Copy

Aanbevolen artikel

voor opvoeders en onderwijzers, óók in jouw omgeving!

Eind december keek Nynke Bos naar de documentaire ‘Wit is ook een kleur’ van Sunny Bergman, over waarom veel witte mensen zich verongelijkt voelen als het over racisme en witte privileges gaat. Kinderen in de documentaire bleken op jonge leeftijd al negatieve associaties bij donkere kinderen te hebben en positievere bij witte kinderen. Nynke reflecteert op hoe ze zelf omgaat en wil omgaan met het gesprek over racisme.

Lees verder online

Lees verder in een PDF-bestand

tienbestbekeken

nieuweprofielen

Maandelijks bezoeken meer dan 150.000 mensen deze website. De afgelopen week verschenen er weer nieuwe profielen van mensen die een artikel aanleverden. Klik op hun naam en lees wie ze zijn.

 Merel Brugman is leraar van het jaar 2016 in het MBO en staat voor verbinding, creativiteit en innovatie.


19 april: EGO-congres Wijchen, met o.a. Ferre Laevers


"Van betrokkenheid naar motivatie" is het thema van het EGO-congres (ErvaringsGericht Onderwijs) dat op 19 april plaatsvindt in Wijchen. Als keynote-sprekers hebben prof. dr. Ferre Laevers, Ellen Emonds, Ludo Heylen en Marcel van Herpen hun komst toegezegd. Bekijk hier de introductiefilmpjes van de sprekers en lees bovendien meer inhoudelijke informatie over het congres.

Lees verder

agendavanhetkind

jouwbijdrage

HETKIND is een platform ter inspiratie, legitimatie en verbinding van goed onderwijs. Wil jij bijdragen? Heb jij een blog, artikel, verhaal of filmpje dat je wilt delen en dat onze thema’s raakt? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Copyright © 2017 NIVOZ/HetKind, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp