijke opvoedmethode heeft Stine niet en ze vraagt zich regelmatig af: Doe ik het wel goed? Hoe weet je nou of je een goede moeder bent? Bekijk hier de uitzending en hier de andere die onder meer gaan over thuis en woede.

grenzen in onderwijs & opvoeding

Grenzen zijn binnen onderwijs en opvoeding een klassiek thema. Maar waar enerzijds een roep is om meer en hardere grenzen, voelen we anderzijds ook een verlegenheid bij het stellen van die grenzen. Waar komt dat ongemak vandaan en hoe gaan we ermee om? Het vierde magazine van hetkind draagt het thema GRENZEN en is hier te bestellen.

jouwbijdrage

HETKIND is een platform ter inspiratie, legitimatie en verbinding van goed onderwijs. Wil jij bijdragen? Heb jij een blog, artikel, verhaal of filmpje dat je wilt delen en dat onze thema’s raakt? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Copyright © 2016 NIVOZ/HetKind, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp