Copy
Luisterrijk.nl
TwitterYoutubeVimeoRSS
NIEUWSBRIEF

Beste <<voornaam>> <<tussenvoegsels>> <<achternaam>>,
De Boekenweek is weer van start gegaan. Tot 31 maart viert de Boekenweek het boek, en dit jaar boeken over moederschap in het bijzonder dankzij het thema De moeder de vrouw. Fictie en non-fictie brachten vele markante moeders voort: dochters en zonen die schrijven over hun moeder, maar ook moeders die schrijven over het moederschap. Op deze pagina enkele titels die aansluiten bij het thema van dit jaar.


Het achtste leven (voor Brilka) is een monumentaal familie-epos

Monumentaal, tolstojaans familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Dit verhaal over acht levens van één Georgische familie begint in een kleine stad tussen Georgië en Azerbeidzjan, waar een getalenteerde chocolatier zijn dochters grootbrengt. Nitsa is de achterkleindochter. Ze vertelt op meeslepende wijze de dramatische geschiedenis van haar familie en die van de ‘rode’ twintigste eeuw.

In 40 (!) uur gelezen door Hymke de Vries.

Ontwapenende en geestige roadtrip: Onder de paramariboom

Johannes Fretz heeft gemengd bloed, maar vooral anderen lijken zich druk te maken over zijn afkomst. Daar komt verandering in als hij wordt uitgenodigd om op te treden in Paramaribo in het kader van de verkiezingen. Samen met zijn moeder vliegt hij naar haar geboortegrond voor een reis om nooit meer te vergeten. Winnaar Boekhandelsprijs 2019.

In ruim 6 uur gelezen door Johan Fretz.

Hartverscheurende verhalen van hedendaags Syrisch meisje en middeleeuwse avonturier

De kaart van zout en sterren is een betoverend boek voor liefhebbers van De zoon van de verhalenverteller. Het verhaal van een hedendaags Syrisch meisje en een middeleeuwse avonturier. Beide verhaallijnen zijn even sterk en meeslepend.

'Wat Joukhadar doet is op levendige en urgente wijze levens verbinden' - The New York Times

In 14,5 uur gelezen door Marjolein Algera.

De true crime klassieker van Truman Capote, nu als luisterboek!

In november 1959 leest Truman Capote in The New York Times een bericht over het boerengezin Clutter in Holcomb, Kansas, dat bruut wordt uitgemoord door twee jonge criminelen. Hij stort zich op de zaak en besluit deze tot het onderwerp te maken van een roman. In koelen bloede is een magistrale reconstructie van een gruwelijke moordzaak, waarmee een nieuw literair genre was geboren: de non-fictieroman.

In 15 uur gelezen door Casper Gimbrère.

Historische jeugdroman van Nieuw-Nederland in de 17de eeuw

1643: Een Amsterdamse jongen, een indiaans meisje en een zwarte slavenjongen vechten voor hun leven en vrijheid. Leeftijd: 13+

'Ruggenberg vertelt de geschiedenis zoals die was en dat is hard. Maar Manhatan is ook een verhaal over vriendschap, trouw en loyaliteit.' - De Telegraaf

Manhatan wordt in 8 uur gelezen door Bas Westerweel.

Download in de Apple appstoreDownload in de Google Play appstore
Margriet Th. Burnaby Lautier-Bordes
Snoezebol zorgt voor alles en iedereen..zelfs voor tennisballen! Leeftijd: 6+
Downloadprijs: € 0,99
Lieneke Dijkzeul
Een koppel wint drie miljoen euro in de loterij. Alle financiële vrijheid blijkt geen garantie voor geluk: hij kan niet stoppen met drinken, zij begint een relatie met de privétennisleraar. Langzaamaan bouwen de irritaties zich op en willen ze vooral van elkaar af.
Downloadprijs: € 2,99
Lieneke Dijkzeul
Kun je iemand echt leren kennen als je nooit voorbij de voordeur bent geweest?
Downloadprijs: € 1,49
Sylvia Witteman
Nestverlaters, armoedzaaiers, klaplopers en andere behoeftigen, opgelet: Het kan écht, lekker eten voor weinig geld.
Downloadprijs: € 9,99
Johan Fretz
Winnaar Boekhandelsprijs 2019
Downloadprijs: € 9,99
Menno Lanting
Menno Lanting toont met inspirerende praktijkvoorbeelden hoe kleine én grote bedrijven speedboten kunnen worden in het technologische tijdperk. Word ook een speedboot met de zeven principes van wendbaar werken, leren en ondernemen.
Downloadprijs: € 13,99
Marijke Verhoeven
Een duivelse daad van twee rebelse tieners heeft verstrekkende gevolgen.
Downloadprijs: € 14,99
Thijs Launspach
Waarom werken we onszelf tegenwoordig vaak over de kop en wat kan je eraan doen om dat te voorkomen? Op een praktische manier vertelt Thijs Launspach hoe je stress het hoofd kunt bieden en meer rust kunt creëren in je leven.
Downloadprijs: € 14,99
Lieneke Dijkzeul
Magda is al 38 jaar getrouwd met Victor. Hun zorgeloze leventje is met de verkoop van zijn bedrijf alleen nog maar beter geworden. Toch steekt er iets; terwijl de alles om haar heen doorgaat, staat voor Magda’s gevoel de tijd stil, en dat neemt ze Victor kwalijk.
Downloadprijs: € 2,99
Melissa Brayden
Anastasia en Natalie zijn tegenpolen. Ze vinden elkaar irritant. En onweerstaanbaar…
Downloadprijs: € 12,99
Louise Jensen
‘Meteen als ik wakker word en mijn ogen open, weet ik dat er iets mis is.' Haar zaterdagavond begon normaal. Nadat haar huwelijk onlangs gestrand was, hadden haar vrienden haar ervan overtuigd dat het tijd was dat ze weer eens zou gaan daten...
Downloadprijs: € 12,99
Truman Capote
Een waargebeurd verhaal van een meervoudige moord en zijn consequenties. Dé klassieker van Truman Capote, nu als luisterboek!
Downloadprijs: € 14,99
Marelle Boersma
Op het moment dat Anne de envelop in een brievenbus laat vallen, weet ze dat ze nooit meer terug kan. Haar werk, haar echtgenoot, haar vriendschap, alles moet ze achterlaten. Ze vertrekt naar Sicilië in de hoop dat ze daar niet gevonden wordt.
Downloadprijs: € 14,99
Camilla Grebe
Een intrigerend psychologisch spel van vergeten herinneringen. Winnaar van de Glass Key Award voor beste Scandinavische thriller.
Downloadprijs: € 14,99
Marneta Viegas
Met deze 52 meditaties visualiseren kinderen (en hun ouders) eenvoudige beelden uit hun dagelijks leven om te ontspannen en in contact te komen met positieve en zuivere gevoelens in henzelf. Leeftijd: 5+
Downloadprijs: € 15
Spencer Johnson
Het langverwachte vervolg op de everseller ‘Wie heeft mijn Kaas gepikt?’, die in de afgelopen twintig jaar meer dan 30 miljoen mensen wereldwijd geholpen heeft om te gaan met verandering.
Downloadprijs: € 12,99
Emma Rous
'De tweeling van Summerbourne' van Emma Rous is een prachtige roman vol onverwachte plotwendingen over een familie met geheimen. Perfect voor liefhebbers van Santa Montefiore en Kate Morton.
Downloadprijs: € 12,99
Colleen Hoover
Hoe perfect hun liefde ook is, het léven is verre van perfect. Kan hun liefde overleven?
Downloadprijs: € 14,99
Aad Vlag
Wat het met een thrillerschrijver kan doen als hij deelneemt aan een experimenteel tv-programma.
Downloadprijs: € 19,95
Elle Kennedy
Het vervolg op de welbekende new adult 'De Deal'!
Downloadprijs: € 13,99
Corine Hartman
Inspecteur Nelleke de Winter moet alle zeilen bijzetten na de dood van Berend Bouwmeester. De inwoners van het voor toeristen zo gemoedelijke boekenstadje Bredevoort zijn allesbehalve toeschietelijk en tijdens het onderzoek stuit Nelleke op een oud mysterie.
Downloadprijs: € 12,99
Olav Mol
In 1991 werd Olav Mol als verslaggever voor de leeuwen geworpen om de Grand Prix F1 van Monaco te verslaan. 25 jaar later is hij nog steeds dé verslaggever van Formule 1 op de Nederlandse televisie.
Downloadprijs: € 12,99
Melissa Daley
De meest aaibare feelgoodroman van het jaar! Voor fans van 'Bob de straatkat' en 'Dewey, de bibliotheekkat'.
Downloadprijs: € 12,99
Jennifer Zeynab Joukhadar
Betoverend boek voor liefhebbers van ‘De zoon van de verhalenverteller’. Het hartverscheurende verhaal van een hedendaags Syrisch meisje en een middeleeuwse avonturier, en beide verhaallijnen zijn even sterk en meeslepend.
Downloadprijs: € 14,99
Jean M. Auel
Het slot van de met de NS Publieksprijs bekroonde serie 'De Aardkinderen'
Downloadprijs: € 11,99
John Brosens
De watersnoodramp in Zeeland op 1 februari 1953 door de ogen van kinderen. Leeftijd: 10+
Downloadprijs: € 14,95
Mechtild Borrmann
Een aangrijpende roman van een verloren Duitse jeugd. Gebaseerd op een duister hoofdstuk uit de Duitse naoorlogse geschiedenis: kindertehuizen in de jaren vijftig
Downloadprijs: € 14,99
Rob Ruggenberg
1643: Een Amsterdamse jongen, een indiaans meisje en een zwarte slavenjongen vechten voor hun leven en vrijheid. Leeftijd: 13+
Downloadprijs: € 13,99
Liesbeth Smit
Een boek over het niet-moederzijn in een wereld waarin dat niet de norm is.
Downloadprijs: € 14,99
Margriet Th. Burnaby Lautier-Bordes
Snoezebol gaat uit logeren bij haar oom. Hij heeft wel heel bijzondere huisdieren! Leeftijd: 6+
Downloadprijs: € 0,99
Rudolf Erich Raspe
De ongelofelijke verhalen van de beroemde leugenbaron von Münchhausen. Een klassieker uit de wereldliteratuur, vertaald door Godfried Bomans.
Downloadprijs: € 6,99
Joris Janssen
Dit boekje neemt je mee langs de bijzonderste exoplaneten in het heelal. Onderweg wordt duidelijk wat voor ingenieuze manieren onderzoekers hebben gebruikt om deze werelden te vinden en te karakteriseren. Met als heilige graal: het vinden van een tweede aarde.
Downloadprijs: € 9,99
Govert Schilling
De geschiedenis en de werking van de telescoop, die ruim 400 jaar geleden in Nederland werd uitgevonden, incl. een voorproefje van de opwindende wetenschap die met deze nieuwe instrumenten bedreven gaat worden.
Downloadprijs: € 9,99
Frederick Forsyth
Wat als het gevaarlijkste wapen ter wereld een tiener blijkt te zijn?
Downloadprijs: € 16,99
Adriaan van Dis
Zilver is een jongen die zijn ouders niet kent, alleen de strenge hand van de Juffrouw en later de kilte van een kostschool. Hij is nieuwsgierig, laat zich lokken en verleiden en verliest zijn onschuld.
Downloadprijs: € 12,99
Sally Rooney
Voortreffelijke en intense liefdesgeschiedenis over de diepgaande invloed die geliefden op elkaars leven hebben – en het groeiende besef daarvan naarmate de jaren verstrijken. Deze roman laat je je eigen liefdes herbeleven.
Downloadprijs: € 14,99