Copy

Aanbevolen artikel

voor opvoeders en onderwijzers, óók in jouw omgeving!

Wat gebeurt er als de schrijver je stil laat staan bij gedrag? Wanneer je stilstaat voel je meer. En daarmee wordt onmacht misschien wel als eerste voelbaar. Onmacht van de ander en… van jezelf. Martine Huurman las het boek ‘Door stil te staan kom je verder’ van Geert Bettinger en werd geraakt door de manier waarop hij vanuit eigen jeugdervaringen laat zien hoe wij als volwassenen om een kind heen kunnen en moeten gaan staan als er sprake is van zogenaamd ‘probleemgedrag’.

Lees verder online

Lees verder in een PDF bestand

tienbestbekeken

nieuweprofielen

Maandelijks bezoeken meer dan 150.000 mensen deze website. De afgelopen week verschenen er weer nieuwe profielen van mensen die een artikel aanleverden. Klik op hun naam en lees wie ze zijn.

 Merel Brugman is leraar van het jaar 2016 in het MBO en staat voor verbinding, creativiteit en innovatie.  Anna Hinkema is leraar van het jaar 2016 in het SO/VSO.

Douwe Brouwer werkt op de ISK in Utrecht, nu Ithaka, waar net aangekomen migrantenkinderen van 12-18 jaar met ambitie en last uit het verleden een toekomst voor zich zelf willen bouwen.


  José Smits werkt als beleidsanalist, onderzoeker en bestuurder op het terrein van zorg, onderwijs en sociaal-economische zaken.  Josien Kuik is vier dagen per week werkzaam bij Talentencampus Venlo, een uniek onderwijsconcept in Nederland. Zij geeft daar al acht jaar les aan groep 1-2. Hiervoor werkte zij in het sbo.

DECEMBERACTIEDoe je collega's aan het einde van het jaar een plezier. Wie magazine nummer 5 (SPEELRUIMTE) namelijk bestelt (vanaf 10 exemplaren), krijgt nummer 4 (GRENZEN) er gratis bij.
Bestel dus 10 magazines  en ontvang er 20. De prijs blijft slechts 20 euro. Klik hier voor meer informatie of om te bestellen.

agendavanhetkind

jouwbijdrage

HETKIND is een platform ter inspiratie, legitimatie en verbinding van goed onderwijs. Wil jij bijdragen? Heb jij een blog, artikel, verhaal of filmpje dat je wilt delen en dat onze thema’s raakt? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Copyright © 2016 NIVOZ/HetKind, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp