Copy

Aanbevolen artikel

voor opvoeders en onderwijzers, óók in jouw omgeving!

Dit blog van Sip Markink ging de afgelopen week behoorlijk 'viral' op internet. Dat is niet zo raar, want het is een prachtige vertelling over zijn coming out voor de klas. Wie het verhaal toch nog gemist heeft, kan het hier lezen.

Na een cool schoolfeest krijgt docent Nederlands Sip Markink tijdens de les van zijn havo 2-leerlingen te horen dat hij op dat feest wel erg aan het flirten was met wat vrouwelijke collega’s. Tijd om de klas uit de droom te helpen: de meester valt namelijk op mannen. Een storm van reacties komt op hem af, en Sip besluit de les te besteden aan het beantwoorden van vragen over zichzelf en homoseksualiteit. Het wordt de belangrijkste les van het jaar.


Lees verder

Lees verder in een PDF bestand

tienbestbekeken

nieuweprofielen

Maandelijks bezoeken meer dan 150.000 mensen deze website. De afgelopen week verschenen er weer nieuwe profielen van mensen die een artikel aanleverden. Klik op hun naam en lees wie ze zijn.

Sip Markink studeert aan de versnelde lerarenopleiding Nederlands van de Hogeschool van Amsterdam en doceert Nederlands op het Berlage Lyceum in Amsterdam.

Live-stream Onderwijsavond Sihame El Kaouakibi op 9 november

Op 9 november komt de Belgische jongerenactiviste Sihame El Kaouakibi vertellen over hoe ze de talenten van jongeren uit alle bevolkingslagen ontdekt heeft. Hoe heeft ze met hen gecommuniceerd om ze te boeien voor haar projecten? Welke projecten maken het meest kans op slagen?
Omdat de lezingen snel uitverkocht raken, proberen NIVOZ en platform hetkind de komende avonden via ‘live-streaming’ aan te bieden. Daarmee heeft iedereen de mogelijkheid om er toch – zij het op afstand – bij te zijn. Op 9 november vanaf 19.15 uur kunt u via deze link meekijken naar de lezing van Sihame in het Theater Maitland in Driebergen.
Er zijn ook nog enkele kaarten te bestellen, klik hier.

uithetnetwerk


3 november
Nacht van de Leerkracht, de Balie – Amsterdam

7 november
‘Gelukkige kinderen leren meer!’, onderwijsavond door de Geluksvogels, Heerenveen

7 november
Boekpresentatie Meester Bart, Amsterdam

8 november
Congres Leve het Jonge Kind in Utrecht, onder meer met Sieneke Goorhuis, Laura Batstra

9 november
Groninger Onderwijsdag: ‘De startende leerkracht, prikkelen & ontwikkelen!’

9 november
Hoe groot is de invloed van… De Kinderombudsman?

10 november
Onderwijsevent in Eindhoven voor professionals voor kinderen van 0-12 jaar: van Kreet naar Concreet, wat als het kind echt centraal staat?’

11 november
Minisymposium Wij, de leraar, in Uden: ‘Over pedagogische oplaadpunten in een pedagogisch netwerk’

14 november
Socrates-lezing 2016 in Den Haag: Moderne Bildung – door Joep Dohmen

15 november
Lezing in Eindhoven: ‘Een nieuwe kijk op ADHD’

15 november
Speelforum (deel 2) op Universiteit Leiden: ‘De kracht van bewegen, verbeelding en taal’

16 november
Onderwijscafé #ocn024 Nijmegen over ‘een nieuwe start’

jouwbijdrage

HETKIND is een platform ter inspiratie, legitimatie en verbinding van goed onderwijs. Wil jij bijdragen? Heb jij een blog, artikel, verhaal of filmpje dat je wilt delen en dat onze thema’s raakt? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Copyright © 2016 NIVOZ/HetKind, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp