Copy
In dit bericht van hetkind biedt een inspirator van hetkind een 'Inspiratie & Legitimatie' met betrekking tot een van de leidende principes.

Bericht van hetkind nov. 2011/3


Beste <<Voornaam>>,

Wanneer verschillen tussen kinderen (mensen) een geaccepteerd verschijnsel is, zal vanaf dat moment alles veranderen. Als we ook nog begrijpen dat leren te onderscheiden is in inslijpen, snappen en kennis als rijkdom, dan komt talent van kinderen en volwassenen volledig tot zijn recht.

Ton van Rijn


 

Marc Lammers legt
link naar onderwijs:
'van sturen naar coachen'

Op 15 januari 2011 vond het tweede congres plaats van ‘In het Onderwijs Kan het Wel’ in Vught. Als keynote speaker trad Marc Lammers, succesvol sportcoach, naar voren. Hij behaalde met zijn hockeyvrouwen een gouden Olympische plak en sprak vanuit het thema ‘van sturen naar coachen – op weg naar goud’.  Lees verder.

Column van Wilma: 
'Tegeltjeswijsheid
of een welgemeende
belofte'

Kleine verhalen maken het bijzondere van kinderen en onderwijs zichtbaar. Wilma van Esch schrijft over haar onderwijspraktijk. Deze column ‘Tegeltjeswijsheid of een welgemeende belofte’,  verscheen eerder op haar eigen blog . Ze is o.a. verbonden aan het Expertisecentrum EGO . Lees verder...Video: De kernconcepten van Wittering.nl

Met ingang van het schooljaar 2004-2005 is in Rosmalen de basisschool Wittering.nl van start gegaan. Wittering.nl heeft 3 units: één voor kinderen van 4 tot 6 jaar, één voor kinderen van 6 tot 9 jaar en een unit voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Het onderwijs biedt de leerling een grote variëteit aan leerbronnen. Het curriculum is opgebouwd rondom zogeheten kernconcepten en een aantal basisdomeinen (waaronder taal en rekenen). Ton Rietveld maakte een korte film over de kernconcepten van Wittering.nl Bekijk de video >>

Opdracht: Hoe overleef ik mijn leraar?

Laat je leerlingen een ‘handelingsplan’ voor de leraar schrijven. Hoe zien zij jou als leraar? Wat vinden zij je sterke kanten en waar heb je volgens hen nog te leren?  Verrassende inzichten gegarandeerd!Inspirator

Ton van Rijn (1948) is geboren in Tubbergen en opgeleid in Twente (Hengelo). Hij is een echte praktijkman, heeft vier scholen opgebouwd en leert door te doen. Hij leidt nu basisschool Wittering.nl in Rosmalen en werkt ook voor de KPC-groep.
 

Best Practice

In mijn klas doen mijn kinderen en ik het samen. In alles is de relatie zichtbaar en de inbreng van de kinderen, iedere dag, ieder moment. Je bent van harte welkom!

Lees ook het artikel Zonder relatie, geen prestatie

Charlotte Visch:
'Allen voor één,
één voor allen'

Laat ik het belang van de groep voorgaan boven het belang van het individuele kind?’ Een veelgehoorde vraag in scholen. Charlotte Visch realiseert zich dat zij alleen niet uit dit dilemma komt en vraagt haar klas om hulp.
Lees verder...

Benjamin Zander:
'Geef iedereen
een tien'

Benjamin Zander is dirigent van het Boston Filharmonisch Orkest en geeft les aan het conservatorium. Als docent zag hij dagelijks het schadelijk effect van de hierarchische ingedeelde wereld van cijfers, meten en vergelijken. Zander zag maar één oplossing: iedereen een tien. Lees verder. Lees verder.

Leestips

Speel nooit een uitwedstrijd - Pieter Winsemius
De ex-minister van VROM richt zich tot sportliefhebbers die manager willen zijn of worden. 
 

Distributed Leadership - Elma Harris
The book aims to offer challenge, debate and critique, as wellas presenting the latest empirical findings about the impact andeffects of distributed leadership on organizational change.

Nog niet aangemeld bij hetkind? Registreer je op hetkind.
Dit bericht van hetkind is ook online te bekijken. Bekijk hem hier.
Dit bericht van hetkind delen? Stuur hem door.

Je ontvangt deze e-mail omdat je bent aangesloten bij hetkind.
Klik hier om het Bericht van hetkind niet meer te ontvangen.

Email Marketing Powered by Mailchimp