Copy

Aanbevolen artikel

voor opvoeders en onderwijzers, óók in jouw omgeving!

'Ons schoolsysteem laat kinderen ten onrechte opgroeien met het idee dat ze "benedengemiddeld" zijn'


‘Hier moeten we echt hard aan gaan trekken.’ De cito-scores van de achtjarige zoon van universitair hoofddocent Laura Batstra (niet de jongen op de foto, red.) zijn benedengemiddeld, zo laat zijn leerkracht zien met grafieken waarin de scores staan. De juf uit haar bezorgdheid over die scores, en Laura zucht nog eens diep. Zij ziet dat haar kind een vrolijke, energieke jongen is, die als droom heeft om timmerman te worden. Nee, haar zoon is goed zoals hij is, en Laura besluit ook niet aan hem te gaan (laten) sjorren.

Bekijk het artikel in een PDF-bestand

tienbestbekeken

nieuweprofielen

Maandelijks bezoeken meer dan 170.000 mensen deze website. De afgelopen week verschenen er weer nieuwe profielen van mensen (leraren, ouders, schoolleiders en/of onderwijsbetrokkenen) die een artikel aanleverden. Klik op hun naam en lees wie ze zijn.
 
Edith Hooge is vice decaan en hoogleraar bij TIAS School for Business and Society in Tilburg.
Suus Goedschalk werkt als docent op een Rebound Voorziening, een onderdeel van het plan van aanpak met betrekking tot veiligheid in het onderwijs en de opvang van risicoleerlingen.

Video: Een vluchtelingetje in de klas

Voel ik mij verbonden met een ander mens? Een mens die gevlucht is voor oorlog? Kinderen geven ons soms het goede voorbeeld. Lerares Ellen Emonds vertelt in deze video van “Inspirerende Hutspot” het ontroerende verhaal van een jongen uit een streng-Islamitisch gezin die gevlucht is en in haar klas terecht is gekomen.

Bekijk de video

jouwbijdrage

HETKIND is een platform ter inspiratie, legitimatie en verbinding van goed onderwijs. Wil jij bijdragen? Heb jij een blog, artikel, verhaal of filmpje dat je wilt delen en dat onze thema’s raakt? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Copyright © 2016 NIVOZ/HetKind, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp